V listopadu 2012 vyšlo – 1. část

V minulém měsíci toho opět vyšlo poměrně hodně, takže celý přehled rozdělím do čtyř článků. Stejně jako vždy, je možné, že se některá data vydání posunula dopředu, dozadu anebo ještě víc dozadu. Tak jako tak je to pěkná nadílka…

~ Česko ~

Na stříbrné cestě (Smrtící polibek #2)
Alice Moss

1.11.2012
Levné knihy

Po mrazivé zimě začíná ve Winter Millu dlouhu očekávané léto. Faye a Liz mají na prázdniny plno plánů. Nejprve však musí oslavit konec školního roku – a pozvání na party do Lucasova domu se zdá být perfektní příležitostí. Jaké je však překvapení obou dívek, když zjistí, že jejich kamarád zmizel… Fay s Finnem se Lucase vydávají hledat napříč Amerikou. A strastiplná cesta otevírá tejemství loňské zimy, která – jak se zdá – ještě neskončila…

Bubny podzimu
Diana Gabaldon

6.11.2012
Plejáda, Deus

Tento díl navazuje na předchozí příběhy Jamieho Frasera a jeho ženy Claire, kteří se se skupinkou přátel po předchozích útrapách dobrodružné plavby, jež skončila ztroskotáním, ocitají v Americe. Vydají se do kolonie v Jižní Karolíně, kde má Jamie příbuzné. Amerika v polovině osmnáctého století je skutečně Novou zemí, nesmírnou divočinou obydlenou indiány a divou zvěří a guvernéři kolonií přidělují výhodně půdu, aby přilákali další osadníky. Takovou nabídku dostane i Jamie; znamenalo by to, že by měl opět vlastní panství, ovšem podmínkou je, že by musel odjet zpátky do Skotska a získat další kolonisty. Tomu se Claire brání, protože se bojí, že by tam našel smrt. Jamie má však i druhou možnost, spravovat plantáž své tety Jocasty, která hledá někoho, kdo po smrti jejího manžela převezme usedlost. Život na plantáži je sice příjemný, ale Jamie s Claire brzy poznávají i odvrácenou tvář života v Americe, zejména specifický fenomén Jihu, otrokářství. Záhy zjišťují, že jsou stále více a více zaplétáni do místních záležitostí a politických problémů. Píše se rok 1767 a v koloniích se již projevuje nespokojenost, jež je předehrou americké války za nezávislost. Poté, co jsou Jamie s Claire svědky krutého zacházení s černochy, zachrání jednu otrokyni před jistou smrtí a se svými přáteli a místním zálesákem se vydávají do hor, aby hledali pomoc u indiánů kmene Mohawk.

Nedži versus Hinata (Naruto #9)
Masaši Kišimot

7.11.2012
Crew

Vyřazovací souboje pokračují. Technika stíhá techniku, soubojová aréna se pokrývá prachem smíseným s potem a krví. Ke slovu se konečně dostává i samotný Naruto a čeká nás také souboj Hinaty proti Nedžimu. Má tato křehká obdivovatelka Naruta proti vrozenému talentu svého nelítostného bratrance vůbec nějakou šanci?

 

Zlatá lilie (Pokrevní pouta #2)
Richelle Mead

7.11.2012
Domino

Alchymistka Sydney Sageová slouží jako jakýsi most mezi světem vampýrů a lidí: chrání tajemství prvních a životy druhých. Moc ráda by studovala univerzitu, ale místo toho byla vyslána na snobskou střední školu v Palm Springs. Má tam za úkol střežit morojskou princeznu Jill Dragomirovou před zabijáky, kteří chtějí ve světě Morojů rozpoutat válku.

Všichni ji považují za skvělou alchymistku, dokonce i ti, kteří o ní dříve pochybovali. Nyní však začíná pochybovat ona sama: opravdu jsou všichni vampýři zvrácené stvůry, anebo je to všechno jinak?

Všechno se ještě víc zkomplikuje, když bývalí Strigojové Soňa a Dimitrij zjistí, že právě Sydney by mohla být klíčem k objevení zázračného léku k proměně na Strigoje. A pak Sydney naváže milostný vztah s Braydenem… Má s ním mnoho společného, ale přesto jako by ji stále silněji přitahoval někdo jiný, na koho by kvůli jeho původu neměla ani pomyslet! Co teď? Má se řídit zákony alchymistů, anebo naslouchat hlasu vlastního srdce?

Moje recenze

Impérium: Mafie v Atlantic City
Nelson Johnson

7.11.2012
JOTA

Zrození a vzestup města korupce.

Dramatický příběh slavného mafiánského města a jeho neobyčejných obyvatel. Atlantic City začínalo jako malé přímořské letovisko zcela závislé na penězích, které tu utráceli turisté. Na počátku dvacátého století se dočkalo prvního velkého rozmachu, jenž vrcholil v letech prohibice. Proslulo jako místo nabízející zábavu všem, kdo jsou za ni ochotní a schopní zaplatit, bez ohledu na to, na které straně zákona stojí. Jediným náboženstvím byl úspěch a kritici stejně jako různí mravokárci tu neměli místo.

Unesena stínem (Cassandra Palmer #2)
Karen Chance

7.11.2012
Baronet

Jasnovidka Cassie Palmerová zdědila nové magické schopnosti — včetně možnosti cestování časem. Přináší to s sebou ale velkou odpovědnost, kterou by raději neměla. Najednou je z ní nejžádanější dívka ve městě, jak se ji celá řada upírů, duchů a mágů snaží přesvědčit, přinutit nebo svést, aby se přidala na jejich stranu — a s ní i její magie. Jeden z upírských mistrů se však předtím, než na ni vznese svůj nárok, ani nezeptá, co Cassie chce. Nechal vytvořit kouzlo, které ji k němu váže, ona ale neví, jestli to, co k němu cítí, je skutečné – nebo zda si to jen představuje…

Ďáblovy kosti (Temperance Brennan #11)
Kathy Reichs

7.11.2012
BB/art

Při rekonstrukci starého domu objeví jeden z řemeslníků sklep, o jehož existenci neměl nikdo ani ponětí. Pod zemí se skrývá děsivá sbírka – kuře bez hlavy, zvířecí kosti a kotle plné korálů, pírek a dalších rituálních předmětů. Doprostřed tajné svatyně kdosi umístil lebku dospívající dívky.

Ve stejnou dobu si jiný muž vyjde k jezeru na procházku se psem. Na břehu nachází bezhlavé tělo dospívajícího chlapce.

Kdy ty děti zemřely? A kde? Našlo to děvče smrt v tmavém sklepě, anebo tam někdo jen přinesl jeho lebku? Jak to, že je chlapcovo tělo tak dobře zachovalé? Pod vedením známého kazatele a politika začínají občané města Charlotte obviňovat uctívače ďábla a stoupence kultu wicca. Všichni volají po pomstě a hon na čarodějnice začíná. U vyšetřování případu samozřejmě nemůže chybět ani soudní antropoložka Temperance Brennanová.

Delirium (Delirium #1)
Lauren Oliver

7.11.2012
CooBoo

Dříve si lidé mysleli, že je láska dobrá věc. To bylo předtím, než na ni vědci objevili lék. Lidé nechápali, že když vám jednou láska oblaží mysl a rozproudí krev, není úniku. Teď je všechno jinak, vědci ji dovedou vymýtit a vláda požaduje, aby se všichni občané v den svých osmnáctých narozenin podrobili speciálnímu lékařskému zákroku, díky němuž by měli být vůči lásce imunní. Lena Halowayová se na ten den vždy těšila. Život bez lásky přece znamená život bez bolesti, bezpečný a předvídatelný. A šťastný. Schází devadesát pět dní, jenže Leně se stane něco nemyslitelného: Zamiluje se.

Moje recenze

Polibek stínů (Meredith Gentry #1)
Laurell K. Hamilton

8.11.2012
Epocha

Detektivní kancelář zaměřená na nadpřirozeno, pro niž soukromá vyšetřovatelka Merry Gentryová pracuje, se ujímá neobvyklého případu – je totiž proti zásadám firmy řešit rozvody. Málokdy se však stane, že o prošetření nevěry žádá společně s manželkou i jedna z milenek, a obě jsou vyděšené k smrti.

Merry si myslí, že svou roli volavky bez problémů zvládne. Kromě spolehlivých kolegů v záloze a nějaké té skryté zbraně má přece magické schopnosti. Netuší, že tenhle případ zničí vše, o co v posledních letech usilovala. Teď je vše prozrazeno a pavučina intrik ji znovu stahuje do fantaskního, krutého světa, kam už se nikdy nechtěla vrátit.

Okřídlená duše (Okřídlená duše #1)
Amanda Stevens

9.11.2012
Knižní klub

Amelia Grayová od dětství vídá duchy.

Aby se před nimi chránila, dodržuje určitá pravidla. Jedno z nich nyní bere za své – detektiv John Devlin, jemuž Amelie pomáhá při vyšetřování série krutých vražd, ji abnormálně přitahuje, ačkoliv ho doprovázejí dva duchové. Mrtvola na hřbitově, který má Amelia restaurovat, je jen prvním článkem v řetězci matoucích stop. Vodítka obsažená v náhrobní symbolice, jež Amelii zanechává vrah, ji sice dovedou blíž k pravdě, ale také k zjištění děsivé úlohy, kterou má v celém případu sehrát ona sama.

Žal a zoufalství dokáže k člověku připoutat melancholickou duši, ale i bytost naplněnou děsivou nenávistí… a ta může sahat až za hrob.

Černé slunce (Danielle Laidlaw #2)
Graham Brown

13.11.2012
Knižní klub

Napínavé pokračování dobrodružného thrilleru Černý déšť: Artefakt, který Danielle Laidlawová z amerického Národního výzkumného institutu, organizace sdružené se CIA, a profesor McCarter, odborník na mayskou civilizaci, přivezli s nasazením života z amazonské džungle, cosi neúprosně odpočítává, přičemž nuly má dosáhnout 21. prosince 2012. Zároveň neznámo odkud čerpá a shromažďuje obrovské množství energie. Z objevených hieroglyfů navíc profesor usuzuje, že někde existují tři další, podobné kameny. Přinášejí tyto předměty lidstvu záchranu, nebo zkázu? A podaří se je objevit dřív, než padnou do nepovolaných rukou?

Proklatý (Kroniky železného druida #2)
Kevin Hearne

13.11.2012
Laser-books

Atticus O’Sullivan, poslední z druidů, o čarodějnice příliš nedbá, pokud se mu samy nepřipomenou velmi nepříjemným způsobem. Daří se mu udržovat křehké příměří s moderním konventem čarodějek v Tempe založené na vzájemném respektu. Rovnováhu naruší rozšíření společenství čarodějek o čtyři dívenky z Německa. Hodnotit nové čarodějky jako zlé by bylo nehorázné podceňování, nová čtveřice v sobě koncentruje více temnoty a zloby než historie jejich vlasti za druhé světové války. Od první chvíle se snaží zmocnit vlády nad konventem a proklít druida, který jim stojí v cestě. Skutečné problémy nechodí samy a na Attica se jich valí čím dál víc. Na duších místních středoškoláků hoduje padlý anděl, z Las Vegas k jeho domovu míří horda Bakchantek odhodlaná zde provozovat všechny své dekadentní a smrtící hrátky, dvě vzrušující keltské bohyně soupeří o jeho přízeň. Není to tak lichotivé, jak by se na první pohled zdálo, jen velmi, velmi nebezpečné. Naštěstí je poslední druid vybaven prastarým magickým mečem a podporou svého právníka, který je shodou okolností upír. Nezanedbatelnou pomoc mu může poskytnout i granátomet s raketovým pohonem ve vlastnictví jeho nového souseda. Je připraven ukázat čarodějkám, že si pro své kletby vybraly špatného druida a neváhá rozpoutat svůj soukromý hon na čarodějnice.

Léto (PloSvět #3)
Rod Rees

14.11.2012
JOTA

Třetí díl světově úspěšné tetralogie PoloSvět.

Události v PoloSvětě nabírají na dramatičnosti. Heydrich, hnán touhou ovládnout celý PoloSvět, vyhlašuje válku dalšímu sektoru – Sabatii. Její vládkyně, císařovna Wu, má podobný záměr, přičemž spoléhá na supertajnou zbraň, s jejíž pomocí chce vyhladit „nepohodlnou“ polovinu lidstva. Lady IManual, dříve Ella Thomasová, v podobě reinkarnovaného prastarého zla Lilith, za nimi nezaostává a světovlády chce dosáhnout magií. Do cesty jí však vstupuje její bratr Billy vyslaný z reálného světa profesorem Bolem, jenž má své vlastní plány nejen ohledně vývoje v PoloSvětě, ale především na ovládnutí reálného světa prostřednictvím tajemných gřigořů. A obyčejní obyvatelé PoloSvěta doufají, že je spasí Mesiáš. Adeptů je však několik a nikdo přesně neví, kdo z nich je ten pravý…

Mráz ze záhrobí (Harper Connelly Mysteries #3)
Charlaine Harris

14.11.2012
Baronet

Harper Connelyová a Tolliver Lang přijíždějí do Doraville v Severní Karolíně, kde mají pátrat po ztraceném dospívajícím chlapci. Po příjezdu zjišťují, že hoch je jedním z řady mladých lidí, kteří se záhadně ztratili během posledních pěti let. Přitom žádný z nich neměl důvod utéct z domova. Harper je mladá žena, která dokáže objevovat mrtvá těla. Tuto schopnost v sobě objevila v patnácti letech, po zásahu bleskem, a nyní jezdí se svým nevlastním bratrem Tolliverem po celé zemi a řeší zdánlivě beznadějné případy. Uspěje i v Doraville a objeví osm teenagerů pohřbených ve zledovatělé zemi. Všechny potkal konec, z něhož jde mráz po zádech. Harper by nejraději okamžitě odjela z městečka, než se tam sjedou novináři, ale stane se obětí nečekaného útoku a nedobrovolně se musí účastnit vyšetřování. Přitom se dozví řadu temných, léta pohřbených tajemství, jimiž je Dorville obestřené, a stává se z ní další pravděpodobná oběť, která může spočinout v mrazivém hrobě…

Dědička (Příběhy o Tryllech #1)
Amanda Hocking

14.11.2012
Fortuna Libri

Když bylo Wendy pouhých šest let, matka se ji pokusila zabít. Tvrdila jí, že je monstrum. O jedenáct let později se Wendy začíná obávat, že matka měla tehdy možná pravdu. Dochází jí, že asi není tím, kým si po celý život myslela, že je. Toto poznání jí pomáhá odhalit Finn Holmes.

Finn, záhadný spolužák, zprvu Wendy jen neustále pozoruje. Něco na něm Wendy neskutečně přitahuje, ale zároveň děsí. S jeho pomocí se dozví i pravdu o sobě a svém životě: Jako miminko byla zaměněna s jiným dítětem, chlapcem. Ještě v šoku se Wendy vydá s Finnem za svou pravou matkou. Netuší ale, co ji tam čeká…

Nový domov Wendy nutí nechat dosavadní život za sebou, zapomenout na školu jí problém nedělá, ale jak se vypořádá se ztrátou svého bratra a tety? Wendy se musí poprat se svým novým údělem a s tím, že ani u své pravé matky nenajde city, které celé dětství tak moc postrádala.

Znamení vlka (Vlci #1)
M.T.Majar

14.11.2012
FANTOM Print

Vždycky věděla, že není obyčejná.
Ale tohle předčilo veškeré její představy.
Stačilo jedno malé kousnutí…

Tori neměla zrovna normální dětství a dospívání. Ani ona sama není tak docela „normální„. Ale co je doopravdy zač, to zjistí na druhém konci světa, kde chce začít nový život. A ten také opravdu začne. Sama však netuší, jak moc jiný bude. Do cesty, mezi stehna a následně do srdce se jí připlete alfa smečky lykantropů se slabostí pro zrzavé slovanské typy…

Slovo „vlkodlak“ je na místě, ale oni si tak neříkají. Jsou lycas. Jejich svět není uhlazený a snadný. Je to svět příšer, svět boje, krve a sexu. A Tori se toho všeho dostane víc, než by kdy tušila…

Fantom (Upíří deníky #12)
L.J. Smith

14.11.2012
FRAGMENT

Damon není mrtev. Sage, který ho na Temném měsíci najde, mu pomůže si na vše vzpomenout. Mystický výtah ho přemístí zpět do Fell’s Church, aby mohl vysvětlit Eleně, co mu zachránilo život.

Mezitím Elenu a její přátele ohrožuje fantom, který se krmí negativními pocity. Společně fantoma zajmou do kruhu zaříkání a chtějí ho zničit. Fantom je ale silný, daří se mu našeptávat a vzbuzovat žárlivost. Damon a Stefan se jeho vlivem znovu obracejí proti sobě. Podaří se Eleně zabránit dalšímu konfliktu bratrů? Naleznou v sobě dost síly, aby přemohli fantoma?

Démoni Apokalypsy (Demonata # 6)
Darren Shan

14.11.2012
CooBoo

Grubbs Grady cítí, jak v něm stále více roste magie, a snaží se ji potlačit. Nechce být součástí světa démonu a rozhodně se už nikdy nechce setkat s Lordem Lítost. Ale pán démonů se nehodlá vzdát své pomsty. A když se nedokáže vypořádat s Grubbsem samotným, rozhodne se zničit rovnou celý svět.
Najde v sobě Grubbs dost odvahy, aby se opět postavil svému úhlavnímu nepříteli, i když ví, že konec světa je nejspíš neodvratný?

Zapomnění
Cat Patrick

15.11.2012
Argo

„Jmenuji se London Laneová. Až na pár týpků si o mně všichni myslí, že jsem normální, obyčejná holka. Moc o sobě nemluvím a pečlivě se schovávám za svou masku. Lidi by totiž asi stěží pochopili, že si nevzpomínám na nic, co se kdy v minulosti stalo. Zato ale znám budoucnost – svoji i všech okolo mě. Od té doby, co znám Lukea, lépe řečeno – co se s ním každý den znovu seznamuju –, vidím ve svých vizích pohřeb. Jenže nedokážu zjistit, kdo umřel. A mám strach, aby to nějak nesouviselo s Lukem.“

Každé ráno v 4:33 se Londonin mozek restartuje a všechny její vzpomínky na uplynulých 24 hodin nenávratně zmizí. Hrdinka si proto den co den píše poznámky, aby např. věděla, co měla včera na sobě, co se stalo, co probírali ve škole. Občas se jí taky náramně hodí, že může využít svoje znalosti o budoucnosti. Zkrátka: London si události pamatuje tak dlouho, dokud se nestanou… A jediný, koho ve svých budoucích vzpomínkách nevidí, je její kluk Luke.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..