Knihy měsíce – září, říjen 2012

Pokračujeme v mé knižní hitparádě, kterou jsem si začala sepisovat od nového roku. Původně jsem chtěla dát září i říjen zvlášť, ale pak jsem zjistila, že díky mému cestování a pak příjezdu domů jsem toho v tom září moc nepřečetla. Tak jsem tam těpla i říjen. V tom měsíci jsem toho všem přečetla poměrně dost, takže ta hitparáda bude sranda.

Jednou nohou v hroběGoneSpider’s NemesisMarinaHungerMladšíBEST(ie) of Česko aneb To nejlepší o násNadpozemskáMagic Strikes Hot Tub SceneMagic DreamsHarry Potter & filozofieRezistenceDown to YouLost Scene from HallowedFedrenes løgnerBílý kůňSparkFearlessElementalVidím to, co vrahCurran #3ZávistFathers and SonsPredátořiMagic Mourns

Hitparáda

Nejlepší kniha
Bílý kůň (Alex Adams)

Proč: Tahle kniha mě prostě totálně odrovnala. S každo udalší stránkou jsem jen vyjeveně zírala na to, co se sakra děje. Už dlouho mě nějaká kniha takhle neděsila, přitom fascinovala zároveň. Myslím, že mladší ročníky ji nedokážou patřičně ocenit, natož vůbec pochopit, ale starší se budou skvěle bavit.

 

Nejhorší kniha
Vidím to, co vrah (Jill Hathaway)

Proč: Asi nepatří mezi nejhorší knihy, jaké jsem kdy četla, ale tak nějak jsem očekávala něco mnohem lepšího. Celkově mě kniha spíše nudila, než abych z ní byla odvázaná. Navíc některé věci nedávaly tak úplně smysl.

Největší překvapení
Závist (Gregg Olsen)

Proč: Na knihu jsem četla rozporuplné reakce, takže jsem nevěděla, co tak úplně čekat. Možná o to víc jsem byla překvapená a příjemně. Myslím, že autorův styl neocení hned tak někdo. Svým vyprávěním tak úplně nezapadá do žánru a i když se kniha někdy může zdát pomalá a nudná, není tomu tak. Řekla bych, že pojetí příběhu víc ocení fanoušci Tima Burtona.

Největší zklamání
Marina (Carlos Ruiz Zafón)

Proč: Nejspíš nejsem cílovým čtenářem zrovna Zafónových knih. Marina mi přišla zbytečně přecpaná, přemyšlená, podivně děsivá až spíše nechutná a místy trochu nelogická. Rozhodně nesplnila má očekávání a samotný konec mě spíš naštval.

 

Nejnapínavější kniha
Gone (Michael Grant)

Proč: Jedna z nejnapínavějších knih, u nichž nevíte, co se stane na další stránce… protože se může stát naprosto cokoliv. Michael Grant je skvělý autor, skvělý vypravěč a skvěle si se svými čtenáři pohrává. Je mu jedno, že píše o dětech, v každém z nás je něco dobrého a něco zlého a záleží na okolnostech, která část v nás dokáže zvítězit. Výborná série.

Nejvtipnější kniha
Spark (Brigid Kemmerer)

Proč: Nevím ani proč, ale celkově mi kniha prostě přišla vtipná, i když asi zase tak vtipná nebyla. Asi to bude tím, že je sice Gabriel pořádný hotík a bad boy, ale společně s Layne jsou dokonce i vtipní. Ono to spíš bude tím, že jsem si jejich vztah výborně užívala a kdykoliv došlo k nějaké konfrontaci, buď mi bylo pěkně horko, nebo jsem se smála.

Nejnudnější kniha
Lži otců (Tom Egeland)

Proč: Asi jsem k tomuhle druhu knih ještě nedorostla. Nebyla vůbec špatná, právě naopak. Byla výborně promyšlená, skvěle sepsaná a navíc působila opravdu reálně, ale nějak jsem z ní nebyla naprosto unešená a s každým dalším odhalení tajemství jsem sice byla mírně šokovaná, ale říkala jsem si, kolik toho ještě bude.

Nejromantičtější kniha
Rezistence (Veronica Roth)

Proč: Dobře, možná to není typická romanťárna se vším tím bojem, vraždami a pokusy okolo, ale pro mě to prostě i ve všem tom shonu romanťárna byla. Strašně se mi líbí, jaký mají Tris a Tobias vztah. A i když si Tobias myslel, že ho zradila, překonal se a uvěřil jí. Nehledě na to, že se pro ni taky obětovala, zatímco ona se obětovala pro ostatní. Líbí se mi, že se vzájemně vyvažují.

Nejočekávanější kniha
Predátoři (Alex Scarrow)

Proč: Na tuhle knihu jsem se nejspíš nejvíc těšila, protože jsem ji doma měla už sakra dlouho, ale pořád jsem se k ní nějak nedostala. Miluju cestování časem, navíc si Alex s dějinami vždycky velice hezky pohraje. A dinosaury mám ráda už od mala, Jurský park patří mezi jedny z mých nejoblíbenějších filmů, i když bych se s dinosaury na živo setkat vážně nechtěla. Moc dlouho bych nevydržela. Obrovská škoda, že se s největší pravděpodobností nedočkáme dalších dílů v češtině. Skvělá série.

Knižní série objevená v těchto měsících
Gone (Michael Grant)

Proč: Jsem moc ráda, že jsem se ke čtení série konečně odhodlala. Je výborná. Jen si ještě musím sehnat další díly, protože se mi to nechce číst ze čtečky. Na to má kniha až moc stránek a přece jenom chci tu bichli cítit v ruce.

 

Nejlepší cover knihy
Bílý kůň (Alex Adams)

Proč: Nádherně děsivá obálka, která skvěle vystihuje ponurou atmosféru celého příběhu.

Nejhorší cover knihy
Mladší (Lisa Price)

Proč: Já vám nevím, ale i když je to kresbě, mně to spíš připomíná nějakou patlanici malého dítěte… i když je mi jasné, že takhle by malé dítě kreslit nemohlo, to spíš nějaký dospívající. Ale i tak. Kdyby záleželo jen na obálce, nejspíš bych se knize obloukem vyhla.

 

Největší crush
Curran (Fathers and Sons, Kate Daniels – Gordon Andrews, Ilona Andrews)

Proč: Prosím vás, bez Currana by to prostě nešlo. To je pořádný knižní macho, který by mě ve skutečném životě nejspíš přiváděl k šílenství, ale co… přivádí k šílenství i Kate, a stejně ho všichni milujeme. Bez něj by to prostě nebylo ono.

 

Hrdina měsíců
Bones (Noční lovci – Jeaniene Frost)

Proč: Stejně tak by to nešlo bez Bones. Druhý díl je mým nejoblíbenějším dílem série, a to hlavně díky Bonesovi. Ten na to šel s Cat velice, velice chytře a už si ji nehodlá nechat proklouznout mezi prsty. Což jí dá pěkně znát. Wrau!

Hrdinka měsíců
Tris (Divergence – Veronica Roth)

Proč: I když jsem ji v druhém díle chtěla nejednou profackovat, uškrtit, či jinak ublížit, pořád u mě jako hrdinka vede. Líbí se mi, že ji Veronica neudělala naprosto dokonalou. Každý máme chyby a dokonalí hrdinové nejsou to pravé ořechové. Jsem zvědavá, co od ní můžeme čekat v posledním díle.

 Pár měsíců
Olivia a Nash, Cash (Down to You – M. Leighton)

Proč: Nemůžu jinak. Je to sice milostný trojúhelník… tak trochu, ale prostě, pár měsíců, který mě doslova dostal. Dneska jsem se dozvěděla, že se na pokračování můžu těšit příští rok v lednu. Už aby to tu bylo.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..