In the Air

Autor: Crystal Serowka
Originální název: In the Air
Knižní série: The City
Díl: první
Žánr: romance, chick lit

Anotace na GoodReads: Všechno to začalo na chodníku v New York City. Bylo to tak neskutečné. Juilliard, obrovská cihlová budova, která držela mé sny a možnosti mé budoucnosti. Byla jsem připravená na budoucí výzvy. Nebyla jsem ovšem připravená ztratit svou pozornost ve chvíli, kdy jsem ho potkala. Žít tancem už nebyla jediná důležitá věc v mém životě.

Město mi otevřelo oči, ale on mě změnil.

Dva tanečníci. Jedno velké město. On byl rozhodnutý začít znovu. Ona byla připravená dostat se do světa baletu. Ani jeden z nich netušil, že si láska zahraje v jejich snech tak důležitou roli. Nečekali, že bude tak zničující. Samson a Natalia to přesto riskli, aniž by se báli pádu.

Nakladatelství: Createspace (EN)
Počet stran: 273 (EN)
Vazba: Ebook i brožovaná vazba (EN)
Vydání v USA: 7.4.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Proma ke knize


 

 
Datum četby: 1 den, duben 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tak tohle bylo takové… mírně vlažné.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Tohle je kniha, která mě zaujala hlavně svou krásnou obálkou a také anotací. Pro balet mám slabost už od malička, tehdy jsem si jako malá přála být slavnou baletkou, než mi došlo, že mi to fakt nikdy nepůjde. Miluju tanec všeobecně a vždycky mě fascinuje, jak se někteří dokážou hýbat. Už si ani nepamatuju, kdy naposledy jsem nějakou taneční knihu četla, taneční filmy mám ovšem moc ráda a skoro nikdy je nevynechám. Největší zážitek pro mě asi bude Step Up: Revolution v 3D v americkém multikině, to byl panečku maxi zážitek.

Natalia musela být pro svou matku, bývalou profesionální baletku, vždycky dokonalá tanečnice. Cvičila, cvičila a cvičila. Ve chvíli, kdy ale její otec onemocněl a začal se jí ztrácet před očima, odložila tanec stranou a trávila všechen svůj čas v jeho společnosti. Otec jí vždycky rozuměl a narozdíl od panovačné matky jí neříkal, že tanec je to nejdůležitější na světě. Když ale nadešla jeho chvíle, donutil Natalii slíbit, že se bude své vášni věnovat. A tak se ocitla v jedné z nejlepších tanečních škol na světě, na Julliardu. A tehdy narazí na Samsona…

Sam sice finančně nikdy nestrádal, potrpí si jen na ty nejlepší značky a celý život prožil s nejlepší kamarádkou, z níž se časem stala také jeho přítelkyně, ale za svým tanečním snem si musel tvrdě jít. Jeho otec si totiž představoval, že se bude v budoucnu živit něčím mnohem mužnějším – tanec mezi mužnější věci rozhodně nezapadá. Jedině Samsonova matka jej vždycky podporovala ve všem, co dělal, kdysi totéž dělala i Aubrey… ale v poslední době se na jeho vášeň dívá skrz prsty a vyčítá mu kdejaké maličkosti. Samson cítí, že to v jejich vztahu jde od desíti k pěti a neví, co s tím. Když mu do cesty vstoupí Natalia, začne vést boj sám se sebou nad tím, jestli zůstat u té, s kterou ho váže minulost, nebo se vydat všanc budoucnosti s někým, kdo jeho lásku k tanci naprosto chápe.

Uff, co k téhle knize říct. Je vyprávěna z pohledů hlavních postav, ale jednou se tam objeví pohled Kingsley – potrhlé a sexuchtivé spolubydlící Natalie – a pohled Aubrey – přítelkyně Samsona. Neptejte se mě proč, prostě to tam je a přijde mi to mírně podivné. Nejspíš je to náznak toho, že se dočkáme ještě dvou knih série o těchto dvou postavách. A podle toho, co jsem si četla u anotací, to tak i vypadá. Proč je ale najednou a tak divně autorka nacpala už sem, mi ovšem hlava nebere. Nu což, nechme být.

Jestli čekáte ohnivou, vášnivou a nervy drásající jízdu, jděte o dům dál. Celkově na mě příběh působil neuvěřitelně vlažně. Ani s jedním z hrdinů jsem se nedokázala plně sžít a bylo mi tak nějak i jedno, jak to s nimi dopadne. Místy příběh působil až násilně a překrouceně.

Samson na mě polovinu knihy působil neuvěřitelně přitepleně, i když co já vím, možná tak ty umělecké duše, co tančí balet, myslí. Nikoho neodsuzuju, ani neposuzuju. Jen mi to prostě nepasovalo k tomu, co mi o něm tvrdily další řádky. Až jsem si říkala, jestli náhodou není krapet schizofrenní. Ani Natalia si mě nedokázala získat. Hlavně ve chvílích, kdy se stala děsně žárlivou a podezřívavou. Častokrát si nedokázala sama ujasnit, co je pro ní prioritou. I když chápu, že oba dva byli nejspíš ze všeho zmatení.

Velkým problémem se ukázal nedostatek vzájemné chemie. Přišlo mi, že to mezi nimi prostě nejiskřilo, ať už na sebe házeli jakékoliv vilné pohledy a šeptali si do ouška. Vzato kolem a kolem, to rozhodně nebylo to nejhorší, co se mi dostalo do rukou a určitě si přečtu i další díly, ale jinak tedy nic moc. Škoda. Kniha měla daleko větší potenciál.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..