V říjnu 2012 vyšlo – 1. část

Tak vám opět trošku s křížkem po funuse přináším přehled toho, co za minulý měsíc vyšlo u nás, na Slovensku i v zahraničí. Tenokrát však budu muset své přehledy rozdělit na tři části. V tom Česku toho vyšlo nějak strašně moc. Jeden článek by mi vedl pomalu až do tramtárie…

~ Česko ~

Strach moudrého muže (Kronika Královraha #2)
Patrick Rothfuss

2.10.2012
Argo, Triton

Pokračování úspěšného románu Jméno větru je v rámci žánru fantasy jednou z nejočekávanějších událostí nadcházejícího roku. Ve druhém svazku série stupňující soupeření s vlivným členem šlechty donutí Kvotha opustit Univerzitu a hledat štěstí jinde. Osamocen a bez prostředků cestuje do Vintu, kde se velmi rychle zaplétá do složitých sítí místní dvorské politiky. Ve snaze zavděčit se mocnému šlechtici odkrývá pokus o vraždu, dostává se do sporu s nebezpečným arkanikem a vede skupinu žoldnéřů do divočiny, aby zjistil, kdo přepadává cestující na Králově cestě.

Kvothe pátrá po odpovědích, pokouší se odhalit pravdu o tajemných Amyrech, Čandrínech a smrti svých rodičů. Mezitím je zkoušen legendárními Ademskými žoldnéři, nucen obhajovat čest své rodiny a setkává se i s mytickou Felurian, okouzlující ženou, které žádný muž neodolá a žádný z nich setkání s ní dosud nepřežil… Pod jejím vedením se dozvídá mnohem víc nejen o ženách, ale také o pravé povaze magie.

Ve Strachu moudrého muže dělá Kvothe první kroky na hrdinské cestě a poznává, jak složitý může být život, když se člověk stane legendou za svého života.

Příliš velké sousto (Nenasytná #2)
Meg Cabot

2.10.2012
Knižní klub

Mína Harperová si tentokrát ukousla skutečně příliš velké sousto. Její schopnosti předpovídat lidem, kdy a jakým způsobem zemřou, si povšimla Palatinská garda – vatikánský oddíl specializovaný na hon démonů – a zaměstnala ji ve své nové pobočce. Míniným přítelem byl až donedávna Lucien Antonescu, syn nechvalně známého Draculy. Nyní se snaží svého nového obdivovatele, lovce upírů Alarika Wulfa, přesvědčit, že upíry lze spasit, ale není to jednoduché, zejména když vyvstane strašlivá nová hrozba v podobě, která se vznáší nejen nad Palatinskou gardou, ale i nad Míninou rodinou a přáteli. Mína postupně odhaluje pravdu a přitom je podrobována zkouškám její oddanost přátelům a obnažovány její nejniternější pocity. Objevují se i nečekané nástrahy, kterým se téměř nedá odolat…

Magie krve (Kate Daniels #4)
Ilona Andrews

3.10.2012
Fantom Print

Kate Danielsová se „stará“ o paranormální problémy, jež nikdo jiný nechce řešit, zvlášť pokud se týkají společnosti kožoměnců v Atlantě.

Když ji povolají k prošetření rvačky v Ocelovém oři, baru na hranicích mezi územím kožoměnců a nekromantů, rychle zjišťuje, že se ve městě objevil nový hráč. Starý tisícovky let, a co víc, bojoval v nesčetných válkách po boku jejího otce.

Kdo ví, jestli tenhle protivník nebude moc velké sousto i pro Kate a Currana, Pána šelem. Protože tentokrát bude muset Kate čelit vlastní rodině…

Moje recenze

Prokletí krve (Dnem i nocí #2)
Gwen Hayes

3.10.2012
Baronet

Když se Theia Andersonová ve svých snech, které mnohdy připomínaly spíše noční můry, zamilovala do polovičního démona Hadena Blacka, netušila, že nakonec skončí v podsvětí jako jeho nevěsta, odsouzena strávit zbytek života ve společnosti bytostí, jež už jen svým vzhledem dokáží dohnat člověka k šílenství. Díky přátelům se oběma podaří z říše zla uniknout, ale pozemský svět se ukáže být stejně nebezpečným jako ten obývaný démony. A Theia bude muset brzy začít řešit otázku, zda dát přednost lásce, nebo rodině a přátelům.

Moje recenze

Phoenix (Krásní mrtví #4)
Eden Maguire

3.10.2012
FRAGMENT

Nejsou živí. Nejsou mrtví. Něco mezi tím.

Darina již pomohla objasnit tajemství smrti Jonase, Arizony a Summer. Nyní ji čeká to nejtěžší… Odhalit okolnosti záhadné smrti Phoenixe.

Krásný mrtvý Phoenix, Darinin kluk, její největší láska. Už je to skoro rok, co zemřel, a oficiální verze vypovídá o rvačce na benzínce, při které byl ubodán. Kdo je zodpovědný za jeho smrt? Darina ví, že to musí zjistit, a že pak Phoenixe ztratí navždy… Opouštějí ji síly, nenachází u nikoho pomoc. Dokonce samotný Phoenix jako by pravdu znát nechtěl. Neviditelná křídla tlučou a Krásní mrtví nenaleznou klid, dokud pravda nevyjde najevo. Čas běží…

Odina kletba (Válka čarodějek #3)
Maite Carranza

3.10.2012
CooBoo

Selene své dceři zamlčela dávné Odino proroctví, protože doufala, že se jí tak podaří obelstít osud. Nikdy ji však nenapadlo, že by se Anaid někdy mohla postavit proti ní. Anaid, která má v sobě krev Omar i Odiš, Anaid, která stojí před rozhodnutím, jež ovlivní zásadně nejen její život, ale životy všech čarodějek po celém světě. Podaří se jí ovládnout žezlo moci nebo propadne jeho svodům? A kdo zvítězí v odvěkém boji dobra a zla?

Tygrova stezka (Tygří sága #2)
Collen Houck

3.10.2012
CooBoo

Víra. Důvěra. Touha.Jak daleko byste zašli, abyste zachránili svou jedinou lásku? Kelseyino poslední léto bylo šílené. Tak šílené, že by tomu nikdo nevěřil. Vedle toho, že musela bojovat s hordou zákeřných opic a putovat indickou džunglí, se zamilovala do Rena, tři sta let starého prince.Nové nebezpečí teď Kelsey přinutí, aby se vydala za dalším indickým dobrodružstvím s Renovým bratrem, záporákem Kishanem a nepravděpodobná dvojice si začne klást otázky ohledně svého skutečného osudu. A Renův život visí na vlásku stejně jako pravda v Kelseyině srdci.Tygrova stezka je strhující pokračování tygří ságy, v níž se trojice hlavních hrdinů dostane zase o krůček blíž k prolomení prastaré kletby, která je svazuje.

Speciálové (Oškliví #3)
Scott Westerfeld

4.10.2012
Triton

Speciální případy – z těchto dvou slov běhá Tally mráz po zádech ještě dnes, kdy už není vzpurnou ošklivou. Speciálové byli vždy jen tajemnou a zlověstnou šeptandou. Krásní, silní a závratně rychlí. Mohli jste prožít celý život, aniž byste je potkali. A teď je Tally jednou z nich: bojovníkem, stvořeným k udržování pořádku v dokonalé a krásné budoucnosti.

Kompars (Oškliví #4)
Scott Westerfeld

4.10.2012
Triton

V předchozích třech knihách tetralogie jsme sledovali příběh dospívající dívky Tally Youngbloodové. V poslední knize jsme byli svědky šílené války, po níž nastala duševní smršť – a lidé i svět se změnili.

Novou hrdinkou příběhu se stává Aya Fuseová. Žije ve městě, které zvolilo reputační ekonomiku. Postavení všech je určováno obličejovým indexem: čím vícekrát se váš obličej nebo jméno objeví v médiích, tím vyšší index získáváte, a tím víc od města dostáváte – od kvality bydlení až po tzv. díru ve zdi, která poskytuje vše, co člověk k životu potřebuje.

Aya Fuseová je mimořádně nadanou práskačkou, což je obdoba investigativního novináře, neustále hledajícího něco mimořádného. Díky své zvědavosti se jí podaří dostat do skupiny dívek, které v tajnosti provádějí šílené triky. Ale Uličnice skrývají něco ještě mnohem většího – výbušný objev, který by mohl navždy změnit tvář nového světa.

Rozdělená srdce (Rozdělená srdce #1)
Bettina Belitz

8.10.2012
FRAGMENT

Po přestěhování je sedmnáctiletá Elisabeth naštvaná snad na celý svět – přišla o všechny kamarády, na venkově není moc příležitostí k zábavě a navíc rodičům to tam naprosto vyhovuje. Všechno změní setkání s Colinem. Proč ji tento kluk od začátku neuvěřitelně přitahuje, to nedokáže vysvětlit. Chová se divně, odtažitě a dává Elisabeth jednu hádanku za druhou. Jaké je jeho tajemství? Co skrývá? Svým pátráním odhalí Elisabeth pravdu – její rodině, Colinovi i jí hrozí velké nebezpečí.

Osudové rozhodnutí (Lovkyně snů #3)
Lisa McMann

8.10.2012
FRAGMENT

Myslíte si, že vidět, o čem ostatní sní, je skvělé? Naopak, je to děsivé, nebezpečné a může vás to stát i život.

Jmenuju se Janie a věřila jsem, že vím, co mě v budoucnosti čeká. Myslela jsem si, že jsem s tím smířená. Nesnesu však pomyšlení na to, že stahuju Cabela s sebou. On je skvělý a já na pokraji sil. Musím navždy zmizet, aby mohl žít naplno.

Může můj osud zvrátit cizinec, který mi vstoupil do života? A opravdu mě čeká jen zlověstná budoucnost a ani plamínek naděje na lepší dny? Musím si zvolit, čas běží a jde o život…

Vášeň (Temné vize #3)
L.J.Smith

8.10.2012
FRAGMENT

Kaitlyn a jejím přátelům se podařilo získat úlomek čistého křišťálu od Bratrstva. Ten může zničit zrůdný krystal pana Zetese, který páchá zlo. Nejprve však musí najít místo, kde je krystal schovaný. Kaitlyn se proto rozhodne pro návrat do institutu, protože jako tajný špeh má šanci úkryt najít. Podaří se skupině nadaných studentů porazit pana Zetese? Jaké nebezpečí hrozí Kaitlyn?

Lovec duchů (Lovec duchů #1)
Derek Meister

8.10.2012
FRAGMENT

Existují.
Ian Boroughs to ví.
Vidí je.
Slyší je.
Cítí je.

Objeví se z ničeho nic.
Čeho se dotknou, shoří.
DUCHOVÉ.

Můžou tyto bytosti za smrt jeho otce? Jsou příčinou, proč je Ianův děda více než třicet let nezvěstný? Společně se svým nejlepším kamarádem se 17letý Ian rozhodne, že je vypátrá, aniž by měl nejmenší tušení, jak nebezpeční duchové jsou…

Smrtící zrození
J.D.Robb

8.10.2012
Metafora

Dva lidé brutálně zavražděni a jedna těhotná žena nezvěstná… Eva Dallasová na stopě zvráceného zabijáka. Technologie v roce 2060 v New York City už hodně pokročila, porod však stále zůstává stejný jako na počátku věků. Přestože poručík Eva Dallasová musí řešit případ dvojnásobné vraždy, stejně pomáhá své těhotné kamarádce Mavis, i když to pro ni znamená například uspořádání tolik obávané předporodní párty… Potom ale Mavis potřebuje ještě větší laskavost. Tandy Willowbyová, jedna z budoucích matek v jejím předporodním kurzu, zmizela jen několik dní před prvním termínem – dokonce nepřišla ani na onu předporodní párty k Evě a Roarkovi domů, a přitom se na ni tolik těšila. Tandy se nedávno odstěhovala z Londýna, takže v New Yorku nemá příliš mnoho přátel ani žádné příbuzné. Když Eva přijde do Tandyina bytu a objeví tam na stole zabalený a připravený dárek na párty pro Mavis – a její taška do porodnice leží na podlaze –, přeběhne jí mráz po zádech. Běžně by celou situaci předala oddělení pohřešovaných. Eva toho má už tak na talíři dost, protože musí zjistit, kdo zavraždil Natálii Copperfieldovou a jejího snoubence, dva zaměstnance jedné velice prestižní účetní firmy. Mavis ale nechce, aby případ vyšetřoval někdo jiný než Eva – a Eva nedokáže říci ne. Musí Tandy vystopovat během stíhání obzvláště zvráceného vraha, kdy prověřuje všechny smlouvy a podvody ukryté ve složkách těch nejbohatších a nejtajuplnějších občanů. Naštěstí má k dispozici zkušenosti svého manžela Roarka – miliardáře, který jí s těmi cifršpiónskými záležitostmi pomáhá. Jenomže zatímco on doluje ta nejdůležitější data, která by měla případ rozlousknout, Eva ve světě z masa a kostí čelí až příliš skutečnému nebezpečí.

Pomsta (Fúrie #1)
Elizabeth Miles

9.10.2012
ALPRESS

Nic není, jak by se mohlo zdát. Tři dívky, krásné a tajemné, přijdou do malého městečka vybrat ty, kdo musí zaplatit za svou podlost. Volba padne na Emily, která krutě zradila kamarádku, a na Chase, kvůli němuž jedna dívka zemřela. Nikdo netuší, že tři tajemné krásky jsou Fúrie – bohyně pomsty…

 

Klíč k tajemství (Temné dědictví #1)
Jayne Ann Krentz (známá také jako Amanda Quick)

10.10.2012
Baronet

Na stranách vzácných, několik staletí starých knih se ukrývají tajemství paranormálních jevů. Díky svému nadpřirozenému talentu je Abby Radwellová na tyto starobylé svazky odbornicí – a občas se kvůli nim ocitne na nebezpečné půdě. Po smrtelné nehodě v soukromé knihovně posedlého sběratele Abby obdrží vzkaz od vyděrače. Navíc se povídá, že se na černém trhu objevil starodávný alchymistický svazek známý jako Klíč. Tuto knížku již hledá několik osob, které se nezastaví před ničím. A někteří věří, že jim ji může pomoci najít právě Abby.

Abby si pod tlakem okolností najímá soukromého vyšetřovatele Sama Coppersmithe, odborníka na paranormální krystaly a jantary. Oba jsou okamžitě strženi vášní, ačkoliv si nemohou vzájemně věřit. Oba skrývají svá tajemství. Oba mají vlastní, tajné plány.

Sam odvede Abby na panství, jež vlastní jeho bohatá, samotářská rodina, nacházející se v městečku Copper Beach, na malém ostrůvku. Bezpečí tam však nenaleznou, zvlášť když je jim v stopách vrah s paranormálním talentem a vyděrač, který se nezastaví před ničím, jen aby získal starobylý alchymistický kód…

Hrana rozkoše (Hrana #1)
Eve Berlin

11.10.2012
Ikar

Pro spisovatelku erotických románů Dylan Ivoryovou je důležité mít vše plně pod kontrolou. Potom se seznámí s mužem, který ztělesňuje vše, čím ona není… a vše, po čem tajně touží.

Alec Walker píše psychologické thrillery a vede vzrušující život. Své dominantní sklony umí uspokojit a nedovolí, aby v cestě jeho tužbám stála nějaká pravidla. Jediné, čeho se bojí, je skutečná láska…

Dylan shromažďuje informace pro novou knihu a přitom se seznámí s Alecem. Ten jí nabídne neopakovatelný vhled do vztahu plného bolesti a rozkoše, pokud se mu ovšem plně odevzdá. Pyšná Dylan je přesvědčená, že ji Alec nezlomí… ale brzy v sobě objeví pocity a touhy, o kterých neměla tušení. Alec je zkušený dominant, a proto ho city k té zvláštní, nepoddajné ženě zaskočí.

Dokáže se sám vzdát bezpečných mantinelů a poslechnout své srdce, aby si udržel ženu, která ho poprvé v životě srazila na kolena?

Druhá šance (Upíří deníky #11)
L.J.Smith

15.10.2012
FRAGMENT

Elena a její přátelé zachránili své město Fell’s Church před zlými silami. Zaplatili za to ale vysokou cenu: Damon je mrtvý. Jeho smrt všechno změnila, Elena a Stefan mohou být totiž konečně spolu. Bude však Elena schopná na Damona zapomenout? V jejích snech k ní Damon promlouvá a varuje ji, že se blíží další nebezpečí. Temné síly, které napadají přímo lidská srdce. Dokáže se jim Elena a její blízcí ubránit?

Dcera sněhu
Eowyn Ivey

15.10.2012
Fortuna Libri

Nesmírně silný, jímavý, brilantně napsaný příběh o nevšedním osudu dvou lidí, toužících po dítěti tak moc, až si jeho existenci přivolají.

Román se odehrává v odlehlé aljašské končině a dny jeho hrdinů – Jacka a Mabel – jsou naplněny těžkou prací. Manželé se velice milují a trápí je jen marná touha po dítěti. Když toho roku napadne první sníh, ze samé radosti si postaví venku před domem sněhulačku. Následující ráno je však sněhulačka pryč – a na cestě jsou vidět drobné stopy. V příštích dnech Jack a Mabel několikrát z dálky zahlédnou blonďatou holčičku osaměle bloudící v lese – ale neodvažují se o tom zmínit jeden druhému ze strachu, že se jedná jen o přelud, podnícený dávno pohřbenými nadějemi na vlastní dítě…

V tajuplné, překrásné, ale mimořádně drsné krajině se věci mohou jevit jinak než ve skutečnosti.

Věčná touha (Krvavá romance #2)
Alice Moon

16.10.2012
FRAGMENT

Sára nyní zná Dustinovo temné tajemství. Je nesmrtelný a touha po lidské krvi ho postupně mění v monstrum. Zachránit ho může pouze pravá láska. Po smrti spolužačky Anny však Dustin zmizí a Sára, přesvědčená o tom, že jen ona ho může zachránit, se vydává do lesa za ním. Zde se ale skrývá krásná Emilia, kterou Dustin zradil a ona přísahala pomstu. Jaké nebezpečí Sáře hrozí? Převáží v Dustinovi jeho stále ubývající dobrá stránka, aby Sáru zachránil?

Motýlí křídla (Thriller #1)
Veronika Bicker

16.10.2012
FRAGMENT

Elena se snaží zapomenout na nešťastnou smrt své sestry Laury. Jak přesně zemřela, to nikdo neví. Na stejném místě je o rok později nalezena další mrtvá dívka. Je to opravdu jen náhoda? Co způsobilo dopravní nehodu, při které zahynula Laura? Jaké tajemství v sobě nosí matka, která Elenu nechce spustit z očí? Náhlý zájem staršího pohledného Tristana, přicházející anonymní dopisy a potloukající se zakuklené postavy přimějí Elenu jednat. Bude hledat pravdu na vlastní pěst…

Mrazivé léto (Thriller #2)
Manuela Martini

16.10.2012
FRAGMENT

V jihošpanělském městečku Marbella si patnáctiletá Lyra připadá jako v ráji. Až do chvíle, kdy zmizí její spolužačka Pia. Lyra se rozhodne přijít tomuto záhadnému zmizení na kloub. Nedlouho poté je Pia nalezena mrtvá a z letní idylky se stává zlý sen. Lyře se zdá, že se její matka chová divně. Navíc je přesvědčená, že zahlédla svou sestru, která zahynula již před deseti lety. Co jí matka tají? Jaká děsivá tajemství měla zůstat navždy skryta?

Krvavá horečka (Horečka #2)
Karen Marie Moning

17.10.2012
JOTA

MacKayle Laneové zabíjí sestru a ona se rozhodne vypátrat jejího vraha. Netuší ale, že se tím současně vydává na dlouhou cestu plnou záhad, nebezpečí a také nelehkého sebepoznání. Seznamuje se s dvěma tajemnými muži, bohatým a nepřístupným knihkupcem Jerichem Barronsem a pro pozemské ženy neodolatelným dananským princem V’lanem, jenž jí nabízí pomoc. Chce-li přežít a dobrat se pravdy o sestřině smrti, musí dovedně využívat oba průvodce, jimž sama nedokáže věřit, a především najít Sinsar Dubh – milion let starou knihu černé magie ovládající svět nesmrtelných i smrtelných bytostí. Stínová říše Dananů dlouhá tisíciletí nerušeně existovala vedle světa lidí. Nyní ale zeď, která je dělila, mizí a Mac zůstává osamoceným bojovníkem za záchranu svého druhu.

Poklad (Viráti #2)
Kathy Reichs

17.10.2012
BB/art

Tory a její přátelé narazí v Charlestonu na stopu po dávném pirátském pokladu. Viráti se ocitají na nebezpečné cestě plné zákeřných pastí, bezhlavých mrtvol a tunelů zalitých vodou. Poklad ale nehledají jen kvůli dobrodružství… v sázce je osud ostrova Loggerhead.

Jejich nadpřirozené vlčí schopnosti mohou být jedinou šancí, jak překonat všechny nástrahy. Po pokladu totiž pátrá i někdo další…

Zároveň se nepříjemně blíží i Toryino uvedení do charlestonské společnosti. Napětí mezi Tory a otcovou přítelkyní Whitney stále stoupá a Tory se musí ovládat, aby nevybuchla.

Ale mnohem důležitější je udržet smečku pohromadě. Tory a její přátelé se musí spojit, aby zachránili svůj ostrov, práci svých rodičů i svou budoucnost.

Stopy minulosti (Stefanovy deníky #4)
L.J.Smith

17.10.2012
FRAGMENT

Uběhlo dvacet let a Stefan se přestěhoval do Anglie. Jeho poklidný život na statku na venkově přeruší zprávy o vraždách v Londýně. Pachatelem je podle novinářů Jack Rozparovač, ale Stefan si je jistý, že jde o dílo upírů. Rozhodne se vraha vypátrat a zabránit dalším zločinům. Stefanovi i Damonovi hrozí nebezpečí, znovu je dostihla minulost…

Černý sníh (Zločin #1)
Lotte Kinskofer

17.10.2012
FRAGMENT

Kdo je ve skutečnosti pachatel a kdo oběť? Nikdy nedej na první dojem, zdání klame…

Lařin bratr Simon zmizel beze stopy. Nikdo netuší proč. Policie nemá pro jeho zmizení žádné vysvětlení. Lara se proto rozhodne pátrat na vlastní pěst… Věci, které postupně vyplouvají na povrch, se k Simonovi vůbec nehodí. Ve městečku se začínají šířit divoké řeči a spekulace o násilí, vydírání a mučení. Je Simon opravdu oběť? Jakou děsivou pravdu odhalí pátrání?

Ledové oči (Zločin #2)
Katrin Stehle

17.10.2012
FRAGMENT

Pečlivě zvaž, komu věnuješ svou důvěru. Mohl by to být nesprávný člověk…
Noc v Berlíně.

Školní výlet považuje Kira za skvělý nápad až do chvíle, kdy zabloudí. V cizím městě si připadá ztracená a zoufalá. Z ničeho nic se však odněkud vynoří mladý muž, který jí pomůže. Gunnar je pro Kiru záhadou, je jako její spřízněná duše, se kterou se nechce rozloučit. Zůstávají v kontaktu a píší si e-maily. Každý však skrývá nějaké to tajemství, někdo malé a druhý temné a děsivé… Příběh, který začal tak romanticky, se mění v noční můru. Zvládne se Kira zbavit nebezpečí, které jí hrozí?

Obnažená (Crossfire #1)
Sylvia Day

17.10.2012
FRAGMENT

Je možné, aby dva emocionálně labilní a minulostí poznačení lidé, jimiž jsou milionář Gideon Cross a mladičká Eva Tramellová, navázali vztah – a udrželi si ho? Hluboké citové pouto mezi nimi sice vznikne, je však natolik zvláštní, že v jistých momentech se jejich vztah dá přirovnat k boji kdo s koho. Často je před rozchodem zachrání jen tělesná touha, protože jeden druhého až démonicky přitahují. Román v zahraničí zaznamenal velký úspěch, práva se prodala do 34 zemí, a stal se mezinárodním bestsellerem.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Lenka napsal:

    Krásní mrtví – Phoenix je čtvrtý díl, ne třetí, asi ses překlikla. 😉
    Lenka recently posted..Waiting on Wednesday – 2.My Profile

  2. Maťa napsal:

    tolko krasnych knih 🙂 ale nevedela som, ze Nenasytna ma pokracovanie :/
    Maťa recently posted..Posuď knihu podľa obalu 3My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..