Dirty

Dirty_bookAutor: Megan Hart
Originální název: Dirty
Český název: Sprostá holka
Knižní série: Dan and Elle
Díl: první
Žánr: romance, erotika, drama
Věková hranice: 20+
Hodnocení: 4 hvězdičky

Elle pracuje už nějaký ten pátek v práci, která ji úplně vyhovuje. Žije sama v domku, co si průběžně něčím zevnitř zkrášluje a k životu nepotřebuje nic víc. Ani nechce. Úplně ji stačí občasný sexy s neznámými, které sbalí někde v baru. Jenže takovýhle náhodný sex měla naposledy před třemi roky a nějakými těmi měsíci. Elle cítí, že si to potřebuje s někým pořádně rozdat, aby na chvíli přestala prostě myslet nad každodenním životem.

Co ovšem nečeká, je Dan. Narazí na něj v obchodě s cukrovinkami. První, co ji na něm dostane, je jasná živočišná přitažlivost. Oba vědí, že je to k sobě táhne. Bez řečí se tak nechá odvést do baru, objednat si drink a… dál nic. Od společného setkání uběhne nějaká doba, ale Elle na něj nedokáže přestat myslet. Ačkoliv nezná jeho jméno, co dělá ani kde bydlí. Pak se stekají znovu a jejich osudy se vzájemně propletou. Elle se ale odmítá zaplést, nedejbože být něčí přítelkyní…

Nakladatel: Harlequin Spice (EN), Metafora (CZ)
Počet stran: 425 (EN), 212 (CZ)
Vazba: Brožovaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 1.1.2007
Vydání v ČR: 2012

Datum četby: 2 dny, říjen – listopad 2012, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tohle jsem nečekala…

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor: Když už ta erotická četba hýbe našimi končimani, proč se do ní taky nepustit. Na tuhle knihu jsem narazila čistou náhodou, protože se mi objevila na GoodReads, jelikož ji někdo, koho mám v přátelích, zrovna dočetl. Řekla jsem si, proč ne. Když už jsem zatracovaná za to, že nejsem fanouškem Fifty Shades a měla bych proto chodit kanály, můžu se pobavit u něčeho jiného.

Původně jsem si myslela, že jde jen o další erotickou knihu, v níž jde hlavně o sex a samotný příběh je spíš vedlejší linie. Mýlila jsem se. Už od začátku vám je jasné, že Elle není úplně typická hrdinka a že si v životě nejspíš prošla něčím ošklivým. Alespoň tomu napovídá její způsob přemýšlení i to, jak se staví k sexuálnímu styku. Hlavně odmítá být Danovou přítelkyní. Jde jí jen o sex, žádné závazky, žádné změny.

Dan ale není z těch, kteří si rádi užijí a ženskou opustí. Právě naopak. I když jí tvrdí, že o nic víc mezi nimi nepůjde, kousek po kousku Elle mění. Ukazuje jí, že si spolu můžou užít bezvadný sex, vyzkoušet plno nových věcí, i těch, o kterých se jiným jen zdá, ale že mezi nimi může také vzniknou určité pouto. A to se Elle moc nelíbí.

Bylo hodně zajímavé sledovat vývoj obou postav. Přiznám se, že při sexuálních scénách mi kolikrát padala brada dolů a kulila jsem oči jako malá školačka. To se mi běžně nestává, ale taky nemám té erotické literatury načteno zase tolik. Těžko můžete porovnávat normální erotický román s erotikou v paranormálkách. I když i tam je to častokrát na pořádné červenání se a úvahy typu „jak to proboha provedli? já bych si při takovém úkonu nejspíš zlomila vaz!“.

Tak jako tak je tenhle kousek opravdu kvalitní. Nejen že vám bude při jistých pasážích dost horko, ale taky si uvědomíte, že se v životě lidem stávají i horší věci, než jakými se zaobíráme my. Myslím, že jde vůbec o první knihu od Megan, jakou jsem kdy četla. Možná proto jsem ani nebyla připravená na ty její sprosťárny, které teda většinou v textu lidi hezky zaobalí. Anebo se o jistých partiích vyjadřují uctivěji (ale nemluvím o typický harlekýnkovských kopích, mečech rozkoše a tak dále…). Tady do toho jde Megan po hlavě.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. E_V_E napsal:

    To vyzerá dobre 8D
    E_V_E recently posted..Eon #1: Zaklínač drakovMy Profile

  2. Blančitos napsal:

    Vypadá to, že jsi mne nalákala na další knihu. 🙂 Vypadá to totiž více než dobře. 😉 A neboj, také nejsem fanda Fifty shades. 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..