Second Chance Boyfriend

SecondChanceBoyfriend_bookAutor: Monica Murphy
Originální název: Second Chance Boyfriend
Knižní série: One Week Girlfriend
Díl: druhý
Žánr: ze života, drama, erotika
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 5 hvězdiček

Už jsou to dva měsíce, co Drew odešel od Fable s přesvědčením, že si ji nezaslouží a že jí bude lépe bez něj. Nechtěl ji zatahovat do svého už tak dost zamotaného života, ačkoliv byla tou jedinou, s kterou si dokázal představit svůj život. Jenže jeho minulost se ho rozhodla snad navždy pronásledovat, proto tomu chce učinit přítrž.

Začal chodit na sezení, kde s doktorkou rozebírá svou minulost, přítomnost a snad i naději na budoucnost. Neustále na Fable myslí, proto ve chvíli, kdy na ni narazí v nové restauraci, je odhodlaný ji získat zpátky. Chce druhou šanci. A tentokrát nic nezvoře.

Fable si myslela, že konečně našla někoho, s kým by mohla sdílet svá trápení i svou budoucnost. K Drewovi toho během týdne začala cítit víc, než ke komukoliv jinému dříve. Chtěla mu pomoci zahnat děsivé chmury minulosti a být tu pro něj – doufala, že on tu pro ni bude taky. Ale pak jí Drew zmizel ze života, neodpovídal na její telefony ani zprávy, nevěděla o něm vůbec nic.

Pak dostala nabídku pracovat v nové luxusní restauraci a i když měla jisté pochybnosti, nakonec po téhle šanci sáhla s vidinou většího výdělku, jen aby se spolu s bratrem mohla odstěhovat do lepšího místa. Ale pak se opět střetne s Drewem a všechny pocity se vrátí… a Fable neví, jestli se jim poddat, nebo jít dál.

Počet stran: 210 (EN)
Vazba: ebook (EN)
Vydání v USA: 6.4.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 1 den, duben 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Výborné ukončení 🙂

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: První díl série se mi opravdu líbil, nečekala jsem, že by na mě dokázal tak zapůsobit. Proto jsem vyhlížela pokračování, protože po prvním díle zůstalo plno věcí nedořešených. Přesto jsem raději neočekávala nic přeborného. Nakonec jsem ovšem dostala ještě něco daleko navíc a byla jsem naprosto spokojená.

V prvním díle jsme se dozvěděli, co Drewa i Fable trápí, a proč se nemůžou posunout dál, i kdyby sebevíc chtěli. I když to bylo místy klišoidní, kýčovité a mírně neuvěřitelné, stejně to ve člověku vyvolalo celou řadu emocí. Totéž dělá i pokračování. A přidává pořádnou dávku erotiky.

Může se zdát, že v příběhu vlastně nejde ani tak o příběh, jako o dvě svíjející se těla, která hledají stále nové a nové způsoby, jak se na sebe vrhnout. Není to ale pravda. Sice nám autorka naservíruje pořádnou dávku sexuálních scén, u kterých se červenáte pomalu až na zadku, ale všechno souvisí s dějovou linkou, která výrazně ovlivňuje psychiku obou hlavních hrdinů. Sex tak pro ně znamená únik z děsivé a bolestivé reality, s níž se ani jeden nevyrovnává příliš dobře. Jeden v druhém si tak našli oporu, jež se drží zuby nehty a doufají, že všechno zlé přejde a nakonec zmizí.

Ale jak už to tak bývá, před problémy nelze utíkat navždy. Najdou si vás a budou se hlásit o slovo. A právě na tuhle strunu dosti výrazně právě autorka hraje. Své hrdiny vrhá do emočních bouří, aby jim pak realita pokaždé vrazila pořádnou facku a probrala je z opojení. Vůbec to nepůsobí prvoplánově, leč zcela účelně.

Musím říct, že jsem to autorce žrala a bylo mi srdečně jedno, že Drew a Fable ze sebe nemůžou spustit oči, ruce, rty a tak dále. Bylo to pořádně sexy a frustrující zároveň. Ohromně se mi líbily citáty na začátcích kapitol, kde mimo jiné autorka citovala Medvídka Pú i Milana Kunderu. Se zatajeným dechem jsem otáčela stránku za stránkou a těšila i děsila se toho, co přijde dál.

Série Drew a Fable je o dvou ztracených duších, které dospěly dříve, než vůbec musely, což je poznamenalo na celý život, a co se hledaly tak dlouho, až se našly, aby si po pořádných životních peripetiích vydobily své vlastní právo na štěstí. Jsem spokojená a doufám, že se časem opravdu dočkáme knihy o Owenovi, či o Colinovi. Příběh to krásně nabízí.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..