Crossing the Line

Autor: Katie McGarry
Originální název: Crossing the Line
Knižní série: Pushing the Limits
Díl: půldíl
Žánr: chick lit, romance

Anotace na Goodreads: Lila McCormick, nejlepší kamarádka Echo, poprvé potkala Lincolna Turnera ve chvíli, kdy se v jejich životech udála tragédie. Ale nikdy by nečekala, že jejich překvapivé setkání přeroste ve dvouleté zasílání dopisů, a už vůbec ne to, že se zamiluje do kluka, kterého viděla jenom jednou. Jejich vztah je tajemstvím, ale Lila cítí, že má s Lincolnem společného víc, než s kýmkoliv jiným. Až do chvíle, kdy zjistí, že jí lhal ohledně jediné věci, na níž jí nejvíc záleželo.

Ublížit Lile je to poslední, co by si Lincoln přál. Po dva roky byly její dopisy ta jediná věc, která mu pomáhala přežít každičký další den. Přiznání jeho pocitů by znamenalo překročit hranici, jež se vždycky bál. Ale Lincol udělá vše, co je v jeho silách, abych napravil své chyby, vysloužil si Lilino odpuštění a konečně mohl být s dívkou, kterou miluje.

Nakladatel: Harlequin Teen (EN)
Počet stran: 67 (EN)
Vazba: ebook (EN)
Vydání v USA: 1.4.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 1 den, duben 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tohle bylo prostě sladké.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Od chvíle, kdy Katie McGarry ohlásila, že plánuje speciální novelku zaměřenou na Lilu, s kterou jsme se setkali už v Pushing the Limits, jsem se na ni ohromně těšila. Lila sice v původním díle nehrála zase tak velkou roli jako Echo s Noahem (přece jenom to nebyla kniha o ní), ale to neznamená, že není hezké nakouknout do jejího světa.

Lilu a Lincolna spojil zármutek nad smrtí milované osoby. Lila truchlila za bratra své nejlepší kamarádky, Lincoln za svého strašího bratra. Jeden v druhém našli v nejtěžší chvíli oporu a i když od sebe bydleli daleko, slíbili si, že zůstanou v kontaktu. Ale ne skrz emaily, telefony či videohovory, rozhodli se, že si budou posílat dopisy, v nichž by si vyprávěli o tom, co se jim událo nového, co mají rádi a jaké jsou jejich plány do budoucnosti.

Píšou si dva roky, každý týden alespoň dva dopisy. Mají pocit, jako by je nikdo neznal líp. Říkají si i ty největší tajnosti, své nejniternější myšlenky. Proto je pro Lilu velká rána, když se dozví, že jí Lincoln lhal ve věci, která myslela, že by je v budoucnu mohla víc spojit. Doufala, že by se z nich mohl stát pár, protože cítí, že s Lincolnem jí toho pojí víc než jen dopisy. Připadá si zrazená. Jenže Lincoln to nehodlá nechat jen tak. Ví, že Lila je jeho druhou polovinou, a proto se rozhodne, že vše napraví.

Anotace v podstatě říká vše, co je potřeba. Novelka má ostatně necelých 70 stránek, takže nečekejte nic světoborného. Žádné emoční jízdy, žádné vybíjení frustrace, žádné nezodpovězené otazníky. Lila není rozbitá duše, která by potřebovala slepovat a Lincoln má sice svých problémů dost, ale jejich příběh je spíše sladký, než hořkosladký.

Jejich vzájemné oťukávání a ostýchání mi přišlo roztomilé a prostě hezké. Jejich příběh mě bavil a když skončil, bylo mi to líto. Rozhodně by si zasloužili nějakou svou knihu, i když je pravda, že by se tématicky nejspíš moc nehodila do nádechu celé série.

Ovšem u Lincolna by se taky dalo kouzlit, protože jeho rodinné prostředí rozhodně není bezproblémové. I u Lily existovaly jisté náznaky problémů. Jenže autorka se vše rozhodla pojmout kratším příběhem, kde bylo všechno potřebné vysvětleno a teď už je jen na postavách, jak se s budoucností poperou. Tu my už nejspíš neuvidíme a to je škoda.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..