Unbroken

Autor: Melody Grace
Originální název: Unbroken
Knižní série: Cedar Cove
Díl: první
Žánr: romance, erotika, ze života
Věková hranice: 18+

Anotace na Goodreads: “Máma mi vždycky říkala, že na tomto světě existují dva typy lásky: klidný větřík a hurikán. Emerson Ray byl můj hurikán…”

Juliet McKenzie byla osmnáctiletá nevinná holka, když trávila léto v Cedar Cove – a naprosto se zabouchla do Emmersona. Složitý, intenzivní Emerson, místní zlý chlapec. Jeho tmavě modré oči skrývají tajemství a jen jediným dotekem dokáže v Juliet vyvolat plameny. Jejich láska byla náročná a všepožírající, ale když skončilo léto, odtrhla je od sebe tragédie. Juliet si přísahala, že se nikdy nevrátí zpět a svůj slib dodržela… až doteď.

O čtyři roky později Juliet udělala, co bylo v její moci, aby pospojovala trosky svého života. Má skvělého přítele a stabilní zaměstnání po ukončení studia. Když se vrací zpátky do Cedar Cove, aby vyklidila rodinný domek na pláži a připravila jej na prodej, je rozhodnutá nedopustit, aby jí cokoliv vstoupilo do cesty. Jenže stačí jediný Emersonův pohled a všechny city se vrátí. Jednou ji už nechal odejít, ale tentokrát se nevzdá bez boje. A Emerson nehraje fér.

Počet stran: 215 (EN)
Vazba: ebook (EN)
Vydání v USA: 13.3.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 2 dny, březen 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: No tak tuhle knihu jsem zblajzla pěkně rychle.

Oficiální blog autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Na tuhle knihu jsem se náramně těšila už od chvíle, kdy jsem na ni jen tak náhodou narazila na GoodReads. Nejspíš jste si všimli, že v poslední době jedu style jedna new adultka za druhou. Nedá se nic dělat. Občas mívám taková období. Dříve to byly vkuse paranormálky, předtím zase dystopky. Znáte to, když ji miluješ, není co řešit. A když se mi Unbroken konečně dostalo do rukou, jásala jsem.

Juliet se poslední roky snaží žít tak, jak by si její matka přála. Vystudovala obor, který sice není její vášní, za to jí ale dokáže uživit, a našla si partnera, co to s ní myslí opravdu vážně a možná, že se co nevidět vysloví. Přece jenom už spolu chodí nějaký ten rok a plánují společnou budoucnost ve Washingtonu D.C. Jenže osud pro ni má jiné plány. Její otec má opět dluhy, a proto chce prodat letní domek v Cedar Cove a peníze si se svými dcerami rozdělit.

Juliet se ovšem rozhodla, že se vrátí do místa, kde prožila nejlepší i nejhorší léto svého života, jen aby sbalila poslední vzpomínky na svou mrtvou matku. Mohla tušit, že s návratem se otevřou staré rány a znovu se o slovo začne hlásit stará láska. Protože Emerson žije stále ve městě a jakmile Juliet uvidí, je jasné, že tentokrát ji nenechá jen tak odejít. Ale jak už to tak bývá, nic nebude zrovna jednoduché…

Jestli hledáte něco, co tu ještě nebylo, tak běžte o dům dál. Tenhle příběh byl už vlastně stokrát řečen dříve, později a nejspíš všudemožně. Ale víte, co? Mně to nijak nevadí. Já jsem se těšila a dostala jsem přesně to, co jsem chtěla.

Juliet mi byla sympatická a i když mi sem tam lezla na nervy a přišla mi až příliš naivní, či něco až příliš rychle vzdávala, chápala jsem jí a držela jí palce. A Emerson? To je klasický bad boy jak ze žurnálu, co se sice na venek tváří jako strašný tvrďák, ale uvnitř je sladký jako cumel. Ostatní postavy jsou místy spíše jen do počtu a důležité pro to, aby v dané chvíli sehráli svou roli, ale to vůbec nevadí. Vás stejně zajímá hlavně to, jak to dopadne s ústřední dvojicí.

Není nouze o pořádně vypjaté situace, hromadu emocí a pořádné jiskření a přitažlivost. Možná jen škoda, že v knize nebylo více střípků minulosti a samotná zápletka byla dosti průhledná. Ale i tak jsem se dobře bavila. Docela mě překvapilo, že se dočkáme i druhého dílu. Jsem zvědavá, jestli bude o stejné dvojici, anebo se podíváme na někoho jiného. Možností si tam autorka udělala víc než dost.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Kane napsal:

    V poslední době si hodně vyčítám, že čtení v aj prostě nezvládám. :/ Kdyby mi trvalo přečíst knihu v cizím jazyce 2x či 3x déle, nevadilo by mi to, ale po dlouhé době mě to přestane bavit. Vážně je to škoda, protože nacházím jednu dobrou knihu za druhou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..