Posuď knihu podle obalu (100)

Název knihy: Prázdné místo

Autor: J.K.Rowling

Datum vydání: 4.4.2013

Česká anotace: Po nenadálé smrti čtyřicátníka Barryho Fairbrothera zůstane Pagford v šoku. Je to zdánlivě idylické anglické městečko s dlážděným náměstím a starobylým opatstvím, ale za hezkou fasádou zuří tichá válka. Bohatí válčí s chudými, teenageři s rodiči, manželky s manželi, učitelé se žáky.

Pagford rozhodně není tím, čím se zprvu zdá. Prázdné místo, které po Barrym zůstane v městské radě, se brzy stane katalyzátorem největší války, jakou město zažilo. Kdo bude triumfovat ve volbách provázených vášněmi, pokrytectvím a nečekanými odhaleními? Brilantně napsaná kniha, která je autorčiným prvním románem pro dospělé čtenáře, zároveň nutí k přemýšlení a na každé své stránce znovu a znovu překvapuje.

Můj názor: Nemůžu uvěřit, že už tu mám stý příspěvek do svého vlastního meme. Fíha, to to uteklo. Řekla jsem si, že když už mám to výročí, oslavím ho nedávno uveřejněnou českou obálkou knihy J.K.Rowling, s jejímž Harry Potterem jsem vyrůstala. Moc se mi tahle obálka líbí. Přijde mi krásně jednoduchá, barvy jsou zvoleny tak, aby upoutaly, a font působí ledabyle. Navíc je docela trefné, že se román jmenuje Prázdné místo a v pozadí je zaškrtnutý čtvereček. Jsem na knihu hodně zvědavá. A pokud vám to uniklo, na svém FB jsem vás upozorňovala na tuhle šikovnou stránečku.

 
 
 


Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. E_V_E napsal:

    Knihu si zatial neplánujem prečítať, ale keďže je to Rowlingová možno… 8)
    E_V_E recently posted..Pikaču vyberá… #2My Profile

  2. Maťa napsal:

    mna kniha velmi nelaka, hoci HP milujem. a obalka sa mi nepaci. a gratulujem k stemu prispevku 😉
    Maťa recently posted..Nádherné tvory (Kami Garciová & Margaret Stohlová)My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..