Girl of Nightmares

Autor: Kendare Blake
Český název: Dívka z nočních můr
Originální název: Girl of Nightmares
Knižní série: Anna
Díl: druhý
Žánr: paranormálno, duchové, zvláštní schopnosti
Věková hranice: 15+ (násilné scény)

Anotace na Goodreads: Je to už několik měsíců, co Anna Korlov otevřela dveře do samotného pekla v suterén usvého domu a zmizela v ní, jenže lovec duchů, Cas Lowood se nemůže posunout dál.

Jeho přátelé mu neustále připomínají, že se pro něj Anna obětovala. Rozhodně nechtěla, aby žil jen na půl. Cas ví, že mají pravdu, jenže v jeho očích se žádná žijící dívka nedokáže rovnat mrtvé dívce, do níž se zamiloval.

Teď vidí Annu všude: někdy, když spí, a jindy se probouzí do nočních můr. Něco je hodně špatně… nejde jen o sny. Vypadá to, že někdo Annu mučí, trhá ji na kusy a vymýšlí stále nové a krutější způsoby, jak jí ublížit.

Cas neví, co se Anně stalo, když zmizela do pekla, ale ví, že si nezaslouží nic z toho, co se jí teď nejspíš děje. Anna Case zachránila více než jednou a teď je řada na něm, aby jí to oplatil.

Nakladatel: Tor Teen (EN), Baronet (CZ)
Počet stran: 332 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 7.8.2012
Vydání v ČR: 15.5.2013

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Promo ke knize


 
 
Datum četby: 5 dnů, listopad 2012, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Blake mě málem zabila…

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Na druhý díl téhle hororové série o lovci duchů, který jako by z oka i mysli vypadl mému oblíbenému Deanovi ze Supernatural, jsem se ohromně těšila. Stejnou měrou jsem se ovšem i bála toho, co bude v knize dít. První díl byl skvělý, ale ten konec mě prostě dostal. Kendare to prostě umí. Bylo mi jasné, že mě dostane i druhým dílem a že to určitě nebude mít konec, jaký bych si přála.

Uběhl nějaký čas, co Anna zmizela v pekle a stáhla s sebou Obeahamana – ducha, který byl zodpovědný za smrt jeho otce a který taky sežral jejich kocoura. Cas se ovšem nemůže a vlastně ani nechce posunout dál. Přestože bylo jeho úkolem Annu poslat na onen svět a zabránit jí ve vraždách, zamiloval se do ní… a teď mu chybí. V koutku duše sice ví, že takhle to je správné, ale stejně by ji chtěl mít zpátky.

Nic na tom nezmění ani smluvené schůzky s žijícími dívkami, které jsou více než ochotné se stát jeho drahou polovičkou. Jenže Cas nemá zájem. Což poměrně vytáčí jeho kamarádku Carmel. Tu vlastně vytáčí cokoliv s jejich tajným životem – tedy likvidování duchů. A to je na pováženou, když už se tak nějak dala-nedala dohromady s Casovým nejlepším kamarádem a mágem Thomasem, který je do ní už dlouho zamilovaný. Ale když začne Cas vídat Annu, odmítá mu Carmel uvěřit, zatímco Thomas je ochoten se za něj postavi a pomoci Anně, ať už se jí děje cokoliv…

Kendare mě při čtení emočně ždímala, přitom také po většinu času úžasně děsila. Je to jedna z těch autorek, která se vyžívá v detailním popisu hrůzostrašných věcí a příšerně vypadajících bytostí. Kdyby mě neděsilo samotné vzezření Anny, rozhodně bych asi dostala infarkt z Lesa sebevrahů. Kdyby tohle natočili jako film, pevně zavírám oči a bojím se je otevřít.

Na tuhle knihu nemůžu říct nic jiného, než že byla skvělá. Ať už jde o hlavní trojku nebo o doprovodné postavy. Pravda tu a tam se na některé věci možná přišlo rychle, nebo nebyly úplně storpocentně vysvětlené, ale to mi žíly netrhalo. Vlastně to pozadí vzniku athame a celého řádu (kultu) bylo dost zajímavé. Jestine i Carmel mě ovšem povětšinou vytáčely. No jo, prostě jsem si mnohem víc oblíbila Case a Thomase.

Thomas je úplné zlatíčko, které pro nejlepšího kamaráda udělá vše, i když má z jistých věcí strach. A Cas je prostě hrdina celou svou duší. Jeho myšlenky a postřehy mě bavily a moc mě mrzí, že už se nejspíš dalších dílů série nedočkáme. Leda by Kendare začala psát další sérii. Kendare mě svou knihou chytla a nepustila. Občas jsem ale nechtěla pokračovat, protože jsem se bála, co se bude dít dál. A jestli kniha skončila podle mých představ? No ne tak úplně, ale musím říct, že jsem to čekala a že jsem i tak trochu ráda.

Moc se těším na autorčiny další knihy. Chystá totiž velice zajímavou sérii Antigoddes. Vy se příští rok můžete těšit na oba dva díly Anny v češtině.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

4 Responses

  1. Annie D napsal:

    Ahojky Syki, kolik dílů má Anna?? :))

  2. Jelly napsal:

    je to už vyšel další díl? to je super, předešlý jsem přečetla hltem za víkend…

  3. leslie napsal:

    Takze tam je nejaky lovec, ktery je stejny jako Dean, a jmenuje se Cas. Tady ma supernatural asi nekdo hodne rad a ani skryvat se ti nesnazi. XD

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..