Knižní výzvy na rok 2013

Přišel nový rok a s ním celá fůra knižních výzev. Myslím, že jste jich už na plno ostatních knižních stránkách viděli hodně. Já tedy ano, až mi oči přecházely. Mít nějakou dlouhodoubou knižní výzvu je fajn, ale postupem času vám dojde, že ne všechno se dá opravdu stíhat a ani ty články se vám nebude chtít moc aktualizovat. V minulém roce jsem jich moc „nedržela“ a i když jste se mě ptali, jestli nemám v plánu nějakou ze svého soudku, pod tím návalem, který jsem v posledních pár dnech viděla, si říkám, že už by to bylo zbytečné. Na co držet stopadesát výzev?

Ale tento rok se zkusím pustit alespoň do některých, které mě zaujaly a které mi budou i něčím prospěšné…

100 Books in a Year Reading Challenge 2013!

Tuto výzvu má na svědomí Book Chick City. Účastnila jsem se jí už v roce 2011 a myslím, že jsem tehdy dosáhla dokonce za požadovanou metu 100 knih. Letos jsem si tu stovku za cíl dala opět, protože počítám, že budu mít jiné starosti (diplomka, státnice, hledání práce, stěhování) a kdo ví, možná ani k té stovce nedojdu. Uvidíme.

Dystopia Reading Challenge 2013

Za touto výzvou stojí Blog of Erised. Dystopický žánr momentálně prožívá boom. Ten sice prožil už v roce 2012, ale teď je toho dvakrát tolik. A jelikož je plno dystopických knih, které si chci přečíst, řekla jsem si, že letos zkusím alespoň nějakou žánrovou výzvu.

2013 TBR PILE Reading Challenge

Za touto výzvou stojí Bookish. Věřím, že nejsem jediná, kdo si koupí nějakou knihu, kterou musí prostě mít, ale jakmile dorazí domů, položí ji do knihovničky a časem na ni tak nějak zapomene a nepřečte si ji. Proto tam jen tak leží, možná se na ni usazuje i prach a vám je líto, že jste si k četbě ještě nenašli čas. No, já s tím hodlám letos zatočit. Už tak se mi doma válí plno dávno koupených knih a já si je prostě chci přečíst.

Možná se ještě zapojím do nějaké jiné výzvy, ale spíš o tom pochybuju. Čím víc si toho člověk nabere, tím víc ho to svazuje. Hlavně bychom si to čtení měli užívat.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Makina napsal:

    Tak na stovku si zatím nevěřím, ale dystopie si dám taky a ty nakoupené a ještě nepřečtené knížky je potřeba ztrestat konečně 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..