Knihy měsíce – červen, červenec a srpen 2012

Už je to nějaká doba, kdy jsem vůbec připravila článek o své knižní hitparádě. Naposledy to bylo v květnu, než jsem odjížděla do Ameriky. Uff, no musím to nějak dohnat. Navíc vím, že někteří z vás mají tyhle mé seznamy a přehledy rádi. Takže vás nezklamu. Akorát to léto si dáme dohromady… jinak mě to zabije.

A Midsummer's NightmareInfamousPrvákŠepoty ze záhrobíUnderworldBody & SoulCatching JordanThe Golden LilyChain ReactionShooting StarsEverneathDitched: A Love StoryThe World of the Hunger GamesSilenceLove and LeftoversAdele: The BiographyStruckLegendLoď mezi hvězdamiA Million Suns

Hitparáda

Nejlepší kniha
A Midsummer Nightmare (Kody Keplinger)

Proč: Protože knihy Kody naprosto miluju. Myslím, že šlo o poslední knihu, kterou jsem vůbec zhltla chvíli před svým odjezdem do zahraničí. Výborně se četla, tak jak je to u Kody zvykem. Moc se těším na její čtvrtou knihu, i když nejspíš zahraje na citlivější notu. Na jejích knihách se mi líbí to, že i když jde v podstatě o úplně obyčejný příběh, je vždycky něčím okořeněný a vlastně napsaný tak dobře, že vás vtáhne a nepustí. Prožíváte všechny emoční skoky a zmatenosti společně s hrdinkami a na konci knihy toužíte, aby nic nekončilo a vy byste mohli číst dál. Navíc se Kody nebojí psát o určitých věcech naprosto otevřeně a bez servítek.

Nejhorší kniha
Silence (Becca Fitzpatrick)

Proč: O tom, že kniha bude stát za velké ho… prd, jsem věděla už poměrně dlouho. Četla jsem recenze. Přesto jsem netušila, jak žalostné tenhle třetí díl bude. Becca za honbou za penězi jen natáhla něco, co mělo skončit už druhým dílem. Jestli ještě napíše pátý díl, tak netuším, o čem ještě může být.

 

Největší překvapení
Love and Leftovers (Sarah Tregay)

Proč: Nejsem velkým milovníkem knih a příběhů psaných ve verších. Ani pořádně nevím proč. Spíše je dobrovolně nevyhledávám. O téhle knize jsem dopředu nevěděla, že je psaná básněmi. Ze začátku jsem se s tím nějak nemohla srovnat a celkově mi příběh přišel až moc kýčovitý, ale později se mi kniha začala líbit. Rozhodně největší překvapení.

Největší zklamání
Shooting Stars (Allison Rushby)

Proč: Čekala jsem něco naprosto jiného, rozhodně lepšího. Na té knize mi vlastně vadilo skoro všechno. Nebylo to až tak příšerné, ale nebylo to ani nic, co by mě bavilo. Samotná zápletka byla místy neskutečně postavená na hlavu a i kdyby nebyla originální, mohla to autorka zachránit poutavým vyprávěním. Ale nic z toho jsem tam nenašla…

 Nejnapínavější kniha
Legend (Marie Lu)

Proč: Od této knihy jsem si toho příliš neslibovala. Věděla jsem, že je vysoce hodnocená a oblíbená, ale už několikrát se mi mé nadšení vymstilo a já bývala po dočtení spíše zklamaná. Možná se mi má nížší očekávání vyplatila. Knihu jsem si totiž parádně užila a do poslední chvíle jsem netušila, jak skončí.

 

Nejvtipnější kniha
Ditched: A Love Story (Robin Mellom)

Proč: Hlavní hrdinka knihy mi byla ohromně sympatická. A to vším. Ať už tím, jak přemýšlela o sobě, o lidech okolo sebe, o svém životě, anebo způsobem, jakým se prezentovala a jak se vyjadřovala. Nejvtipnější ovšem bylo, co za situace měla vůbec za sebou. Opravdu dost vtipná kniha. Výborná na odreagování.

 Nejnudnější kniha
Catching Jordan (Miranda Kenneally)

Proč: Tahle kniha mě prostě iritovala. Už jenom tím, že Jordan byla quaterback chlapeckého fotbalového týmu. Kontaktního sportu, ve kterém do sebe lidi hlavně vráží a různě se demolují. Ženská by to tam moc dlouho nevydržela. V dámském týmu, proč ne, ale v tom chlapském. A to už nemluvím o celkové zápletce. Ta taky stála za houby.

 Nejromantičtější kniha
Unedrworld (Meg Cabot)

Proč: Jsem moc ráda, že se Meg rozhodla vrátit na pole young adult knih. Pravda, první díl série byl na její styl vyprávění nezvyklý, což se některým moc nelíbilo, ale druhým se zase vrátila do staré dobré noty. Navíc mi John prostě učaroval a moc se mi líbí.

 

Nejočekávanější kniha
A Midsummer Nightmare (Kody Keplinger)

Proč: Na tuhle knihu jsem se opravdu těšila ze všech nejvíc. Kody mám ráda. A vše potřebné jsem už řekla výše.

Knižní série objevená v těchto měsících
Harper Conellyová (Charlaine Harris)

Proč: Od Charlaine Harris jsem její slavnou sérii o upírech nečetla. Nějak mě vůbec neláká. Ale na její duchařinu jsem byla docela zvědavá. Není sice úplně podle mého gusta, ale je zajímavé, jakým stylem hlavní hrdinka o svém daru přemýšlí a jak jej vlastně užívá. Na další díly se těším. Škoda, že už budou jen tři.

 Nejlepší cover knihy
Struck (Jennifer Bosworth)

Proč: Moc se mi líbí, jak obálka knihy souvisí se samotným dějem i s názvem knihy. Celkové barevná kompozice se mi zamlouvá a taky to, že modelce na obrázku nevidíme do tváře, ale vidíme ji zezadu. Jsem dost zvědavá na pokračování.

 

Nejhorší cover knihy
Prvák (Douglas Rees)

Proč: Abych pravdu řekla, Ben Barnes se mi zprotivil díky tomu, že ho všichni neustále cpou do role Dimitriho. Tedy jej berou jako vysněného herce Dimitriho z Vampýrské akdemie. Já ne a už mě nebaví to všude číst, jako by nebyli i jiní herci. Ne, že by mi jeho podobizna na obálce knihy vadila, ale někdy mě spíše otravovala.

Největší crush
The Golden Lily (Richelle Mead)

Proč: Ach, Adriane, ty mě zabíjíš. Fakt že jo. No a konec druhého dílu mě úplně odrovnal. Richelle si s námi velice pěkně pohrává. Doufám, že se bude vše rozvíjet mnohem slibněji. Teď to vypadá spíš bledě.

Hrdina měsíců
Jack (Everneath – Brodi Asthon)

Proč: Tohle jsem opravdu nečekala a o to víc mě to nejspíš zasáhlo. Jack od začátku nebyl typický hrdina, kterému bych propadla a kterému bych držela palce až do konce, ale později si mě dokázal získat. Druhý díl bude hodně zajímavý.

 Hrdinka měsíců
Ally (Body & Soul – Stacey Kade)

Proč: Ally jsem si opravdu oblíbila. Je škoda, že jsem se s ní v třetím díle musela rozločit. Někdy dokázala být krásně otravná a rozmazlená, jindy přátelská a starostlivá. Její hlášky mě častokrát rozesmály a celá její osoba se mi líbila.

 

Pár měsíců
Pierce a John (Underworld – Meg Cabot)

Proč: Ti dva si mě prostě získali. Líbí se mi, jak se vzájemně doplňují i jak si lezou na nervy, nebo dělají to, co by ten druhý nejspíš nechtěl. Doufám, že to s nimi skončí dobře.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..