Posuď knihu podle obalu (108)

Název knihy: Thousand Words

Autor: Jennifer Brown

Datum vydání: 21.5.2013

Anotace na GoodReads: Ashleighin přítel, Kaleb, se brzy vydá na vysokou a Ashleigh má obavy, aby na ní nezapomněl, zatímco bude pryč. Proto na legendární letní párty u bazénu Ashleighina kamarádka navrhne, aby mu poslala textovku s její fotkou – bez plavek – aby si ji mohl vzít s sebou. Dřív, než si to vůbec rozmyslí, kráčí Ashleigh do koupelny, vyfotí se před velkým zrcadlem a fotku odešle.

Ale když si Kaleb a Ashleigh procházejí tvrdým rozchodem, rozhodne se jí Kaleb pomstít a odešle onu fotku svému baseballovému týmu. Brzy se fotka dostane ke všem, přitáhne k sobě pozornost školní rady, místní policie a médií. Zatímco se její přátelé i rodina snaží od skandálu distancovat, cítí se Ashleigh sama – dokud nepotká Maca během soudem nařízených prací. Nejen že jí Mac nabídne přátelství, ale je také jediným ve městě, kdo fotku dostal, ale nepodíval se na ni.

Můj názor: Tahle kniha na mě tu a tam vykukovala v návrzích na GoodReads, když jsem si vyhledávala nové NA knihy. Ono to sice žánrově vypadá spíš na klasičtější YA s prvky NA, ale i tak jsem si řekla, že ji zkusím. A ano, může za to obálka, která mě prostě chytla za srdce. Je naprosto obyčejná, přesto mě zaujala. Hlavně se mi líbí ta fialová. Na knihy Jennifer Brown nenarážím poprvé, je to ale poprvé, co chci nějakou její knihu zkusit. Brown je totiž jedna z těch autorek, které nepíšou bezduché romance s povrchními zápletkami. Vlastně ani tak nepíše romance, jako příběhy ze života. Takové, v nichž se hlavní hrdinky vypořádávají se skutečnými a mnohdy těžkými problémy. Upřímně se bojím její knihy zkoušet, protože vím, že ve mně nejspíš vyvolají celou řadu slz a depresivních myšlenek. Tentokrát to ale vypadá, že by se do příběhu mohla zamotat i romance, tak si říkám, že do toho půjdu a uvidí se.

 
 
 


Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. JuliaR napsal:

    Ta obálka je skvělá a anotace také nevypadá špatně! 🙂
    JuliaR recently posted..Zasoutěžte si o knihu BZRK!My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..