Nic nebude jako dřív

Autor: Karin Slaughter
Originální název: Fractured
Knižní série: Will Trent
Díl: druhý
Žánr: krimi, drama, thriller, detektivní
Věková hranice: 20+

Česká anotace: V té čtvrti žili nejzámožnější a nejvlivnější lidé z celé Atlanty. Velmi jim záleželo na tom, aby k jejich honosným domům neměl přístup nikdo cizí. Teď se ale ukázalo, že opatrnosti opravdu není nikdy dost…

Když Abigail Campanová jednoho odpoledne nečekaně přijde domů, ocitne se uprostřed svých nejděsivějších snů: na podestě leží její dospívající dcera a nad ní kymácí muž se zakrváceným nožem. Hrůznost toho výjevu dá Abigail dost sil na to, aby vetřelce zabila holýma rukama. A od té chvíle už v jejím životě nic nebude takové, jako dřív.

Místní policie udělá hned zkraje několik nepochopitelných chyb, které nejenže ohrožují vyšetřování, ale vystavují nebezpečí další mladou dívku. Případu se proto ujme zvláštní agent Will Trent, který má k dispozici jen mlhavé stopy a kolegyni, která ho od prvního okamžiku nepokrytě nesnáší. Sotva se mohl ocitnout v méně výhodné pozici, ale on ví, že se musí obrnit a pátrat dál, protože v tomto případu má zlo vskutku ďábelskou podobu – a také velký časový náskok…

Nakladatel: Delacorte Press (EN), Domino (CZ)
Počet stran: 400 (EN), 368 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 29.6.2008
Vydání v ČR: 1.6.2009

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Promo ke knize


 
Datum četby: 5 dní, duben 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Výborné. Z některých věcí jsem byla pěkně mimo.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
První díl série Will Trent se mi ohromně líbil, i když jsem ze začátku byla pořádně zmatená z toho, co se děje a myslela jsem si, že autorka toho má hodně na srdci, ale já pořád nevidím, kam to všechno vede. Přitom mě neustále překvapovala novými a novými odhaleními toho, co se děje, až jsem zůstala několikrát naprosto v šoku. Samozřejmě jsem se po dočtení ihned vrhla na druhý díl.

Will Trent nikdy nebýval příliš týmový hráč. Je zvyklý na svůj styl pátrání, ostatní z branže ho moc nemusí kvůli tomu, že je prostě jiný, a hlavně nechce, aby někdo přišel na jeho dyslexii. Už tak se kvůli své poruše cítí v nevýhodě a musí se snažit dvakrát tak víc, aby se mu vůbec povedlo něco přečíst. Naučil se vše skrývat a nehodlá nikomu dát do ruky tu správnou páku, která odkryje jeho slabost. Jenže teď musí vyřešit nový případ a jak to vypadá, jeho šéfová se rozhodla, že na něm nebude dělat sám.

Ačkoliv vše nasvědčuje tomu, že Emmu Campanovou někdo znásilnil a brutálně zavraždil, a ve chvíli, kdy se její matka dostala dovmů, načapala jejího vraha a při zběsilém úprku a následné rvačce jej uškrtila, Will brzy zjistí, že je vše úplně jinak. Jenže díky špatnému ohledání místa činu atlantskou policií přišli o nejdůležitější minuty případu, stejně jako o většinu potřebných důkazů. Teď musí společně s Faith Mitchellovou přijít na to, co se s Emmou stalo a kdo za vším stojí. Avšak Faith mu není nijak příznivě nakloněna. Přece jenom to byl on, kdo před pár lety vyšetřoval její matku a naprosto jí zničil…

Sice mám za sebou teprve druhý díl série, ale řeknu vám upřímně – WOW!!! PÁNI! JEŽIŠIKRISTE! Netroufám si nic předpovídat dál, ale krucinál, tohle vypadá na úžasnou a naprosto děsivou detektivní sérii dnešní doby, jaká se mi dostala do rukou. Karin Slaughter je skvělá! A to ani trošičku nepřeháním. Takhle si se mnou žádný autor už dlouho nehrál. Až žasnu nad tím, co všechno a JAK je schopná vůbec vymyslet.

V Triptychovi jsme se s Willem seznámili a spíše jej pozorovali z dálky a občas měli možnost podívat se na příběh i jeho pohledem, takže nebyla ani taková možnost se do něj víc vžít… ovšem druhý díl všechno vrchovatě nahrazuje. Sice jsem se trochu bála, aby autorka nesledovala podobný styl scénáře jako v prvním díle, protože tam to přece jenom bylo pořádně zakroucené a vychytralé, ale tady jsem hned po prologu věděla, že tentokrát bude Will hrát v příběhu prim. A to i přesto, že se na vše podíváme i z jiných úhlů pohledů.

Velice se mi líbí, že se v každém díle dozvídáme něco nového nejen o Willovi, ale i o osobách okolo něj. Kromě toho, že potkáváme nové tváře, vídáme i ty staré, s nimiž jsme se seznámili dříve. Karin vás umí výborně překvapit a doslova vám vyrazit dech. Až tak moc, že svou bradu zvedáte ze země a kroutíte hlavou nad tím, jak je možné, že se všechno nakonec takhle propojí.

Jak je vůběc možné, že si některých věcí nevšimnete, přitom tam náznaky jsou, hlavně ve vás dokáže navodit takovou hranici podezření, že vlastně podezříváte úplně všechny a až do poslední chvíle tajíte dech nad tím, co se stane. Pokud jste o autorce ani jejích sériích (má dvě, Grant Country a Will Trent) ještě neslyšeli a ani neuvažovali, že byste si její knihy přečetli, říkám vám, běžte do toho. Určitě nebudete litovat.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..