Dizzy

Autor: Nyrae Dawn, Jolene Perry
Originální název: Dizzy
Žánr: chick lit, romance

Anotace na Goodreads: Dylan nedělá vztahy. On a jeho bratr viděli, jak dopadl jejich otec, když je jejich matka opustila, proto před lety uzavřeli dohodu – žádná holka se mezi Gibsonovy kluky nedostane. Jenže jeho bratr jejich dohodu poruší. Bude se ženit. Za sestru holky, kterou Dylan poznal na párty a která vypadá jako ta nejnaštvanější holka, jakou kdy potkal. Bohužel je taky tou nejpřitažlivější.

Život Ziah se otočí vzhůru nohama – její věrný přítel se ukáže nebýt zase tolik věrným a najednou se její sestra rozhodla provdat dřív, než vůbec ukončila školu. A to za bratra jednoho rozmazlence, co ji přivádí k šílenství. A taky donutí její srdce divoce se rozbušit.

Nelze popírat vzájemnou přitažlivost, ale také nelze přehlížet, jak moc si lezou na nervy. Když musí spolupracovat na přípravě svatby, najdou v sobě navzájem spojence – ani jeden z nich si svatbu nepřeje.

Místo toho, aby tuhle bláznivou svatbu zastavili, ocitnou se ve víru zkoušení šatů a příchutí dortů. A taky možná… u randění?

Nakladatel: CreateSpace (EN)
Počet stran: 286 (EN)
Vazba: Brožovaná (EN)
Vydání v USA: 22.12.2012
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 1 den, leden 2013. v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: No teda nic moc.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Tuhle knihu mi tuším někdo na GoodReads poslal na doporučení, už je to docela dávno, a já si řekla, že knihu zkusím, jelikož anotace zněla docela dobře. Jaké bylo mé překvapení, když kniha stála docela za prd. Možná za dva prdy.

Dylan je obyčejný party boy, co neměl nikdy nouzi o peníze, ani přízeň povolných děvčat. Na své halloweenské párty ovšem narazí na někoho, kdo mu časem převrátí život, aniž by tušil, jak. Ziah. Potkají se sice jen na chvíli, ale už to mezi nimi skřípe. Jaké je jeho překvapení, když se setkají znovu, ale při naprosto odlišných okolnostech. Jeho bratr se totiž žení a chce si vzít její sestru. Jakoby nestačilo, že se Dylan musí vyrovnat s tím, že jej bratr vlastně zradil, ještě by se měl od Ziah držet dál. Jenže ono to dost dobře nejde, jelikož po nich sourozenci chtějí, aby vypomohli s uspořádáním svatby.

Ziah byla se svým životem vždycky spokojená. Měla pevný partnerský vztah s Jamesem a své nejlepší kamarádce Alysse se mohla se vším svěřit. Po halloweenské párty to ale mezi nimi nevypadá zrovna nejlépe. Později Ziah dojde, v čem to je a náhle neví, jak se se vším vyrovnat. Do toho ji její sestra, která vždycky prohlašovala, že nejdůležitější je pro ni škola, rodina a budoucí práce, se najednou rozhodla vdát. Nehledě na to, že jde o bratra kluka, co jí padl do oka, ale naprosto nevypadá jako materiál pro vztah.

Největším problémem knihy je takřka neexistující chemie mezi hlavními postavami. Přitom si aturoky rozhodně měly v čem vyhrát, přestože je zápletka poměrně jednoduchá. Jenže ony se po většinu času jen plácají v tom, co by měl být nejspíš dívčí román. V některých momentech mi přišlo, že ani pořádně neví, co chtějí, aby jejich postavy dělaly.

Druhým problémem knihy je nereálnost uvažování Dylana. To bývá problém u každé knihy, kterou píše ženská, nedejbože rovnou dvě. Nefungovalo to u Garcii a Stohl, nefunguje to ani tady. Dylan je na jednu stranu vykreslen jako tvrďák, pohodář a lamač dívčích srdcí, na druhou stranu na mě ovšem působil jako holčička v šatičkách, co neví, kterou Barbie si dneska vezme.

Třetí problém byla časová posloupnoust. Ona totiž žádná nebyla. Skáčete v příběhu, jak se autorkám zlíbí. Něco se děje, najednou se to utne a skočí se kousek dál. Takhle to může fungovat leda tak v seriálech, sem tam v nějaké knize. Tady to bylo hlavně dost mimo. Kolikrát se stalo, že okolo vážnějších témat autorky prostě šly tak nějak okolo. Zajímavé se neřešily a raději se rychle odskotačilo někam jinam.

Když člověk přehlédne to, že se jejich starší, přesto stále mladí, sourozenci ženou do unáhleného sňatku, člověku už po čase nechuť Dylana i Ziah k celé svatbě přijde zbytečná. Plus stále nechápu, proč Lora s Derrickem vůbec chtěli, aby jim se zařizováním pomohli zrovna oni… většinou se zařizováním pomáhají rodiče a ne dospívající. Ale je fakt, že i jejich rodiče stáli za starou belu.

Tohle byla jedna z nejnudnějších knih, jakou jsem za poslední dobu četla. Původně jsem uvažovala nad dvěma hvězdičkami, ale zalíbilo se mi, jak se nakonec autorkám podařilo pojmout Dylanův problém se závazky k ženám. To všem díky jeho matce. Tohle bylo téma, které si rozhodně zasloužilo hlubší rozebrání, stejně jako milostný problém Ziah. Ten byl bohužel spíše zameten pod koberec a „do smrti dobrý“. Nezdálo se mi to a přišlo mi to zvláštní.

Celkově na mě kniha působila jako seskládaná z několika kousků, které k sobě ani trochu nepasovaly. Spíš to bylo stylem „dvě kamarádky si řekly, že napíšou dívčí román a každá do toho šla jinak“.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..