Knihy měsíce – prosinec 2012

Rok 2012 je sice za námi, ale já vám (i sobě) ještě dlužím prosincovou hitparádu knih. Tak se pojďme tedy podívat na to, co všechno jsem za poslední měsíc roku přečetla a které knihy volím jako ty nej.

Rebel HeartNářekVykoupeníWhen We CollideDestroy MeHra lžíDevouredDědičkaIsolationScent of MagicZítra začnu nový život!Čistá krevLovištěČarodějka stínůMake Me YoursLosing ItKacíř a čarodějkaWallbangerYes ManZlatá lilieNoční rozkošeSpeciálovéSuch a Rush

Hitparáda

Nejlepší kniha
Wallbanger (Alice Clayton)

Proč: Vážně se musíte ptát? Tahle kniha mě naprosto odrovnala. Bavila jsem se od začátku do konce a nechtěla jsem přestat. Výborná odregovačka s výbornou hlavní hrdinkou, která byla prostě jako já. Kdybych tohle viděla jako film, budu se smát a stydět zároveň. U téhle knihy to prostě jinak nejde.

Nejhorší kniha
Make Me Youre (Kendall Ryan)

Proč: Jsem sadomasochista. Ano, jsem. Jen proto jsem se do téhle knihy pustila i poté, co mě tak nebavil první díl. Druhý byl sice o kousínek lepší, ale i tak to stálo za starou belu. Vlastně za dvě. Tři. Celou hromadu starých bel. Existuje něco takového vůbec? Anebo jsem si zase něco přimyslela sama.

 Největší překvapení
When We Collide (A.L. Jackson)

Proč: Když jsem začínala číst tuhle knihu, myslela jsem si, že jde o něco úplně jiného. Pěkně jsem si v tom naběhla. Netušila jsem, jak mě to dostane a jak moc budu příběh prožívat, jak moc mi bude hlavních hrdinů líto a jak moc budu nervní z toho, co se děje. Tohle byla síla.

 Největší zklamání
Destroy Me (Tahereh Mafi)

Proč: Touhle novelou mě spíše zklamala samotná autorka. Je mi jasné, jakým směrem se bude příběh ubírat a nelíbí se mi to. Jsem z toho smutná. Nechápu její pokus v prvním díle ukázat, jaké ohavné stvoření Warner je, aby nám touhle novelou ukázala, že je to vlastně jenom chudák a my bychom jej měli litovat a zároveň o něm uvažovat jako o třetím „do týmu“. S Adamem to nevypadá vůbec dobře. Obrovské zklamání.

Nejnapínavější kniha
Scent of Magic (Maria V. Snyder)

Proč: Maria mi opět vzala vítr z plachet. Tolik zvratů jsem nečekala. Hlavně jsem se děsila toho, co bude na další stránce. A díkybohu za ukázky Kerrickova příběhu, jinak bych se asi zcvokla a stejně jako Avry bych měla strach. Ale ten konec knihy mě tedy nechal na pořádných pochybách. Jestli to skončí špatně, budu brečet. Už aby tu byl ten třetí díl.

Nejvtipnější kniha
Wallbanger (Alice Clayton)

Proč: O nejvtipnější knize není pochyb. Smála jsem se tak moc a tak hlasitě, až jsem u toho brečela a mamka na mě volala, co se děje, že se tak směju. Dlouho. A skoro pořád. Tahle kniha mi nejspíš prodloužila život o pěknou řádku let. A já jsem za to ráda.

 

Nejnudnější kniha
Losing It (Cora Carmack)

Proč: I když jsem tuto knihu hodnotila tak, jak jsem jí hodnotila, pořád mi přijde tím nejnudnějším, co jsem za prosinec četla. Hlavní hrdinka mi někdy připadala spíš jako leklá ryba. A hlavně byla docela nudná, i když o nudu v životě neměla nouzi.

Nejromantičtější kniha
Vykoupení (Lauren Kate)

Proč: I když vypadám jako drsňačka, mám ráda romantiku. A u téhle série je mi srdečně jedno, jak moc přeslazená a klišoidní je, baví mě a líbí se mi. Lauren prostě umí vztah hlavních postav napsat tak hezky romanticky. Mně se to líbilo. A už se těším na ten speciální valentýnský díl.

 

Nejočekávanější kniha
Rebel Heart (Moira Young)

Proč: Jak už jsem říkala, na tuhle knihu jsem se těšila a zároveň jsem se jí bála. Oprávněně. Tak jako tak to byla pekelná jízda. A horší je, že na třetí díl budu muset čekat až na rok 2014. Mám strach z toho, co si na mě autorka přichystá do posledního dílu.

 Knižní série objevená v tomto měsíci
Dark-Hunter (Sherrilyn Kenyon)

Proč: O téhle sérii vím už nějaký ten pátek, ale jen díky Stáni jsem měla možnost si první díl přečíst v češtině. Sice to bylo někdy trošku přitažené za vlasy… ovšem pořád to byla sranda. Těším se, až sérii začnou znovu vydávat. Určitě si ji koupím. Je to Sherrilyn!

 

Nejlepší cover knihy
Scent of Magic (Maria V. Snyder)

Proč: Nádherná obálka. Co víc říct? Navíc je fialová! A vy už přece víte, jak mám ráda fialové obálky. Do toho ještě kombinace té bílé a toho, že v pozadí vidíme bojiště. Pěkné, velice pěkné a povedené. Schválně, co si přichystají na třetí díl.

 Nejhorší cover knihy
Destroy Me (Tahereh Mafi)

Proč: Všeobecně tu politiku Američanů s neustálým předěláváním obálek nechápu. Původní obálka k Shatter Me byla úžasná. A pk přišli s tímhle svinstvem. Oči. Proč proboha oči? V knize se o očích nic nepíše. Ale lup, jsou na všech obálkách. Fuj to. Pamatujte na má slova. Nejdřív to byly tváře, teď oči a příště… příště to budou nosy. Jako by mi snad pomocí obálek chtěli říct, jak celá série směřuje do záhuby.

 Největší crush
Adrian Ivashkov (Zlatá lilie ~ Richelle Mead)

Proč: Adrian je zlatíčko. Sice trochu nevrlé a sarkastické, přesto zlatíčko. Už toho má za sebou taky poměrně hodně. Třetího dílu se už nemůžu dočkat a Richelle mě záměrně muší všemi teaserovými trailery. Prodlužuje má muka. A jestli bude trojka jízda, tak ta čtyřka mě asi přivede do mdlob.

 Hrdina měsíce
Čistá krev (Nancy Gideon)

Proč: Max je jedna z těch postav, u kterých většinu času nevíte, co si vlastně myslet. Těžko říct, jestli je to úplný klaďas. Těžko říct, jestli je to pořádný prevít. Podle mě v tom nemá jasno ani on sám (pokud vůbec samotná autorka). Ale i tak si mě dokázal získat. Přestože jeho ženská polovička je tak trochu magor.

Hrdinka měsíce
Leah (Such a Rush ~ Jennifer Echols)

Proč: Proč jsem zvolila zrovna Leah, když mám nahoře celou řadu úžasných hrdinek? Víte, příběh Leah mě něčím dojal. V životě to neměla lehké, ale nevzdala to. Sice se někdy chovala hloupě, ale pořád věděla, čeho chce v životě dosáhnout. A i přes jisté peripetie se jí to nakonec povedlo.

 Pár měsíce
Saba a Jack (Rebel Heart ~ Moira Young)

Proč: Vzájemná chemie mezi Sabou a Jackem se mi moc líbí. Vzájemně se přivádějí k šílenství, vzájemně bez sebe nemůžou žít. Jak to s nimi nakonec dopadne je ve hvězdách… a v hlavě autorky. Já doufám, že se jim ten život ještě víc nezkoplikuje, i když vím, co jsem četla a nevypadá to zrovna dobře. I tak jim držím pěsti, ať jim to vyjde.

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

4 Responses

  1. Storycollector napsal:

    To tvoje hodnocení nejhorší knihy měsíce mi připomíná úkol na střední: Vymyslete, co to mohla být stará bela. Tvoje představa by jistě byla neopakovatelná. 😀

  2. Maťa napsal:

    Vykupenie prave citam, ale ten tvoj pocit sa viaze ku kazdej knihe zo serie. Ehm, naprosto suhlasim! Ja neopak romantiku prilis nemusim ale pri tejto serii je mi to srdecne jedno a patri k mojim najoblubenejsim… 🙂
    Maťa recently posted..Súženie (Lauren Kate)My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..