Filmová podoba týdne (50)

Toto meme má na svědomí Niklaus. Naše češtinářka na střední říkávala: „Pokud existuje kvalitní filmové zpracování nějaké knihy, podívejte se na to. Film je vždycky stravitelnější a více vám utkví v paměti.“

Název filmu: Dlouhá cesta (A Walk to Remember)

Režisér filmu: Adam Shankman

Hrají: Shane West, Mandy Moore, Peter Coyote, Daryl Hannah, Lauren German, Clayne Crawford, Paz de la Huerta, Matt Lutz

Podle knihy: Nezapomenutelná cesta ~ Nicholas Sparks

O čem film je (CSFD.cz): Pokaždé, když do malého přístavního města Beaufort v severní Kalifornii zavítá jaro a vítr zavoní piniemi a mořem, vzpomene si Landon Carter na svůj poslední rok na střední škole a na dívku, která změnila celý jeho život na Jamie Sullivanovou. Byla vážná a konzervativní, její otec, reverend baptistické církve, ji vychovával přísně a bohabojně a Jamie jako by vůbec nezajímalo, že se jí ostatní spolužáci po straně posmívají. Zato Landon byl tehdy bezstarostný větroplach, který se potloukal s kamarády, vymýšlel klukoviny, nedělal si žádné plány do budoucna a upřímně řečeno si příliš nevěřil. Přesto se jednoho dne život těchto dvou mladých lidí osudově protnul a mezi Jamie a Londonem se zrodila láska.

Můj názor: Tohle bylo mé první setkání se Sparksem a Mandy Moore. Ještě teď mám v živé paměti, když to dávali v televizi úplně poprvé a moje sestra se do filmu naprosto zamilovala (od té chvíle započala její láska a vášeň pro jeho knihy)… a já se zabouchla do Shanea Westa, že 😀 Nejen, že je to ten správný hořkosladký příběh, ale je doplněný takovou tou správnou hudbou, co si vás získá a jakmile film skončí, začnete si hledat písničky, jaké ve filmu zazněly. Takhle jsem se zamilovala do Switchfoot. S tímto filmem mám spojené dospívání a vždycky, když ho dávají, se musím dívat a je jedno, že už vím, co se tam bude dít a jak to celé skončí, stejně se podívám znovu. Rozhodně doporučuju.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..