V listopadu 2012 vyšlo – 2. část

Druhá část přehledu vydání českých knih.

~ Česko ~

Andělé komplet
Lauren Kate

16.11.2012
Knižní klub

Komplet čtyř knih čtenářsky oblíbené řady Andělé, v níž se odvíjí příběh věčné a tragické lásky Luce a Daniela. Příběh začíná, když se Luce ocitne v podivné internátní škole, kde se seznámí se záhadným, přitažlivým Danielem Grigorim, který si od ní udržuje odstup, a přesto ji neodolatelně přitahuje. Ve druhém dílu už Luce ví víc o sobě, o Danielovi i o kletbě, jež nad nimi visí, a snaží se přerušit věčný koloběh lásky, předčasné smrti a znovuzrození.V tom třetím se vrací po svých stopách do hluboké minulosti, aby v minulých životech objevila něco, co by mohlo pomoci v tom současném. A ve čtvrtém se osudy Luce a Daniela završují v dramatickém finále.

Moje recenze: Pád, Muka, Vytržení

Nebezpečně krásný (Nebezpečně krásný #1)
Melissa Marr

19.11.2012
Mladá Fronta

Málokdo z obyvatel Huntsdalu tuší, že existuje ještě jiný svět, svět elfů a víl. Svět plný tajemství a nebezpečí, který je smrtelníkům zapovězený. Aislinn vidí víly od narození, ale nikdy netušila, že ve světě éterických bytostí, před nimiž celý život utíká, bude muset sehrát zásadní roli. Vše se pro ni změní v okamžiku, kdy se setká s Keenanem, letním králem. Ten v ní spatří svou královnu, kterou marně hledá již tisíc let. S její pomocí má zachránit svět letních elfů i lidí před zlovůlí kruté zimní královny. Najde v sobě Aislinn dostatek odvahy, aby podstoupila osudovou zkoušku? Bude ochotná riskovat vlastní život, aby pomohla nebezpečně krásnému elfovi, kterého ani nezná?

Milion sluncí (Vesmír #2)
Beth Revis

19.11.2012
CooBoo

Celé Universum je jedna velká lež. Když se to jeho obyvatelé dozvěděli, rozpoutal se chaos.

Jsou to už tři měsíce, co Amy odpojili. Kam se podívá, všude stěny, už tři měsíce. Syn se ujal velení lodi a rozhodl se skoncovat s Phydusem a přestat svým lidem lhát. Jenže ani on nezná celou pravdu, a když spolu s Amy začínají zjišťovat, co všechno jim zatím zůstalo utajeno, je jasné, že před sebou mají dlouhou cestu, na níž si každý krok musí tvrdě vybojovat. Jak to bude dál s Lodí mezi hvězdami?

Moje recenze

Quincy Archer Hates You (Bleach #4)
Tite Kubo

20.11.2012
Crew

Do města přichází legenda – vymítač duchů a televizní hvězda Don Kanondži! Během natáčení jeho pořadu se mu však podaří změnit obyčejného ducha v nebezpečného hollow a je na Ičigovi, aby tenhle malér vyřešil a zachránil všechny kolem. A to náš hrdina ještě netuší, že se mu ve městě objevila konkurence…

 

Závist (Luxus #3)
Anna Godbersen

21.11.2012
BB/art

Na první pohled se zdá, že nejbohatší obyvatelé Manhattanu mají všechno, po čem člověk touží: bohatství, krásu i štěstí. Ale někdy jejich nacvičené úsměvy skrývají šokující tajemství…

Dva měsíce po dramatickém příjezdu Elizabeth Hollandové domů Manhattan dychtivě očekává její návrat do společnosti. Když však Elizabeth odmítne doprovázet svou sestru Dianu a téměř nevychází ven, začnou se šířit fámy, že za majestátními dveřmi domu číslo 17 v Gramercy Parku není všechno tak, jak se zdá.

Pravá láska. Falešní přátelé. Skandální pomluvy. Vítejte zpátky na Manhattanu na přelomu 19. a 20. století.

Závist (Padlí andělé #3)
J.R.Ward

21.11.2012
Baronet

Sedm smrtelných hříchů. Sedm duší na pokraji věčného zatracení. A další úkol pro padlého anděla Jima Herona, který má znovu zkřížit zbraně s úskočným a nevyzpytatelným démonem, zosobněným podmanivou brunetkou Devinou, co v souboji s dobrem používá tu nejzákeřnější taktiku.

Thomas DelVecchio zvaný Veck je policejní detektiv s temnou povahou, syn neslavně proslulého mnohonásobného vraha. Se svým otcem sdílí nejenom jméno, ale zřejmě i sklon k chorobnému jednání.

Shodou okolností se připlete k smrtelnému útoku na jiného sériového vraha, a vzhledem k opakovaným případům náhlé ztráty paměti si není jistý, jestli čin spáchal nebo ne. Jeho případu se ujímá bystrá a inteligentní vyšetřovatelka Sophia Reillyová. K Veckovi přistupuje s principem presumpce neviny, ale postupně začíná o svém svěřenci pochybovat.

Jim Heron zpočátku netuší, o koho má s démonem svést souboj, nicméně si uvědomuje, že pokud chce zvítězit, musí přistoupit na Devinina pravidla hry.

Rozkol (Tajný kruh #4)
L.J. Smith, Aubrey Clark

21.11.2012
CooBoo

Poprvé od té doby, co se Cassie Blakeová přistěhovala do New Salemu, se cítí normálně. Chodí s Adamem, svou spřízněnou duší, a má ve městě kamarády. Ale tajný klan čarodějek, do kterého patří, a moc, kterou díky němu nabyla, jí však normální život nedopřejí. Když Tajný kruh stihne tragédie, Cassie si uvědomí, že být výjimečná může být i prokletí.Na Tajný kruh útočí neznámý nepřítel – a příští obětí může být kdokoli. Všichni se snaží ochránit hlavně sami sebe, vytvářejí se spojenectví a nikdo neví, komu lze věřit. Bude Cassie schopná zachránit sebe i Tajný kruh…? Nebo ho její rozhodnutí navždy zničí?

Konec dnů (Padlí andělé #3)
Thomas E. Sniegoski

21.11.2012
CooBoo

Nephilim porazili Mocnosti, ale od té doby se musejí pěkně otáčet. Nestvůry vylézají ze všech koutů a hrozí, že zavládne chaos a ke slovu přijde nástroj posledního soudu. Když na Zemi zavládne zlo a jen zlo, je jedinou spásou konec světa a smrt všeho živého.Aaron se snaží zhostit své role vyvoleného, i když by raději trávil čas s Vilmou a Gabrielem. Tíha zodpovědnosti a boje ho vyčerpávají a ani jeho otec mu nemůže ve všem pomoci. Dokáže se poprat s rostoucí hrozbou a zachránit svět?

Temný rytíř povstal
Greg Cox

23.11.2012
Mladá Fronta

Je tomu již osm let, co se Batman vytratil do noci a z hrdiny se změnil v uprchlíka. Tím, že na něj padla vina za smrt Harveyho Denta, obětoval temný rytíř všechno pro to, co společně s komisařem Gordonem považoval za vyšší dobro. A na čas tato lež skutečně zabírala, když byla kriminální aktivita v Gothamu rozdrcena silou Dentova odkazu. Všechno se ale mění s příchodem prohnané zlodějky a jejích tajemných zájmů. Avšak ještě daleko nebezpečnější je nástup Banea, maskovaného teroristy, jehož nelítostný plán proti Gothamu vyžene Bruce Wayna z jeho dobrovolného exilu. Avšak ani pokud si znovu nasadí svou masku a temnou kápi, nemusejí jeho síly proti Baneovi stačit…

Čarodějova zrada (Trilogie Zrádkyň #2)
Trudi Canavan

24.11.2012
ZonerPress

Nejčernější obavy černé čarodějky Soney se naplnily. Lorkina se v Sachace pokusila zabít Zrádkyně z Kaliiny frakce, a i když se ho jiné Zrádkyni podařilo ho zachránit, Sonein syn je teď v tajném horském Útočišti a nikdo neví, zda mu bude ještě někdy dovoleno vrátit se do Kyralie. Odpadlý čaroděj a vůdce podsvětí Skellin je na útěku a úspěšně se skrývá nejen před Společenstvím čarodějů, ale dokonce i před Zlodějem a Soneiným přítelem z dětství Cerym. Přitom ovšem nezanedbává své nekalé obchody s roetem a nezapomíná ani na své staré nepřátele, takže každým okamžikem hrozí, že se vrátí, aby se mstil a osvobodil svou matku, čarodějku Lorandru uvězněnou ve Vyhlídce.

Sonea ztrácí podporu a pomoc lorda Regina a jeho místo zaujímá Rothenův syn Dorrien, dávný Sonein přítel, pomocník a ctitel. A aby toho nebylo málo, stane se něco strašného… vražda. Vražda čaroděje pomocí černé magie. Je snad v Imardinu další černý mág? Nebo je snad sám Skellin černým mágem? Hrozí městu a zemi vážnější ohrožení?

Železná dcera (Féria #2)
Julie Kagawa

26.11.2012
Knižní klub

Meghan Chaseová, napůl smrtelnice a napůl letní elfka, nikdy nikam pořádně nezapadala. Aby zachránila bratra, uzavřela dohodu se Zimním princem. Ten ji však opustil a odvrhl a ona zůstane se zlomeným srdcem uvězněná na chladném, nepřátelském dvoře Zimní královny. A když začne hrozit válka mezi zimními a letními fériji, Meghan si uvědomuje, že pravé nebezpečí představují železní férijové, ty podivné bytosti, které kromě ní a prince Ashe nikdo nespatřil. Jenže jí nikdo nevěří. A co hůř, Meghan přišla o vlastní magické schopnosti a ve zrádném světě, který ji obklopuje, si musí poradit jen pomocí vlastní chytrosti. Neví, komu může důvěřovat, netuší, kam se obrátit o pomoc. A přestože si Meghan vypěstuje železnou sílu vůle a odhodlání, nedokáže odolávat toužebnému šepotu svého až příliš lidského srdce.

Moje recenze

J.R.R.Tolkien – dárkový komplet
26.11.2012
Argo

Exkluzivní dárkový box, který obsahuje všech základních pět knih Tolkienova eposu. Naleznete zde nejen Hobita a trilogii Pán prstenů, ale také Silmarillion, bez něhož by příběh nebyl kompletní. Komplet obsahuje vázaná vydání s ilustracemi.

 

Jednou provždy (Paranormálové #3)
Kiersten White

26.11.2012
Fortuna Libri

Evina paranormální minulost se neustále vrací a děsí ji. Nová ředitelka Mezinárodní agentury pro zadržování paranormálů ji chce přemluvit k nové spolupráci se střediskem. Temná královna týrá lidi ve své děsuplné říši. A paranormálové neustále tvrdí, že Evie je jediná bytost, která je dokáže zachránit před jejich záhadným, nebezpečným osudem.

Celému paranormálnímu světu běží čas. A osud tohoto světa nemá v rukou nikdo jiný než Evie…

Kacíř a čarodějka (Řád temnot #1)
Philippa Gregory

26.11.2012
Fortuna Libri

Píše se rok 1453 a vše nasvědčuje tomu, že se blíží konec světa

Klášterní novic Luca Vero je na rozkaz tajemného cizince uprostřed noci zburcován a odvlečen ze své cely. Cizinec jej nejprve obviní z kacířství, aby mu nahnal strach a pak jej vyšle na dlouhou cestu Evropou, kde má Luca, mimořádně nadaný mladík, hledat stopy Ďábla a vykonávat soud nad zběhlými křesťany.

Lukova první cesta vede do kláštera Lucretili, kde se setkává s mladičkou abatyší Isoldou, jež se právě ocitla v nesnázích: V klášteře je proti své vůli – poslal ji sem bratr, aby se mohl zmocnit jejího dědictví a navíc jeptišky začaly trpět podivnými vizemi, chodily ve spánku a na těle se jim objevily krvácející rány. Isolda je obviněna, že je očarovala temnou magií a má být upálena jako čarodějnice. Luca ale hledá pravého viníka…

Zapomenutá
Catherine McKenzie

26.11.2012
Fortuna Libri

Emma Tupperová má slibně rozběhnutou kariéru, spoustu přátel, skvělého milence… Všechno se však náhle sesype jako domeček z karet. Její umírající matka projeví přání, aby navštívila Afriku. Emma do Afriky skutečně odjede a stráví tam proti své vůli více času, než původně plánovala. Přežije zemětřesení, ale doma ji zatím prohlásí za mrtvou. Po návratu s hrůzou zjistí, že přišla o byt, o prestižní práci i o přítele.

Lze v takové situaci začít nový život? Emma pomalu otvírá mysl i srdce novým možnostem. Jednu z nich představuje přitažlivý muž, kterého po návratu našla ve svém bytě. Emma obnovuje svou zhroucenou existenci a postupně s překvapením zjišťuje, proč ji vlastně matka poslala do Afriky.

Srdce dvou světů (Oksa Pollocková #3)
Anne Plichot, Cendrine Wolf

28.11.2012
JOTA

Zemětřesení, výbuchy sopek, přívalové deště. Země puká ze všech stran! Oksa a rodina Pollockových prchají z Londýna zaplaveného rozbouřenými vodami Temže, aby našli Bránu do Edéfie, magické země svých předků. Je to jediná šance, jak nastolit rovnováhu světa…

Okse, Kouzelnosti Mladší, začíná nebezpečné pátrání, při němž je nucena spojit se s Felony, nepřáteli na život a na smrt, kteří jen čekají na chybu, aby ji mohli zradit. Naštěstí má kolem sebe dobré lidi: úžasnou babičku Dragomíru, tatínka Pavla, jenž se ve vzteku proměňuje v draka, dva kluky, Gustu a Tugduala, kteří soupeří o její srdce, a samozřejmě věrné Foldingoty, Nešiku, Luštěnky a všechny ostatní podivuhodné bytosti…

Po tisíci různých nástrah a zvratů se Oksa dostane k tajnému vstupu do Edéfie. Ale aby ho překročila, musí zaplatit strašlivou cenu. A odvážit se do neznáma: co bude na opačné straně Brány?

Čarodějka stínů (Alex Craft #1)
Kalayna Price

28.11.2012
Baronet

Coby soukromá vyšetřovatelka a policejní konzultantka viděla Alex Craftová už hodně důsledků černé magie. Ačkoli má dobré vztahy s Deathem, Smrtí samotnou, nic ji zatím nepřipravilo na její poslední případ. Alex vyšetřuje případ sériového vraha, když na ni zaútočí duch oběti, kterého povolala – a to by mělo být nemožné. Pokus o atentát na její osobu je neúspěšný jen proto, že na poslední chvíli zasáhne Death. A když vám i Smrt zachrání život, víte, že váš čeká špatný den…

Alex se musí spojit s drsným detektivem z oddělení vražd Falinem Andrewsem, aby spolu případ vyřešili. Andrews ovšem něco ukrývá a jeho nechuť k Alex je víc než zřejmá. Andrewsovu pomoc bude ale Alex potřebovat, aby rozpletla zapletenou síť politiky reálného i nadpřirozeného světa a dostala vraha, jenž v rukou třímá moc tak zlověstnou, že to může stát Alex nejen její život, ale i duši…

Proměněna za soumraku (Údolí stínů #3)
C.C.Hunter

28.11.2012
Baronet

Kylie stále touží dopátrat se pravdy, kde je její místo ve společnosti. Kam patří? Jakým zvláštním nadáním oplývá? Kdo je její skutečná rodina? Otázky, které se jí honí hlavou, jí nedávají spát. Ví však, že když poodhalí tato tajemství, její život se od základů změní…a nebude to vždy jen příjemná proměna. Lucas, nebo Derek? Který z nich je ten pravý? Kyliino srdce tluče pro oba, ale vybrat si musí jen jednoho! To však není jediná zapeklitá situace, kterou musí vyřešit. Duch ženy, který trpí amnézií, jí přináší zneklidňující zprávy… Kdo je tentokrát v ohrožení života? Hrozí někomu nebezpečí? Jak se Kylie snaží rozluštit tuto záhadu a ochránit ty, které miluje, najednou zná odpovědi na všechny své otázky. Konečně ví, kým vlastně je! Zjištění je však překvapivější, než si vůbec tahle šestnáctiletá teenagerka dovede představit.

Prodám duši zn. rychle
Kathleen O’Reilly

28.11.2012
Baronet

Znáte ji jako tu nejúžasnější sloupkařku v tom nejmódnějším časopise ve městě. Já jí říkám Lucy. A máme následující dohodu: čím víc jí najdu klientů, tím větší získám odměnu. Ale jenom mezi námi, v poslední době jsem několikrát škobrtla a totálně se zbláznila a začala provádět, věřte mi nebo ne… dobré skutky. Nejdřív ta záchrana dítěte v parku. Potom rande s pohledným, slušným chlapíkem, který ani nebyl známou celebritou. Co dál? Budu se věnovat charitě, nebo co? Vím jen jedno – Lucy se to rozhodně nezamlouvá, ani trošičku. A až to zjistí, pak mi nepomůže ani samo peklo…

Útěk (Drakie #2)
Sophie Jordan

28.11.2012
CooBoo

Jacinda vyzradila tajemství svého drakijského kmene, aby zachránila chlapce, kterého miluje. Převtělila se kvůli němu před lidmi, a tak porušila jedno z nejpřísněji dodržovaných pravidel. Teď se ale musí ke kmeni vrátit, s vědomím, že Willa možná už nikdy neuvidí. Will má zastřenou paměť a jeho vzpomínky na onu osudnou noc a slib, který Jacindě dal, jsou zřejmě ty tam. Za své prohřešky a za to, že z drakijského města utekla, ale hlavně proto, že se zamilovala do lovce draků, Jacinda přichází o výsadní postavení i o nejlepší kamarádku Azurku. Cítí se strašně osamělá a začíná pochybovat o tom, jestli přece jen nedělá chybu, když se vzpírá kmenovým pravidlům, a jestli by se jim neměla nakonec podrobit. Přesto se upíná k naději, že na ni Will úplně nezapomněl, najde ji a zase budou spolu. Může se její přání splnit a bude schopná případně s Willem odejít a všeho se vzdát?

Řád Kraje Světa, svazek první
Maja Lidia Kossakowska

30.11.2012
Triton

Lars Bergerson je Lupič putující mezi světy na vrcholu slávy a možností. Štěstěna mu neustále přeje – až do setkání s Miriam. Najednou se stane nepřítelem mocných, a jakkoliv se snaží Miriam vyhýbat, jejich cesty se neustále kříží.

Může na tom nějak záviset budoucnost světa? Může. A závisí. Stejně jako jeho definitivní konec. Svět, který fascinuje svou apokalyptickou bezohledností a zároveň obrovskou silou.

Řád Kraje Světa, svazek druhý
Maja Lidia Kossakowska

30.11.2012
Triton

Lars Bergerson, Lupič putující mezi rozměry, hledá Řád Kraje Světa, aby se vymanil z područí sil, jež ho poutají. Záhadný Strom ho nepřestává volat, a on ztrácí sílu odolávat.

V temném a postapokalyptickém světě dobro jen tu a tam zazáří jako jiskřička v oceánu temnoty. Pravda, která nás čeká na konci výpravy, je ohromující.

Adele
Caroline Sanderson

listopad 2012
Mladá Fronta

Britská zpěvačka a skladatelka Adele, držitelka několika cen Grammy a Ceny kritiků BRIT Awards, se okamžitě po vydání první desky 19 v roce 2008 dostala na první místa hitparád. Fanoušky i hudební kritiky po celém světě uchvátil její hluboký hlas a soulový projev, v němž se, navzdory jejímu věku, odrážejí její vnitřní emoce.

Hity jako Chasing Pavements, Rolling in the Deep nebo Someone Like You se dostaly nejen na první místa hitparád v mnoha zemích, ale především do uší a srdcí tisíců fanoušků, které si Adele získala svým nezaměnitelným hlasem a bezprostředností. Tento životopis nabízí pohled na místa jejího dětství a dospívání, zvraty v pracovním a osobním životě, které formovaly její projev a určovaly směr jejího úspěchu.

Hobit
J.R.R. Tolkien

listopad 2012
Argo

Toto je příběh o tom, kterak se Pytlík vydal za dobrodružstvím a shledal, že náhle dělá a říká naprosto neočekávané věci… Bilbo Pytlík je hobit, který se těší z pohodlnéh a skromného života a jen zřídkakdy putuje dále než do své spižírny ve Dně pytle. Jeho spokojené bytí je však narušeno, když se jednoho dne u jeho prahu objeví čaroděj Gandalf v doprovodu třinácti trpaslíků a vezmou ho s sebou na cestu „tam a zase zpátky“. Mají v úmyslu uloupit poklad mocného Šmaka, velikého a velmi nebezpečného draka…

Pán prstenů – Společenstvo prstenu
J.R.R. Tolkien

listopad 2012
Argo

Mladému hobitovi z jedné ospalé vesnice v Kraji je svěřen¨přetěžký úkol: musí podniknout nebezpečnou pouť přes celou Středozem až k Puklinám osudu a tam zničit vládnoucí prsten Moci – jedině tak lze zabránit Temnému pánu Sauronovi, aby si podmanil celý svět. Tak začíná Pán prstenů, klasické dobrodružné vyprávění J. R. R. Tolkiena, které pokračuje v románech Dvě věže a Návrat krále

Pán prstenů – Dvě věže
J.R.R. Tolkien

listopad 2012
Argo

Společenstvo Prstenu je rozděleno. Frodo a Sam pokračují ve svém putování podél Velké řeky Anduiny sami – tedy až na tajemnou postavu, která se krade za nimi a sleduje každý jejich krok. Tak pokračuje Pán prstenů, klasické dobrodružné vyprávění J. R. R. Tolkiena, jež započalo v románu Společenstvo prstenu a končí ohromujícím vyvrcholením v Návratu krále.

Pán prstenů – Návrat krále
J.R.R. Tolkien

listopad 2012
Argo

Sauron, Temný pán, shromažďuje vojsko a stín zla se šíří dál a dál. Lidé, trpaslíci, elfové a enti spojí své síly k boji proti temnotě. Frodo a Sam mezitím houževnatě postupují hlouběji do Mordoru v hrdinském úsilí zničit Jeden prsten. Úchvatný závěr Pána prstenů, klasického dobrodružného vyprávění J. R. R. Tolkiena, jemuž předcházely části Společenstvo prstenu a Dvě věže.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. E_V_E napsal:

    naozaj super knihy 8) kiež by som všetky mala 8P

  2. Erný~ napsal:

    Komplet Andělé si přeji k Vánocům 😀 Snad Ježura přijde 😀
    Erný~ recently posted..Vánoční giveaway!My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..