Knihy měsíce – listopad 2012

V posledních měsících jsem toho přečetla poměrně dost, což udivuje i mě samotnou. Počítám, že od nového roku se mé tempo opět zvolní, protože začíná zkouškové a já bych se měla více soustředit na psaní své diplomové práce.

Pushing the LimitsProkletí ohněZnamení vlkaGirl of NightmaresStřípky DušíCrashHrana rozkošePastPoltergeistEasyHněv bohůUnravel MeRudá jako rubínThe Hallowed OnesDokonaléZápas o osud lidstvaHot BoysFifty Shames of Earl GreyRoar and LivPán prstenů a filozofieReason EnoughDirtyDruhák

Hitparáda

Nejlepší kniha
Pushing the Limits (Katie McGarry)

Proč: Jednoznačně nejlepší kniha měsíce. Během čtení jsem si prošla emocionální smrští a tou jsem si neprošla uiž pěkně dlouho. Kniha mě naprosto pohltila a já trpěla a smála se spolu s hlavními hrdiny. Autorce se podařilo příběh napsat velice věrohodně a to, že jí to možná tu a tam trošku ujelo, s radostí přehlédnu. Jsem moc ráda, že se mi kniha dostala do rukou.

Nejhorší kniha
Crash (Nicole Williams)

Proč: Zatímco Pushing the Limits je něco úžasného, Crash je něco příšerného. Je mi jasné, o co se autorka snažila, ale snažila se tak vehementně, že svou knihu naprosto přeplácala a já několikrát během četby kroutila hlavou nad tím, jestli to opravdu myslí vážně a kdo jí to ještě žere. Kdyby mi bylo patnáct a nečetla bych hromadu podobných knih dříve, nejspíš by se mi kniha líbila. Ale řeknu vám, že se mi na ní něco nezdálo už od chvíle, kdy hlavní hrdince polili hlavu benzínem a zapálili.

Největší překvapení
Střípky Duší (Mary Lindsey)

Proč: Od téhle knihy jsem neměla přehnaná očekávání a nejspíš proto mě tolik překvapila. Nepatří sice mezi wow knihy, které vás naprosto omámí, ale při jejím čtení se budete bavit. Alespoň já se bavila. Velký podíl na tom má to, že mám ráda duchařiny a reinkarnaci. Strašně by mě zajímalo, jestli jsem už někdy v minulosti žila a jestli nějaká část mého já bude žít i v budoucnosti.

Největší zklamání
Unravel Me (Kendall Ryan)

Proč: Na tuto knihu jsem narazila náhodou, když jí někdo z lidí, které sleduju na GoodReads, dal poměrně vysoké hodnocení. A jelikož jsem se vrhla na tu erotickou notu knih, zkusila jsem ji… a zůstala skoro v šoku, jak strašně špatně to je napsané. Nutno podotknout, že jsem se v průběhu začala bavit a vypisovala jsem si naprosté ujetiny. Takže i když kniha stála za prd, zasmála jsem se pořádně. I když to úmyslem autorky určitě nebylo.

Nejnapínavější kniha
Girl of Nightmares (Kendare Blake)

Proč: Po prvním díle jsem se na pokračování velice těšila. A taky jsem se ho bála. Protože mi bylo od začátku jasné, že to nejspíš neskončí tak, jak bych chtěla. Kendare opět nezklamala a krásně mě děsila. Tohle je knížka, kteoru byste si měli číst během tmy, aby na vás měla patřičný účinek. Věřte mi, že při části, kdy procházejí lesem sebevrahů, mi běhal mráz po zádech. Tak reálné mi to připadalo.

Nejvtipnější kniha
Hot Boys (M.T.Majar)

Proč: Dobře, možná to není úplně nejvtipnější kniha, spíš je to „damn! so hot“ kniha, ale já se u některých průpovídek výborně bavila. A i když mi po většinu času bylo spíš horko a myslím, že jsem zářila jak rajče, pořád jsem se i zasmála. Pěkně, od srdce. Hot Boys je kniha, kterou vřele doporučuju všem dospělejším ženským, které si rády odpočinou, chtějí něco vzrušivého a vtipného.

Nejnudnější kniha
Zápas o osud lidstva (Christy Raedeke)

Proč: Od této knihy jsem čekala podstatně víc. Přece jenom samotná anotace zněla velice slibně a já si říkala, že by mě kniha mohla bavit. No, naopak mě naprosto nudila. Začátek sice vypadal slibně, ale pak se celý příběh neskutečně vlekl, hlavní hrdinka mi lezla parádně na nervy a spolu s ní skoro všechny další postavy, a to už nemluvím o opičce, co komunikuje pomocí skládání origami. Kill me, please!

Nejromantičtější kniha
Easy (Tammara Webber)

Proč: Easy nejspíš není naprosto klasická romantická kniha, ale rozhodně své romantické prvky měla a mě tak dostala do kolen. Líbilo se mi, že se autorka rozhodla zabírat dosti vážným tématem dnešní doby a psala o něm poměrně otevřeně. Hlavní hrdina byl sice místy dosti neuvěřitelný (chtěla bych vědět, jak to všechno stíhal, jeho time management musí být na vysoké profesionální úrovni), ale přesto jsem jeho kouzlu propadla.

Nejočekávanější kniha
The Hallowed Ones (Laura Bickle)

Proč: Na knihu jsem se třepala jako ta želatina od chvíle, kdy na ni padnul můj zrak. Samotná anotace mě dostala do takové rauše, že když se mi kniha konečně dostala do rukou, myslela jsem, že to čtení nezvládnu a budu se chtít podívat dopředu, jak to celé skončí. Ale odolala jsem! O to víc jsem se děsila toho, co přijde na další stránce a jak to proboha může celé skončit. Výborný tah a já doufám, že i pokračování bude stejně skvělé.

Knižní série objevená v tomto měsíci
Drahokamy (Kerstin Gier)

Proč: O této sérii jsem toho už slyšela hodně. Ani nevím proč jsem její četbu tak dlouho odkládala. Zmínka o filmové adaptaci mě ovšem nakopl k četbě a já jsem za to ráda. Skvěle jsem si čtení užila, i když je pravda, že zrovna v prvním díle se toho zase tak moc nedozvíme. Těším se na druhý díl, snad se mi do rukou dostane brzo. Nikdy jsem neměla slabost pro dlouhovlasé hrdiny, i když Dimitri si mě uměl získat, ovšem Gideon to u mě také začíná vyhrávat.

Nejlepší cover knihy
Dirty (Megan Hart)

Proč: Proč je zrovna tato kniha vybrána rpo nejlepší obálku? Protože je geniální. Naprosto jednoduchá, lehce přehlédnutelná, přitom krásně dráždivá a lákavá. Líbí se mi, že je obálka nevinně bílá, přitom když se pořádně podíváte, uvidíte v kabince dva páry noh, dráždivě na mě působí i smaotný název knihy. Kdybych tuhle obálku spatřila v knihkupectví, byla by hned moje.

Nejhorší cover knihy
Unravel Me (Kendall Ryan)

Proč: Tohle je obálka knihy, která mě na první pohled naprosto odrazuje. Nelíbí se mi, že je černá, ani že fotka dvojice je strčená tak nějak do levého rohu a pak dole ten font názvu knihy… a co tam sakra dělá ten černý pruh ničeho dole? Chápu, že jde jen o ebook a neměla bych čekat zázraky, ale i tak mě dosti odrazuje. Navíc mi ta holka přijde podivně prohnutá.

Největší crush
Roar (Roar and Liv ~ Veronica Rossi)

Proč: I když je to vlastně jen krátká ukázka patřící k trilogii zaměřující se na osudy jiné dvojice, příběh Roara a Liv jsem si krásně užila. A taky jsem se do Roara patřičně zabouchla. Moc se mi líbí, jak se na Liv díval, jak ji vnímal, jak ji miloval a jak pak trpěl, když věděl, co se bude dít. A i když jsem věděla, jak to vlastně skončí, stejně jsem byla smutná. Doufám, že se v příštím díle dozvím, jak to s nimi bylo dál a snad budou mít svůj šťastný konec. I když bych na to tolik nesázela.

Hrdina měsíce
Cas (Girl of Nightmares ~ Kendare Blake)

Proč: Ach, Casi, mé srdce pro tebe puká. Moc se mi líbí, jak je podobný Deanovi ze Supernatural. A pro Deana mám obzvlášť slabost. Zamlouvá se mi, jak je Cas odhodlaný, odvážný a tvrdohlavý. Ví, co ho čeká a ví, že nikdo kromě něj to neudělá. Sice se často vrhá do nebezpečných věcí celkem bezmyšlenkovitě, ale o své přátele se dokáže postarat.

Hrdinka měsíce
Jacqueline (Easy ~ Tammara Webber)

Proč: Jacqueline vnímám jako velice silnou hrdinku, která domítla být obětí a rozhodla se něco dělat. Vím, že takový žen není mnoho a většina se bojí vůbec cokoliv dělat. Už proto je Jacqueline skvělým příkladem postavy, co sice měla strach, ale postupně začala se svým strachem bojovat. Takových knih by mělo být rozhodně víc a taky by měly být známější, aby některé oběti věděly alespoň prostřednictvím knihy, že v tom nejsou samy.

Pár měsíce
Katie a Alex (The Hallowed Ones ~ Laura Bickle)

Proč: Vztah Katie a Alex rozhodně není žádným klasickým romantickým vztahem, kterým nás spisovatelky krmí v kdejaké knize. Je naprosto netradiční a hlavně velice, velice pozvolný. O to lepší jejich vztah vlastně je. A o to víc se mi líbí.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Christine napsal:

    S Mayským proroctvím musím souhlasit – příběh se vlekl, nic zajímavého, nudilo mě to a já jsem to četla asi týden. Hodně mě to zklamalo, čekala jsem víc. 2. díl by měl být lepší, tak doufám, že bude, ale celkově bych to shrnula asi tak, že opravdu lituju, že jsem si neušetřila čas a místo této knihy nepřečetla nějakou jinou, lepší. 🙁
    Christine recently posted..Vražedná pomsta (RC recenze)My Profile

  2. E_V_E napsal:

    Roar and Liv by som strašne chcela! 8)
    Rudá jako rubín je super kniha, už aby som mala 2ku 8)
    E_V_E recently posted..Dlouhé zimní večery #8My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..