Noční rozkoše

NocniRozkose_bookAutor: Sherrilyn Kenyon
Originální název: Night Pleasures
Český název: Noční rozkoše
Slovenský název: Nočné slasti
Knižní série: Temní lovci (The Dark Hunterverse)
Díl: první
Žánr: adult, paranormálno, romance, erotika, upíři, démoni
Věková hranice: 20+
Hodnocení: 4 hvězdičky

Amanda Hunter je obyčejná účetní, která ovšem pochází z naprosto neobyčejné rodiny. Všechny její sestry i matka mají nějaké to magické nadání a ani za mák se tím netají. Její dvojče Tabitha se svým přítelem Erikem pravidelně lítá někde po venku a vraždí upíry a jiné démony, co mají zálusk na chudáky smrtelníky. Jenže Amanda by se od téhle paranormální stránky nejraději odstřihla. Alespoň se o to vždy snažila.

I proto se zasnoubila se svým spolupracovníkem Cliffem a doufala, že bude mít normální život. Po té, co se Cliff seznámí s její pološílenou rodinou, raději ze vztahu rychle vycouvá. A Amanda teď neví, co dál. Ani ve snu by ji nenapadlo, že se ocitne připoutaná ke chlapovi, který jako by vyskočil z katalogu na pánské spodní prádlo a který toho skrývá snad ještě víc, než sama Amanda.

Kyrián Thrácký se po ošklivé zradě rozhodl vstoupit mezi Stopaře a chránit svět před vším démonickým, co po naší Zemi kráčí. Už dva tisíce let je zvyklý na jistý řád. Vždy se na svou práci plně soustřeďuje a nenechává se nikým a ničím rozptýlit. Ale od chvíle, kdy se probudí zraněný a připoutaný k dosti pohledné ženě, začne toužit po věcech, na které dříve ani nepomyslel. Celých dva tisíce let tyto myšlenky odmítal a žil jen pro práci. Ale Amanda jej mění a to se mu líbí i nelíbí zároveň. Hlavně nechce zažít to, co kdysi a spadnout do pasti jen díky svým citům.

Nakladatel: St. Martin’s Paperbacks (EN), Ikar (CZ)
Počet stran: 336 (EN), 336 (CZ)
Vazba: Vázaná i brožovaná (CZ, EN)
Vydání v USA: 13.10.2002
Vydání v ČR: 2006

Datum četby: 3 dny, prosinec 2012, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Docela dobrá paranormální ptákovina. Bavila jsem se.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: O sérii Dark-Hunter vím už hodně dlouho, přece jenom je snad slavnější než samotné Bratrstvo černé dýky. Anebo alespoň já jsem na knihy narážela mnohem častěji. Celá série má strašně moc dílů, spin-offů a kdoví čeho. Do toho se ještě série dočkala také své manga podoby a jedná se o seriálu. Už dlouho mám chuť se do série začíst. Taky proto, že jsem dříve začala s Chronicles of Nick, což je vlastně Nickovo dospívání. Mám za sebou první tři díly a řeknu vám, že je to pořádná jízda. Recenze najdete tady na webu.

Když se Stáňa rozhodla tohohle dnes již téměř nesehnatelného českého překladu zbavit, řekla jsem si, že nejspíš nastal ten správný čas, abych si knihu přečetla. O to větší bylo mé překvapení, když mi Stáňa knihu věnovala, za což ještě jednou mockrát děkuji. Jakmile mi dorazila domů, dala jsem se do čtení, protože jsem byla zvědavá.

Musím přiznat, že jsem se u knihy skvěle odreagovala. Taky jsem si ji mnohem víc užila kvůli tomu, že jsem v knize poznávala postavy, které znám z Chronicles of Nick. Hlavně mám pro Kyriána slabost, dělá Nickovi taťku. Přiznám se, že mi místy kniha přišla jako neuvěřitelná slátanina a jisté věci byly dosti vtipné, i když to tak autorka nejspíš vůbec nezamýšlela. Ale také byla kniha původně vydána v roce 2002, takže se jistým starším klišé romancí nejspíš ani nedalo vyhnout.

I tak jsem se ale bavila a v jistých chvílích mi bylo pěkně horko. Jak je pro podobné knihy typické, obě postavy podléhají své přitažlivosti a když už to horizontální tango neprovádějí, alespoň na to pořád myslí. Český překlad si samozřejmě nenechal uniknout i výrazy typu „vlhká jeskyňka“, ale upřímně jsem se tomu spíš zasmála a pokračovala dál. Celkově byla kniha dobrá. Rychle se četla, příběh byl zajímavý i s celým tím historickým zázemím postav, a Amanda mívala dosti trefné a vtipné hlášky.

Moc se těším, až se v příštím roce začne série znovu vydávat (v češtině by měl první díl vyjít v září). Líbí se mi autorčino pojetí upírského světa, který je propojený s bohy, jak vůbec vznikli démoni, a celkový původ všech Stopařů či jejich dělení a úkoly. Vypadá to hodně zajímavě a myslím, že nám toho autorka má opravdu hodně co nabídnout. Takže se spolu se mnou těšte na další paranormální sérii, která se zajisté bude líbit hlavně fanouškům Bratrstva černé dýky.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Renda napsal:

    Prosím mohla by jsem poprosit o názvy všech dark Hunter. ..a kde by se dali sehnat v češtině? Nebo jeslí jsou eknihy? Moc dekuji měla jsem než mi klesl mobil odkaz a tam bylo hodně dílů je nevím zda rajče nebo. …předem moc děkuji za radu a pomoc. Renata

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..