This Side of the Grave

ThisSideoftheGrave_bookAutor: Jeaniene Frost
Originální název: This Side of the Grave
Český název: Před záhrobím
Knižní série: Night Huntress (Noční lovci)
Díl: pátý
Žánr: paranormálno, romance, erotika, upíři, ghúlové, duchové, magie
Věková hranice: +20
Hodnocení: 5 hvězdiček

Po dosti zásadních událostech v životě Cat se zdá, jako by jí život rád kladl pod nohy jednu překážku za druhou. Ted z ní je upír, jenže aby to neměla tak jednoduché, ani obyčejný upír není. Zatímco upíři se živí krví smrtelníků, Cat si přičuchla ke krvi Mistrů už jako poloviční upír a po přeměně jí jiná krev nestačí. Jenže i tohle vysávání mnohem mocnějších upírů má své úskalí. Pokud některý z nich má zvláštní schopnosti – i na upíra – Cat je pitím krve také získá. Sice jen na omezenou dobu, ale ve stejné síle jako původní majitel.

A to se nelíbí jednomu velice mocnému ghúlovi Apollyonovi. Je odhodlaný mezi upíry a ghúly vyvolat rozbroje natoli ksilné, aby se překlenuly do války. A tato válka by měla příšerné následky. Mohla by znamenat nejen vyhlazení jednoho nebo druhého druhu, ale také by měla obrovský dopad také na lidstvo. Apollyonovi jde ovšem také po Cat a to Bones nehodlá dopustit. Bude lítat víc, než jenom třísky.

Nakladatel: Avon (EN), Fantom Print (CZ)
Počet stran: 357 (EN), 222 (CZ)
Vazba: Brožovaná a vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 22.2.2011
Vydání v ČR: 11.12.2013
Promo ke knize

Datum četby: 2 dny, únor 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Mít takového Bonese doma, asi se z té postele nevyhrabeme. Vžuum, vžuuum.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor: Už je to nějaká doba, kdy jsem četla čtvrtý díl série. Nějak u mě tehdy totiž nastal zlom. První tři díly byly výborné, proto mi ten čtvrtý přišel i co se týče zápletky dosti mizerný. I když se to vše zlepšilo v druhé půlce a už to byla zase stará dobrá Cat a sexy Bones, byla jsem prostě celkově zklamaná. Pak jsem sice ještě četla dvě knihy spin-offu o Spadeovi a Mencheresovi, ale k Nočním lovcům jsem se dál nevrátila. Přestože jsem si pořídila další dva vyšlé díly, i první díl trilogie o Vladovi. Až teď, když jsem četla třetí díl v češtině, jsem si řekla, že to se sérií opět zkusím a dočtu to, co mám doma. A jsem ráda, že jsem to udělala.

Tímto dílem Jeaniene ukázala, že si s životem svých hlavních hrdinů velice ráda pohrává. Když uvážíme, že ti dva vlastně nemají skoro ani chvilku na oddech, je to pořádný výkon. Normální postavy by to nejspíš ani nevydržely, proto je jenom dobře, že jsou Cat s Bonesem upíři. Ačkoliv hlavní zápletka tu a tam vyznívá zvláštně a možná překombinovaně, zase tolik to nevadí. Autorka čtenářům servíruje vše tak, jak jsou už u ní zvyklí. Není tedy nouze o pořádnou akci, překvapivé zvraty a pořádnou dávku přitažlivých postav.

No ještě aby ne, když Bones je samotné chodící zosobnění sexu. Abych pravdu řekla – a nejspíš nebudu jediná čtenářka – na sérii mám nejraději hlavně jeho. Cat mi někdy docela pije krev. Je prostě taková, jaká je. A člověk se ani nemůže divit, když vyrůstala s takovou matkou. Nutno podotknout, že i Justine se dost změnila – i když v jejím případě ještě nějaké ty výkřiky „filthy animal“ na Bonesovu adresu míří cíleně na čtenářovu bránici.

Objeví se i staré známé tváře, což je jenom dobře. Někdy mě až udivuje, kolik jich vlastně Jeaniene má a že je stále dokáže charakterově v příběhu odlišit. Navíc navazuje na události i ve svých spin-offových knihách, takže Spade i Mencheres už normálně fungují se svými něžnějšími polovičkami. Tentokrát si větší roli zahraje i Vlad. Na jeho příběh (potažmo příběhy) jsem docela zvědavá. Určitě bych ale byla vděčná i za nějakou knihu o Ianovi, protože ten mě vážně baví.

Kniha se mi líbila, obzvlášť chvíle, kdy Cat získala jisté hodně hodně drsné schopnosti, načež se z ní stala pomalu sexuální mašina, která svého manžela skoro utahala. A to je co říct, když mluvíme o Bonesovi. Škoda jen, že nám zrovna tuhle sekvenci autorka spíše shrnula ve vyprávění. To by totiž byla jízda. I když chápu, to by pak už nebyla klasická paranormal romance, ale rovnou porno asi. No s Bonesem si nemůžete být ničím úplně jistí. Chválabohu!

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..