Never Too Far

NeverTooFar_bookAutor: Abbi Glines
Originální název: Never Too Far
Knižní série: Rosemary Beach / Too Far
Díl: druhý / druhý
Žánr: new adult, romance, erotika, drama
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 3 hvězdičky

Blaire se dozvěděla pravdu o své rodině… a celý její svět se rozpadl. Teď neví, jak dál. Ačkoliv Rushe miluje, nemůže být v jeho blízkosti, protože jí připomíná vše, co zničil a co zničili ostatní. A co je horší, nejspíš mu nikdy neodpustí, že jí lhal – ať už byly jeho úmysly jakékoliv. Jejich vztah nemá budoucnost a bude pro jejich dobro, když se od sebe vzdálí.

Proto se Blaire odstěhuje zpátky do Alabamy, aby se pokusila znovu postavit na nohy. Nic ovšem nebude tak jednoduché, protože osud si s ní má v plánu ještě pohrát. Teď se Blaire musí postavit tomu, co ji čeká v budoucnu, aniž by pořádně věděla, co dělá. Minulost ji ovšem nehodlá nechat na pokoji… a Rush už vůbec ne.

Rush mohl tušit, že jeho idylka nebude mít dlouhého trvání. Chtěl Blaire všechno prozradit v tu správnou chvíli a podle svých pravidel, jenže čekal až moc dlouho. Blaire tak všechno vyslechla v tu nejhorší možnou dobu a i když si myslel, že se mu podaří ji přesvědčit o tom, jak moc ji miluje a nedokáže bez ní žít, poslední setkání mu rozervalo srdce a duši.

Teď dělá to, co po něm chtěla – udržuje si odstup. Ale stojí ho to až moc síly. Ví, že musí být s ní, a když se Blaire najednou vrátí do jeho života, nehodlá ji nechat odejít. Jenže si nechce volit mezi láskou svého života a svou rodinou…

Nakladatel: Atria Books (EN)
Počet stran: 272 (EN)
Vazba: Brožovaná i ebook (EN)
Vydání v USA: 25.2.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 1 den, březen 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tohle je naprosto šílená telenovela.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Samozřejmě že po dočtení prvního dílu, který autorka ukončila tak krásně, že vás vyhnala až na samotný vrchol hory a pak vás shodila dolů, jsem se vrhla na ten druhý. Protože jsem MUSELA vědět, co s nimi sakra udělá dál. Konečné rozuzlení totiž bylo hodno všech dosud natočených telenovel typu Latinská Amerika. Ba co víc, myslím, že by je hravě strčilo do kapsy… protože takhle zamotané jsem to vážně nečekala. Nevěděla jsem, co si od druhého dílu slibovat, ale nejspíš jsem čekala něco víc. Neměla jsem.

Tak nějak jsem čekala, co v téhle knize najdu. Přece jenom to bylo po konci prvního dílu poměrně jasné. Co jsem ovšem nečekala, bylo to, že se dočkáme vyprávění příběhu z pohledu Blaire i Rushe. Od autorky to byl velice chytrý krok – nutno podotknout, že byl nejspíš jediný.

Zatímco v prvním díle jsme měli naivku Blaire, která nejspíš do prvního styku v životě neviděla ani ten kondom, teď se setkáváme s mnohem silnější, dospělejší a zralejší postavou. Ale nedělejte si iluze, v některých věcech je stejně stále hloupá. Co byste od ní taky chtěli, pořád jí je jenom devatenáct a všechno, co dosud znala, se jí zhroutilo jako domeček z karet. Myslí si, že je na všechno sama a bojí se někomu dál věřit. Přitom je odhodlaná se z toho všeho dostat. Že udělá tu chybu a vrátí se zpět, aby si jen házela další sůl do svých ran, to už je její vlastní blbost a jasný autorčin účel. Hlavně tedy v tom směru, aby se dělo něco pikantního a aby naše dvojice měla svůj happy ending. Tedy, nejspíš…

Velice chválím přidání Rushe a jeho vyprávění. Bylo to značně osvěžující, emotivnější, rozervanější a přitažlivější. A to jsem si v prvním díle říkala, jaký je to občas mamlas a až moc velký macho. V tomto případě musím říct, že se autorce opravdu povedlo nastínit nám příběh i z pohledu druhé postavy a mělo to šťávu. Člověk s ním v mnoha případech soucítil a bylo mu ho líto, jaký ťulpas někdy je a že stále dělá jednu botu za druhou. I když mu to Blaire ani trochu neusnadnila.

Co mě ovšem výrazně iritovalo, byla naprostá přeslazenost již přeslazeného. Neberte to špatně, cukrátka mám ráda, ale všechno se jednou člověku přejí. Tady toho bylo někdy až moc. Nehledě na konečný zápletkový obrat, který snad autorka napsala po té, co si něco šlehla. Tohle jí snad nikdo nesežere – ani s tím navijákem. Chápete, snažila se převrátit to, co už převrátila dříve, aby to nakonec dopadlo jako v jedné ujančené a uslzené telenovele, kdy chcete vlastně pozabíjet úplně všechny, včetně sebe za to, že to ještě čtete.

Ale pak stejně skončíte s pusou dokořán, blbě čučíte na to, co jste to teď přečetli a říkáte si pořád dokolečka „No to si ze mě děláš prdel!“. No, nedělá. Asi to myslí vážně. Kdyby nebylo toho převratu, byla by kniha rozhodně snesitelnější a zábavnější. Nechybí jí nic, co by správná žhavá oddechovka měla mít. Vypjaté emoční situace, vražedné výrazy, plno osahávání a vilných pohledů a taky nabušeného sexu.

Kdovíproč se mi tahle série líbí, vážně jo. Sice si při čtení s každou další stránkou připadám, jako by mi klesalo IQ, ale stejně jdu dál. A už se náramně těším na další tři díly. Brzy vyjde příběh o Woodsovi (nevím proč, ale pokaždé si vzpomenu na toho nevěrníka golfistu) a pak další o Grantovi. Následně by měla být ještě jedna kniha o Blaire a Rushovi, což je mírně zarážející.

Člověk by řekl, že si tím peklem už dvakrát prošli, proč je tam tahat ještě potřetí – protože co asi tak se může dít, aby to vydalo na celou knihu? zase půjde něco do háje – jen, abychom se podívali, jak šťastně žijí. Můj tajný tip je, že se objeví někdo z jejich minulosti! Beztak nějaká Rushova ex! Kruci, já jsem někdy tak dobrá. Měla bych psát vlastní knihy nebo scénáře telenovel. Já bych měla nápadů na zvraty!

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..