Waiting on Wednesday (96)

Dech
Sarach Crossan

Nic pro nás není tak přirozené jako dýchání. Představte si ale svět, ve kterém si jen privilegovaní mohou koupit dostatek kyslíku k tomu, aby mohli tančit či si zahrát obyčejný fotbal. Svět, kde chudí jen stěží zaplatí účet za vzduch nezbytný k životu. Svět, v němž po netušené katastrofě přežívá zbytek obyvatel v hermeticky uzavřených městech s vlastní atmosférou. Pustou planetu Zemi, kde nejvzácnějším rostlinným druhem je obyčejný strom.

Právě v takovém světě žije Alina, Bea, Quinn a jejich přátelé. Od ostatních mladých lidí se liší svou přemýšlivostí a odvahou něco ve svém okolí změnit. Odvahou nadechnout se jinak než druzí – svobodně. Dystopický román mladé irsko-americké autorky plný dobrodružství, při němž se doslova tají dech.

Na tuhle knihu se už ohromně těším. Obsahově mi to strašně připomíná jeden film, ale nemůžu si na jeho název vzpomenout. Momentálně se vezu spíš na dystopické vlně, takže jsem zvědavá, jak se mi bude kniha líbit. Nedávno autorka oznámila název a datum vydání druhého dílu.

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

4 Responses

  1. Spirit napsal:

    Na Dech se taky těším! Ke všemu ho Baronet vydá den po mých narozeninách, takže mám radost ještě větší! 😀 Navíc se mi líbí, že ponechali původní obálku a hřbet (podle jejich náhledu) zřejmě bude taky hezky zdobit knihovnu.
    A jinak mi taky ten námět připomíná nějaký film, ale ani za nic si nevzpomenu na jaký! 🙂
    Spirit recently posted..Waiting on Wednesday (15)My Profile

  2. E_V_E napsal:

    Chcem Chcem a Chcem! 8)
    E_V_E recently posted..Zlodejka duší #3: Raz a navždyMy Profile

  3. Lenka napsal:

    Vyzerá to dobre 🙂

    Nemyslíte náhodou film Vyměřený čas (In Time, 2011)?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..