Hunger Games

Autor: Suzanne Collins
Série: Hunger Games (Hunger Games)
O sérii: Budoucí Severní Amerika, která byla zdevastována válkou a rozdělena na všemocný Kapitol a 12 dalších krajů. Každý z krajů musí každoročně poslat jedno děvče a jednoho chlapce do televizního boje na život a na smrt, jako přípomínku potlačení vzpoury a zničení Třináctého kraje. Novodobí gladiátoři před vstupem do samotné arény projdou rukama vizážistů a kostymérů, zatímco je celý Panem sleduje.
Počet dílů: 3
Žánr: young adult, dystopie, scifi

Aréna smrti | Hry o život | Hunger Games

Česká anotace: Vítězství znamená slávu a bohatství. Prohra znamená jistou smrt. Hunger games začínají… V troskách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou. Poslušnost si udržuje kláním Hunger games – zvrácenou televizní reality show, ve které každoročně jedna dívka a jeden chlapec z každého kraje nedobrovolně bojují o život. Šestnáctiletá Katniss chce zachránit svou sestru, která byla vylosována, a nabídne svou účast dobrovolně. Do hry o přežití se přidávají i lidskost a láska… Dokáže přežít v divočině, když se všichni snaží o to, aby nespatřila další úsvit?

Profil na GoodReads | RC recenze

Hodnocení: 4 hvězdičky

Vražedná pomsta | Skúška ohňom | Catching Fire

Česká anotace: Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných. Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí, jehož důsledky by byly víc než hrozivé?

Profil na GoodReads | RC recenze

Hodnocení: 5 hvězdiček

Síla vzdoru | Drozdajka | Mockingjay

Česká anotace: Jmenuji se Katniss Everdeenová. Proč nejsem mrtvá? Měla bych být. Proti všem očekáváním, přežila Katniss hladové hry dvakrát, ale ani poté nemá klid. V zemi Panem vypuklo postání. Kapitol je naštvaný a chce pomstu. Kdo by měl za nepokoje zaplatit? Katniss. A co je nejhorší? Prezident Snow dal jasně najevo, že v bezpečí není vůbec nikdo… Bude připravovaná revoluce v čele s Katniss úspěšná? Cena může být hodně vysoká…

Profil na GoodReads | RC recenze

Hodnocení: 4 hvězdičky

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...