Fever

Autor: Maya Banks
Originální název: Fever
Knižní série: Breathless
Díl: druhý
Žánr: romance, erotika
Věková hranice: 20+

Anotace na Goodreads: Gabe, Ash a Jace: tři z nejbohatších, nejmocnější mužů v zemi. Jsou zvyklí dostat vše, co chtějí. Cokoliv. Pro Jace je to žena, jejíž půvab jej dostane naprosto nepřipraveného…

Jace Crestwell, Ash McIntyre a Gabe Hamilton jsou nejlepší přátelé a úspěšní obchodní partneři několik let. Jsou mocní, jsou důležití, jsou neskutečně sexy. Jace a Ash dokonce sdílí vše – včetně žen.

Když ale potkají Bethany, začne Jace cítit věci, které nikdy dříve nezažil: žárlivost, silnou posedlost, co mu nedá spát, přebírá nad ním vládu a vzrušuje ho až na samou hranici sebekontroly.

Jace nehodlá Bethany s nikým sdílet. Je odhodlaný být jediným mužem v jejím životě, což ohrožuje jeho celoživotní přátelství s Ashem. Bethany bude jeho a jen jeho. I kdyby to znamenalo ukázat svým přátelům záda.

Nakladatel: Berkley (EN), Baronet (CZ)
Počet stran: 416 (EN)
Vazba: Brožovaná (EN)
Vydání v USA: 2.4.2013
Vydání v ČR: vyjde

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 4 dny, duben 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Nevím proč, ale něco mě na tom iritovalo.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
První díl série, Rush, se mi i přes jasná klišé a mírné kýčovitosti líbil. Bylo to výborná eroťárna s prvky BDSM a nijak mě nepohoršovala, nemusela jsem u ní zase tolik přemýšlet a byla správně hot, abyste se začali červenat až na zadku. Osobně si myslím, že takové eroťárny jsou nejlepší. Ne ty, kde ženská neustále vzdychá a odkazuje se na svou vnitřní bohyni, ale právě tyto krásně dráždivé. Každopádně na druhý díl jsme byla zvědavá, už jenom proto, že Jace a Ash se u ž v prvním díle uvedli tím, že často a rádi sdílejí lože s jednou ženou a to ve stejnou chvíli. No řekněte sami, není to trošku divné…?

Jace se vždycky cítil odpovědný za svou mladší sestru Miu. Byl tím, kdo ji po smrti jejich rodičů vychovával a vždycky nad ní držel ochrannou ruku. Ačkoliv se zpočátku moc dobře nevyrovnával s tím, že se Mia a Gabe dali dohromady, nakonec je přece jenom rád, že je o jeho sestru postaráno. Teď ale cítí prázdnotu. Jeho ochranitelské pudy se ovšem opět aktivují ve chvíli, kdy mu padne zrak na Bethany. Neví proč, ale připadá mu na ní něco jiné. I když se zprvu brání společné noci s ní a s Ashem, nakonec spolu všichni tři skončí v posteli. A od té chvíle jeho život nabere naprosto jiné obrátky. Jediné, co ví jistě, je, že musí Bethany mít. Stůj co stůj.

Bethany neměla nijak lehký život. Po řadě problémů a životních peripetií se z ní stal bezdomovec. Tu a tam se jí sice díky občasné práci podaří zaplatit si na noc pokoj v motelu, anebo přenocuje v útulku pro ženy, pokud pro ni mají místo, ale většinu svého dne i života tráví na ulicích. Už se tak naučila žít. Nevidí z toho cestu ven. A když se jí Ash optá, jestli by si nechtěla užít s jeho přítelem a ním jednu vášnivou noc, po rozporuplné úvaze nakonec souhlasí, protože to pro ni znamená noc, co nebude muset zůstat v té zimě venku. Těžko by ji napadlo, že tahle ohnivá noc později vyústí v život, jaký by si ani trochu nepředstavovala.

Fever je klasický příběh Popelky s příměsem Pretty Woman, sexu, nebezpečí a pořádné dominance. Ty naprosto vyhraněné protipóly hlavních hrdinů mě ovšem po většinu času iritovaly. Přestože chápu, proč se Jace choval tak dominantně (jinak to prostě neumí) a proč Bethany tak naivně a povolně (po tom, co má za sebou, se už nedivím ničemu), něco mi na tom nesedělo. Nejspíš za to může, že autorka z hlavní hrdinky udělala bezdomovkyni.

Nevím, jak u vás, ale u mě to nevyvozuje nic pěkného. I když zase nemůžeme posuzovat na stejných měřítkách – myslím tím problém lidí bez střechy nad hlavou u nás a v Americe. Přece jenom jsem tam byla, takže vím, jak to vypadá. Plus autorka si dala práci s vysvětlením toho, že se po ulicích nikde nepovaluje, že hledá útulky pro ženy a tak dále. I tak mi to ale při četbě vadilo.

Když se od tohoto problému dokážete odvázat, můžete si knihu hezky užít. Sexuální scény jsou správně peprné, i když po té famózní hned na začátku, už na vás ty pozdější stejně nepůsobí. Jace je sice někdy dominantní až moc, že by ho člověk přetáhl pávničkou třikrát po sobě a Bethany si někdy plete dojmy s pojmy, ále co.

Jen jsem se u tohoto dílu pozastavovala nad slovníkem hlavní chlapské trojky milionářů. Člověk si až začne říkat, že s takovýmhle slovníkem snad ani není možné, aby toho dosáhli tolik. Ale co já vím, já milionář nejsem. Možná bych měla taky začít mluvit jako dlaždič a něco zkusit. Jenže něco mi říká, že bych ještě musela mít penis, aby mě někdy začali brát vážně.

Vzato kolem a kolem je Fever důstojným pokračováním, které výrazně nenadchne, ani neurazí, ale při jehož čtení se bavit rozhodně budete. Jsem hodně zvědavá na poslední díl.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..