V prosinci 2012 vychází – 1. část

Podívejme se na to, co nám vychází v posledním měsíci roku 2012, který byl na knihy opravdu rozmanitý.

~ Česko ~

Finále (Zavržený #4)
Becca Fitzpatrick

4.12.2012
Egmont

Nora si je svou láskou k Patchovi jistá víc než kdy předtím. I když z nich jejich rozdílný původ a osud může udělat nepřátele, Nora se k Patchovi nikdy nedokáže otočit zády. Nyní však musejí čelit dosud nejvážnější hrozbě. Překoná jejich láska širokou propast, která je dělí? Bude ještě možné znovu vybudovat to, co bylo zničeno? Nepřátelské strany jsou dané – ale na které z nich stojí Nora a na které Patch?

Lenobiin slib (Škola noci)
P.C.Cast, Kristin Cast

4.12.2012
Knižní klub

Druhá novela ze světa Školy noci přibližuje pohnutý osud Zoeyiny oblíbené učitelky, instruktorky jezdectví, která také kdysi dávno byla jen obyčejnou lidskou dívkou… Francie, únor 1788. Lenobia Whitehallová je sice dcerou barona, ale jako nemanželské dítě má doma stěží vyhlídky na lepší život. Proto ji její matka pošle do Nového světa. Lenobia odplouvá smutná, na lodi však nachází rozptýlení – koně a mladého muže, který se o ně stará. Snad by její budoucnost přece jen mohla být naplněna štěstím a láskou – nebýt zla z její minulosti, se kterým se bude muset utkat.

Zabít, nebo milovat (V říši Lorů #2)
Kresley Cole

5.12.2012
Baronet

Valkýru Kaderin Odměřenou pronásleduje tragická událost: přišla o dvě sestry. Je odhodlaná, že se zlu postaví tváří v tvář a sestry pomstí. Shodou okolností dostane za úkol zabít upíra. Jenže nemůže. Osud si totiž pro ni připravil nelehký úkol: upíra Sebastiana. Právě on v ní poprvé od smrti sester probudí plamínek v srdci a navíc tvrdí, že Kaderin je jeho nevěsta. Udělá cokoli, aby jí to dokázal. Kaderin je z toho dost nešťastná, protože na tohle zrovna nemá náladu. Každý rok se totiž účastní soutěže a letos jde skutečně o hodně.

Sebastiana Wrotha nechal v upíra proměnit jeho bratr. Stalo se to už před stovkami let, přesto mu nikdy neodpustil. Nedočkavě se chystá na smrt… tedy do okamžiku, než pozná Kaderin. Nechápe, jak by taková dračice a kráska v jedné osobě mohla být jeho nevěstou. Ale co, na tom nesejde, hlavně aby pochopila, že byla stvořená pouze pro něj. Zatím s ním nechce jít dobrovolně a on si s ní neví rady. Ještěže je trpělivý a má pro strach uděláno. Ale stejně by neškodilo, kdyby mu byl osud nakloněný a trochu mu pomohl…

Sesterstvo Duny
Brian Herbert, Kevin J. Anderson

5.12.2012
Baronet

Uplynulo osm desetiletí od chvíle, kdy byl v bitvě o Corrin zničen poslední z myslících strojů, zapřisáhlých nepřátel lidstva, a kdy Fajkán Služebník převzal jméno Corrino a ustanovil se prvním imperátorem nové říše. Chystají se změny, které ovlivní budoucnost celého vesmíru.

Válečný hrdina Vorian Atreides se obrátil k politice a k impériu zády. Potomci Abulurda Harkonnena přísahali Vorovi pomstu a ve své nenávisti k němu nejsou sami…

Raquella Berto-Anirulová coby první Ctihodná matka založila na Rossaku, planetě džunglí, benegesseritskou školu, v níž si ženy zdokonalují mysl i tělo, a začala budovat pověstné Sesterstvo. Následníci Aurelia Venporta a Normy Cenvy ovládají mocnou společnost, která s nasazením zmutovaných kormidelníků navádí vesmírné lodě zakřiveným prostorem. Gilbertus Albans, svěřenec nenáviděného robota Erasma, zřídil na planetě Lampadas školu, v níž učí lidi, jak se stát mentaty. Hnutí Služebníků, zavrhující jakoukoli formu „nebezpečných technologií“, vede Manford Torondo s pomocí oddaného mistra meče Anari Idaha. Jeho skupina táhne poznaným vesmírem a za podpory fanatických davů ničí všechno, co jí stojí v cestě.

Ti všichni se zapletou do sporu mezi rozumem a vírou. Všichni si budou muset zvolit stranu v nevyhnutelném křížovém tažení, které by mohlo navěky vyhladit lidský rod…

Zdráce (Andělé noci #2)
Lili St. Crow

5.12.2012
BB/art

Skutečný svět je plný hrůz. Jen se zeptejte šestnáctileté osiřelé holky Dru Andersonové, drsňačky, která sama sejmula slušnou porci padouchů. Je ozbrojená, nebezpečná a připravená nejdřív zabíjet a teprve pak se ptát. Takže jí chvíli potrvá, než přijde na to, komu může důvěřovat…

Dru Andersonová je „divná“, kam až její paměť sahá. Cestuje s otcem od města k městu a loví strašidelné noční potvory. Je to zvláštní život, ale dobrý – dokud všechno nevybouchne v ledovém, zchátralém městě v Dakotě, když se jí kuchyňskými dveřmi vláme do domu hladový zombie. Osamocená a k smrti vyděšená Dru se ocitne v pasti a bude potřebovat veškerý svůj důvtip a zkušenosti získané při tréninku, aby vyvázla živá. Příšery se rozhodly všechno svým pronásledovatelům oplatit a tentokrát je na řadě Dru. Šance na přežití? Mizivá až žádná.

Pokud nevydrží do svítání, je po všem…

 

Moje recenze

 

Nástroje temnoty (Crowtherem a Westermanová #1)
Imogen Robertson

5.12.2012
JOTA

Thornleigh Hall, sídlo sussexského hraběte, dominuje svému okolí. Jeho dědic je nezvěstný a rodina, kdysi plná života, nyní sestává z ochrnutého starce, přivdané bývalé tanečnice a alkoholem nasáklého druhorozeného syna. Moc rodu ovšem přetrvává.

Impulsivní Harriet Westermanová, majitelka sousedního sídla, najde na okraji svého pozemku tělo zavražděného muže, který má u sebe prsten s pečetí Thornleighů. Zločin volá po spravedlnosti. Harriet přiměje ke spolupráci samotářského a podivínského anatoma Gabriela Crowthera.

Ve stejný den je ve svém londýnském obchodě s hudebninami zavražděn Alexander Adams, vdovec a otec dvou malých dětí. Po jeho smrti se příběh vrací zpátky do Sussexu a odhaluje hluboké tajemství, které už jednu rodinu zničilo a nyní ohrožuje i mnohé další.

Léto, kdy jsem zkrásněla (Léto #1)
Jenny Han

5.12.2012
JOTA

Belly měří svůj život v létech, a tím nemyslíme roky, ale roční období. Všechno zajímavé a báječné se v jejím případě odehrává výhradně od června do srpna. Zimy jsou dobré pouze na to, aby počítala týdny do dalšího léta, kdy konečně s mámou a bratrem Stevenem odjede jako každý rok k moři. Tedy přesněji řečeno do prázdninového domu přímo na pláži, který patří Suzanně, mámině nejlepší přítelkyni. A k Suzanně a jejímu domu zase neodmyslitelně patří její dva synové, Konrád a Jeremiáš. Tuhle dvojičku zná Belly odmala a co si pamatuje, jenom netrpělivě čeká, až si jí kluci začnou konečně všímat a vezmou ji mezi sebe. A toto léto se to konečně stane. A navíc se z nevýrazného káčátka vyloupne krásná labuť. Belly je k údivu všech najednou krásná mladá dívka. Jenže v toto báječné a zároveň hrozné léto se změní i všechno ostatní. Vlastně se promění Bellin celý život. K lepšímu i k tomu horšímu…

Kněžka (Tajemství nesmrtelného Nikolase Flamela #6)
Michael Scott

7.12.2012
Knižní klub

Dvojčata Josh a Sofie se po krátkém odloučení znovu vracejí na ostrov Danu Talis. Tam se ukáže, že božstva Isis a Osiris jsou pány doktora Dee a rodiči dvojčat. Flamelovi, Niten a Prométheus se mezitím setkají se svými přáteli na Alcatrazu, ale o některé z nich přijdou. Nicholas s Perenellou se marně pokoušejí proniknout do kokonu, v němž spí Areop-Enap, která jediná dokáže čelit obřímu krabovi. Vrací se i Tsagaglalal coby mladá nesmrtelná bohyně. Boj zuří na všech stranách, hrdinové propadají zoufalství. Zvítězí síly dobra, nebo svět propadne zkáze? Vyústění šestidílné napínavé série je naprosto originální a čtenáře rozhodně nezklame.

Dutý drahokam (Traviči ze země Caux #1)
Susannah Appelbaum

7.12.2012
Knižní klub

Jedenáctiletá Břečťanka Manxová žije v království Caux, jemuž vládne krutý král Rulík Zlomocný. Obyvatelstvo země se v podstatě dělí na dvě části – na traviče a na jejich oběti. Pokud nemáte po svém boku zkušeného ochutnavače, každé jídlo se může stát vaším posledním. Ke všemu ještě záhadně zmizel Břečťančin strýček – poslední léčitel a apoteopat v Caux. Předtím neteř svěřil do péče Klejotoka – prohnaného, zlodějského ochutnavače. Břečťanka se vydává hledat svého strýčka. Překrásná a starobylá země Caux je však velmi nebezpečná a děti záhy zjistí, že mají v patách pronásledovatele. Co jim chtějí vzít? Břečťančinu betli, vzácný drahý kámen, který je navíc na rozdíl od všech ostatních dutý? Nebo lektvar oplývající tajuplnou léčivou silou, který uvařila? Nebo snad Břečťanku samotnou?

Mlhovina (Vesmírná pouť #1)
Amy Kathleen Ryan

7.12.2012
Knižní klub

Planeta Země má nejlepší léta za sebou a vesmírem plují dva vícegenerační koráby s cílem osídlit Novou Zem. Ačkoli loď Nový obzor vyrazila na svou misi o rok dříve než Empyreum, obě se setkají ještě na cestě. A nepůjde o střet přátelský – osazenstvo Nového obzoru pod vedením despotické kapitánky Anne napadne posádku Empyrea a unese dívčí část posádky, mezi nimi i šestnáctiletou Wawerly. Příčina se brzy ozřejmí – ženy na Novém obzoru jsou neplodné… První část originální sci-fi trilogie o pouti za nadějí pro lidstvo nepostrádá napětí, milostný příběh, ale také zamyšlení nad tím, jak mohou ideologie ovládnout společnost jako celek i každého z nás.

Atlas mraků
David Mitchell

7.12.2012
Mladá Fronta

Nedobrovolný cestovatel plavící se v roce 1850 přes Tichý oceán, vyděděný skladatel obstarávající si nejisté živobytí v Belgii mezi 1. a 2. světovou válkou, ambiciózní novinářka píšící v Kalifornii v dobách, kdy tam byl guvernérem Ronald Reagan, ješitný nakladatel ukrývající se před věřiteli ze zločineckého podsvětí, geneticky modifikovaná jídlonoška čekající na smrt a Zachry, mladý ostrovan zažívající soumrak vědy a civilizace – to jsou vypravěči Atlasu mraků, kteří odkudsi z potemnělých chodeb dějin slyší dozvuky ostatních příběhů. Každý záchvěv ozvěny více či méně pozměňuje jejich vlastní osudy. David Mitchell ve svém rozsáhlém románu maže hranice mezi styly, žánry i časovými rovinami a poutavým způsobem se zamýšlí nad nebezpečím lidské touhy po moci i jejími možnými důsledky. Atlas mraků získal nominace na Booker Prize, James Tait Black Memorial Prize, Arthur C. Clarke Award a Nebula.

Nikdy nevíš
Chevy Stevens

11.12.2012
Knižní klub

Sára Gallagherová touží celý život po jediném – dozvědět se něco o svých biologických rodičích. Po letech se jí konečně podaří dostat se jim na stopu, to, co zjistí, však nečekala ani v nejhorších snech. Matka jako jediná oběť sériového vraha, která mu dokázala uniknout. A otec? Co když v Sářiných žilách koluje krev zločince? Zločince, který o existenci své dcery, potažmo vnučky, dosud neměl ani tušení? Od toho okamžiku už Sara nepátrá, ale utíká – před minulostí, zvědavostí veřejnosti i senzacechtivými novináři…

Dům stínů
Dean Koontz

12.12.2012
BB/art

Nad nejmenovaným velkým americkým městem se tyčí vrch, na němž stojí Pendleton – luxusní obytný dům z konce 19. století. Jednou za 38 let dochází v domě k podivným jevům, které si vyžádají i oběti na životech. Jednoho deštivého a bouřlivého adventního dne roku 2011 se znovu uzavírá osmatřicetiletý cyklus a obyvatelé domu jsou konfrontováni s hrůznými jevy, jež se vymykají zdravému rozumu a představují smrtelné nebezpečí nejen pro dotyčné jedince, nýbrž i pro existenci celé lidské rasy.

Upír, můj pán (Samotáři z rodu nesmrtelných #1)
Alexandra Ivy

15.12.2012
Levné knihy

Tři upíři musí ochránit svou rasu… a čelit touhám smrtelníků! První kniha ze série „Samotáři z rodu nesmrtelných“ nás seznámí s jedním z nich. Je tomu několik staletí, co Gideon Ravel naposledy zavítal mezi lidi. Nyní musí proniknout do vysokých kruhů londýnské smetánky, aby získal důvěru jediné ženy. Simone, lady Gilbertová, vlastní amulet nepředstavitelné sily, aniž by věděla o nebezpečí, jaké jí proto hrozí. Gideon se, ještě než jí poznal dozvěděl o jejím šarmu a intelektu, ale nečekal, že by pro něj mohla být přitažlivá. Teď musí bojovat nejen s nepřáteli, ale především s vlastní touhou…

Můj nesmrtelný ochránce (Nesmrtelná lásk #4)
Jen Holling

15.12.2012
Levné knihy

Deidra McKayová má nebvyklé schopnosti – umí mluvit se zvířaty, která ji následují, kam se hne. Ba co víc, pokládají ji za svou bohyni. Krásná dívka žije na skotské Vysočině koncem šestnáctého století, v době, kdy je král Jakub ve vzdáleném Londýně a nad mravy nevzdělaného lidu ostřížím zrakem bdí obdoba inkvizice. Jeden z „vyvolených“ má vyšetřit léčitelské nadání Deidřiných rodičů. Poté, co spatří krásnou dívku, je jí jako posedlý. Neustává ve svém pronásledování a Deidra se vypraví hledat pomoc u kdysi velmi těžce raněného Stephena, kterého ani její rodiče zcela nevyléčili… Stephen má vlastní důvod k tomu, proč Deidře pomoci při hledání baobhan sith – čarodějnice, která jako jediná může zrušit dívčino prokletí. On sám chce, třeba i výměnou za svou duši, být zase zdravý. Už kvůli tomu, že Deidra ho začíná přitahovat…

Heatová a hra s ohněm (Nikki Heat #3)
Richard Castle

prosinec 2012
Zoner Press

Nikki Heatová, detektiv newyorského oddělení vražd, čelí možná nejtěžšímu případu své dosavadní kariéry. Nejenže na ni čeká vyšetřování, které míří až k těm nejvlivnějším lidem v New Yorku, do cesty se jí také začnou plést její nadřízení, včetně jejího učitele a přítele kapitána Montrose. Kariérní problémy se však rychle přesunou na druhou kolej, když někdo začne usilovat o život samotné Heatové. Z už tak složitého případu kněze zabitého v sado-maso salónu se stává boj o holý život. Otázkou není, zda se Heatové s pomocí novináře Rooka podaří případ vyřešit, ale jestli oba toto vyšetřovaní vůbec přežijí…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

5 Responses

  1. Nikki Finn napsal:

    Finále mi koupil můj nejdražší :))) Už je doma :))

    • Syki napsal:

      No já si ji časem taky koupím a přečtu, po té trojce jsem teda zvědavá, jak si s tím Becca poradila.

  2. Spirit napsal:

    Tento měsíc mě asi nejvíce zaujaly: Zrádce a Kněžka. Bohužel ani od jedné série jsem nečetl žádný díl, ale plánuju to napravit – u těch Andělů až po vydání trojky. Nevím, ale jsem v poslední době k BB/artu přísnější, protože už mě nebaví, jak nedovydávají série – vím, že prodeje jsou hlavní, ale prostě je to na prd…
    Ale ta Mlhovina taky nevypadá špatně. 🙂
    Spirit recently posted..Knižní novinky » [5] • Vykukují první novinky roku 2013My Profile

    • Syki napsal:

      No to víš, BB/art nemá zase tak široký záběr vydávání knih a rozhodně to není takový kolos jako Knižní klub, takže chápu, proč některé série nedovydají, i když mě to třeba mrzí. Jezdci času jsou výborná série, doufejme, že dovydají i Andělé noci. Ale zase, Jezdci mají už snad 7, 8 dílů, Andělé 5. U série Luxus chtěli taky přestat, ale nakonec dovydají všechny 4 díly, fanoušci jsou nadšení a já taky.

      • Spirit napsal:

        Já to chápu. Taky, kdybych byl nakladatel, nevydával bych sérii, kterou nikdo nekupuje. Ale doufám, že aspoň ty Roztomilé malé lhářky a Hru Lží dojedou dokonce. Je to snad jejich zatím jediný YA titul, který vydávají 2x do roka (doufám, že jsem to nezakřiknul :D). Ale ty Anděly snad vydají, protože jsem na ně dost zvědavý.. 😀
        A to, že chtěli stopnout i Luxus jsem vůbec nevěděl.
        Ale aspoň, že komiksy vydávají úžasný a s krásnou úpravou. To pro ně palce nahoru! 🙂
        Spirit recently posted..Knižní novinky » [5] • Vykukují první novinky roku 2013My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..