Suma sumárum za září 2012

Áno, dobře vím, že vám dlužím ještě sumarizace za dva měsíce. Vždyť už máme ten listopad, brzo bude prosinec a nový rok. To to ale utíká, co? Anebo se tak zdá jenom mně. Každopádně se podívejme na mou skromnou nadílku za měsíc září:

Knihy, které jsem si koupila:

Rebel Heart by Moira Young – v angličtině
Demon Eyes by Scott Tracey – v angličtině

Lepší pohled na obálky:

Tohle jsou knihy, které jsem si už před dávnou dobou přeobjednala na BookDepository. Demon Eyes jsou druhým dílem slashové série o čarodějích. Ano, čtete správně. První díl, Witch Eyes, mě naprosto uchvátil. Sice dějově nejspíš nešlo o nic světoborného, moderní verze Romea Julie, kterých je v poslední době požehnaně. Ale zvláštní je kniha tím, že hlavní dvojice jsou dva kluci. No a uznejte, aby mi tohle uniklo? Ani náhodou. Rebel Heart je druhý díl dystopické série se svým vlastním jazykem. Jsem na druhý díl hodně zvědavá. Na sérii se můžete také těšit v češtině.

Co jsem si koupila v Americe:

Gone by Michael Grant (Recenze) – v angličtině
Hunger by Michael Grant (Recenze) – v angličtině

Lepší pohled na obálky:

Tohle jsou mé cestovatelské knihy. Proč cestovatelské? Koupila jsem si je během svých cest Amerikou poslední měsíc. Gone na letišti v San Franciscu, Hunger v New Yorku. Pokud sledujete můj blog delší dobu, možná vám neuniklo, že po téhle sérii pokukuju už celkem dlouho. Proč jsem ji začala číst až teď? Pořád jsem tak nějak tajně doufala, že se série dočkáme v češtině. No, zatím jsme se nedočkali a znáte to, když tu knihu vidíte naživo, musíte ji mít. Je na jejich obalech vidět, že toho poměrně hodně zažily. Vláčela jsem je s sebou po všech letištích, kde jsem byla, v každém autobuse, vlaku, na pláž. Všude. Jsou to hrubší knihy, navíc v paperbackové formě. Ale vydržely. A já je zbožňuju. Hlavně zbožňuju Michaela Grant. Je naprosto skvělý. Musím si co nejdříve pořídit další díly. Chtělo by to mít už tu 10% slevu na BookDepository 😀

Knihy, které jsem si vyžádala na recenzi:

Vidím to, co vrah by Jill Hathaway (Recenze) – v češtině
Summer by Eden Maguire – v češtině
Zápas o osud lidstva by Christy Raedeke – v češtině

Lepší pohled na obálky:

Knihy nakladatelství FRAGMENT si můžete koupit zde:

Vidím to, co vrah, Summer, Zápas o osud lidstva

Jelikož jsem se domů ze zahraničí vracela až v polovině měsíce září, ani jsem si pořádně o nic nežádala. Přece jenom mě čekaly knihy, co mi přišly přes prázdniny a navíc jsem se musela nějak aklimatizovat. Ještě pořád jsem si nezvykla na to, že jsem doma… ale snad už jsem svůj blog zase rozběhla tak, jak jste bývali zvyklí. Na Vidím to, co vrah jsem byla zvědavá od chvíle, kdy jsem věděla, že vychází v zahraničí. Bylo pro mě docela překvapením, že jsme se tak rychle knihy dočkali i u nás. Třetí díl Krásných mrtvých na přečtení ještě čeká. Nevím, co čekat od toho posledního. Uvidíme. Mayské proroctví momentálně čtu. Začátek byl poměrně vtipný a hezky sarkastický, utahující si sám ze sebe a z žánru young adult. Čím čtu dál, říkám si, že jde spíše o knihu určenou pro mladší čtenáře. Je to psáno přesně takovým stylem, který se jim bude líbit a u kterého se budou bavit.

Co se týče nějakých statistik a novinek za září… Největší novinkou bude určitě to, že jsem se vrátila ze svých cest, takže všichni mí pravidelní čtenáři ůžou mé dřysty číst. Všimla jsem si na sobě, že se v recenzích začínám nějak víc rozkecávat, čímž ty recenze dělám i poněkud delšími. Kromě toho jsem se soustředila na vymýšlení nových projektů, abyste měli na čtení také něco jiného, než pořád meme a recenze.

A samozřejmě jsem se chystala na 2. narozeniny mého blogového děťátka. A jelikož jsem vás chtěla odměnit co možná nejvíc, chtělo to taky nějakou tu práci. Pár emailů, pár cest na poštu a hups, nasbírala se mi pěkná kupička, k níž jsem přidala také své knihy, či knihy, které jsem kdysi dostala na recenzi. Ale sama si říkám, na co shromažďovat hromadu knih, když se můžu podělit i se svými čtenáři, někoho obdarovat a třeba ho i potěšit.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. E_V_E napsal:

    Vidím to čo vrah a Krásnych mŕtvych 2,3,4 by som si veľmi rada prečítala 8)
    Vyzerajú skvelo a určite majú veľa čo ponúknuť 8)
    E_V_E recently posted..Na čekačce – novemberMy Profile

  2. Mischa napsal:

    Rebel Heart jsem si taky chtěla pořídit, ale asi počkám na tu quality paperback verzi… Navíc jsem o knize četla pár věcí, které celkem snížily mé nadšení. Ale tak, uvidí se, že jo. 😀 Gone a Hunger závidím. 🙂
    Mischa recently posted..Rc Recenze: Hněv bohůMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..