Posuď knihu podle obalu (104)

Název knihy: Jed

Autor: Fiona Paulová

Datum vydání: 2.4.2013

Česká anotace: Tajemství mohou být mocná a smrtelně nebezpečná – jako jed. Cassandra Caravellová patří v renesančních Benátkách ke společenské elitě. Má všechno, co si jen dívka může přát: elegantní šaty, třpytivé klenoty, pozvánky na ty nejlepší večírky a hezkého bohatého snoubence. Touží však po něčem jiném.

Od smrti svých rodičů se cítí jako v pasti, sama ve městě zbudovaném na mořské laguně, kde temný labyrint vodních kanálů šeptá o útěku. Potom však Cassandra narazí na mrtvé tělo ženy s vyrytým krvavým X a je postupně vtažena do nebezpečného světa tajných společenství, kurtizán a zabijáků. Navíc zjistí, že se zamilovala do Falka, chudého malíře se svůdným úsměvem… a zvykem dostávat se do potíží. Stále však zbývá vypátrat vraha mrtvé ženy. Najde ho Cassandra dřív, než najde on ji? A zůstane věrná svému snoubenci, nebo podlehne citům k Falkovi, které se jí začínají vymykat z kontroly?

Můj názor: Tuhle sérii jsem tu a tam vídávala na zahraničních blozích, ale abych pravdu řekla, nijak výrazně mě nezaujala. Ani pořádně nevím proč, jelikož Benátky jsou úžasné prostředí. Nejspíš to bude tím, že nemám moc ráda podobná témata, kdy je holka už zaslíbená někomu jinému, ale najednou se zabouchne do někoho jiného. Já vím, je to docela divné, co, když uvážím, že v poslední době jsem na podobné věci narazila v new adultkách dost často, ale v oblasti paranormálek a urbanek mi to prostě vadí. Nesnažte se mě pochopit, sama se nechápu. Ale přejděme k obálce. Musím říct, že tentokrát obálka hezky vystihuje to, o čem vypráví i samotná anotace. Tedy… v rámci mezí. Prostě holka s laškovným pohledem a škraboškou. Líbí se mi volný a jednoduchý font, stejně tak lehké a jednoduché barvy. Netuším, nakolik je obálka adekvátní a jestli za to celá kniha vůbec stojí, ale uvidíme.

 
 
 


Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. mummy napsal:

    Knihu nepoznám, ale obálka je pekná, v kníhkupectve by ma určite zaujala 🙂

  2. E_V_E napsal:

    Veľmi krásna obálka, knihu ale nepoznám.
    E_V_E recently posted..Pikaču vyberá… #6My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..