Ostravský knižní sraz 9.12.2012

Píšu krapet (hodně) s křížkem po funuse, jelikož jsem si tenhle „report“ plánovala sepsat těsně po sraze, ale víte, jak to někdy s těmi plány bývá. Upadnou do zapomnění a člověk na ně začne myslet až ve chvíli, kdy se blíží něco podobného. Proto tedy opožděně report z knihomolského srazu…

Už před letním prázdninami jste mě prosili o nějaké ty knižní srazy, které bych pořádala a kam bych samozřejmě taky dorazila. Jelikož jsem se ze zahraničí vrátila v polovině září a týden na to mi začínal druhý ročník navazujícího studia, měla jsem úplně jiné starosti než plánovat nějaký sraz. Hlavně jsem se potřebovala aklimatizovat… což se mi ještě stále úplně nepodařilo a možná jsem i ráda. Žiju na divoké vlně!

Mírně divoký byl i tenhle první ostravský sraz, na který jsem dorazila já a… dvě další slečny. Mrzelo mě, že se z toho většina místních a okolních blogerů a čtenářů vyvlekla, ale ono už to tak bývá, že na začátku jsou všichni hrr, že dorazí, a čím víc se dané datum blíží, přicházejí s oprávněnými i víceméně podivnými výmluvami, proč nedorazí, ale že příště určitě! Uvidíme, pamatujte na má slova.

Osobně si myslím, že nám vůbec nevadilo, že jsme nakonec byly jenom tři. Bylo to sice komorní, ale o to víc upřímné a veselé. Sraz jsem si s holkama dala na náměstí v centru na vánočním jarmarku a zatímco jsem na ně čekala a uvědomovala si, že jsem si ani na jednu nevzala telefon a že vlastně absolutně nemám páru o tom, jak holky vůbec vypadají, koukala jsem na všechny ty stánky okolo a poslouchala přiopilé zpěváky na pódiu. Ve skrytu duše jsem doufala, že ony ví, jak vypadám a že si mě najdou. A taky že našly. Uff.

Na začátku jsme si daly „zahřívací“ kolečko okolo stánků, které se nás snažily přivábit svými poklady, leč všechny jsme chudé studentky a jsme rády, když máme alespoň na tu cestu autbousem. Odebraly jsme se tedy do nedaleké palančinkárny Café Au Pere Tranquille a kromě toho, že mě naprosto fascinovalo obrovské menu na stole, jsme se taky pěkně nadlábly… těch palačinek.

Markét a Zuzka jsou skvělé posluchačky a ještě lepší vypravěčky. Je fakt, že jsem je takřka nepustila ke slovu – s čímž v mém případě holt musíte tak trochu počítat, jak jinak by vznikaly tak úžasně články, že – ale i tak jsme si krásně popovídaly o tom, co čteme, co jsme četly a co se chystáme číst. Porovnaly jsme si své názory na knihy, probraly jsme mé blogování a jejich možný krok do stejné branže v budoucnu a celkově jsme se bavily. Nebo tedy alespoň já ano.

Taky jsem se toho hodně dozvěděla o jejich životě a jsem ráda, že jsem měla možnost poznat další skvělé osůbky. Už se těším, až se setkáme znovu. Což bude dosti brzo. Už tuto sobotu v Českém Těšíně. Tam bych měla poznat další dva blogery, tak doufám, že mě nevypečou a dorazí. Pokud se o místě srazu chcete dozvědět víc, podívejte se sem. V plánu je nejspíš jedna šílenější věc za druhou a vy se o nich dozvíte v dalším reportu ze srazu. V plánu je také sraz v Brně, Praze a znovu v Ostravě. Tak se na mě přijďte podívat, podrbeme se navzájem… za ušima 😀

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. kika napsal:

    ked das zraz v Prahe alebo v Brne daj vediet, ja takisto sa k vam chcem pripojit! (len keby to mohlo byt cez weekend aby som sa tam dopracovala z bratislavy)

    :)))))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..