V srpnu 2012 vyšlo – 1.část

Doháním resty, takže tady máte další přehled toho, co u nás vyšlo během srpna. Rozhodně je, z čeho si vybírat.

~ Česko ~

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (Slečna Peregrinová #1)
Ransom Riggs

1.8.2012
JOTA

Tajemný ostrov. Opuštěný sirotčinec. Zvláštní sbírka velice podivných fotografií.

To vše čeká na odhalení v knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, nezapomenutelném románu, kde děj a děsivé fotografie přináší jedinečný čtenářský zážitek. Náš příběh začíná strašnou rodinnou tragédií, která přivede šestnáctiletého Jacoba k cestě na vzdálený ostrov u břehů Walesu, kde objevuje rozpadající se trosky sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti. Když Jacob bloumá jeho opuštěnými ložnicemi a chodbami, ukazuje se postupně, že děti slečny Peregrinové byly víc než podivné. Byly možná nebezpečné. Možná byly na opuštěném ostrově drženy v jakési karanténě z velmi dobrých důvodů. A nějak – i když to zní jako něco nemožného – jsou možná stále naživu

Třináct relikvií
Michael Scott & Colette Freedman

7.8.2012
Knižní klub

Třináct prastarých relikvií, tajuplných, nesmírně mocných magických předmětů, které dokážou vykonat zázraky, ať už v dobrém, či ve zlém, bylo naposledy pohromadě za časů krále Artuše. Tehdy byly používány k vyhnání pokolení démonů z tohoto světa a k uzavření průchodu, který svět lidí a svět démonů spojuje. Boj s démony stál krále Artuše život. Čas statečných rytířů pominul a relikvie byly rozděleny mezi Strážce, potomky původních držitelů relikvií. Jejich rodiny střežily posvátné předměty přes dva tisíce let. Nyní však potomky těchto rodin kdosi začal bez milosti vraždit a snaží se relikvie opět shromáždit. Jedna ze Strážkyň před smrtí svěří tajemství Sarah, mladé bankovní úřednici, a pověří ji, aby zprávu předala Owenovi, který se má stát příštím Strážcem. Nepodaří-li se Sarah a Owenovi Strážce shromáždit a zachránit relikvie, nastane konec světa a démoni se vrátí na tento svět. Ten, kdo je držitelem relikvií, má tak ve svých rukou příští osud světa.

Drakie (Drakie #1)
Sophie Jordan

8.8.2012
CooBoo

Jacinda od malička žije s cejchem výjimečnosti a ví, že každý její krok je sledován. Touží ale po svobodě rozhodovat se sama za sebe. Když poruší nejposvátnější zásadu svého druhu, skoro za to zaplatí životem. Zachrání ji krásný cizinec, který byl poslán, aby lovil takové, jako je ona, potomky draků, kteří na sebe dokážou vzít lidskou podobu. Jacindina rodina je nucena uchýlit se do světa smrtelníků, kterému není lehké se přizpůsobit…

Modrá jako safír (Drahokamy #2)
Kerstin Gier

8.8.2012
CooBoo

Být čerstvě zamilovaná v minulosti vážně není dobrý nápad. To si přinejmenším myslí šestnáctiletá Gwendolyn, novopečená cestovatelka časem. Koneckonců mají oba s Gideonem docela jiné starosti. Například jak zachránit svět. Nebo se naučit tančit menuet (A ani jedno není vůbec snadné!). Gwen má sice po svém boku několik dobrých rádců, ale když se Gideon začne chovat tajuplně, je jí jasné, že musí své hormony co nejdříve dostat pod kontrolu. Jinak z toho, že láska nezná čas, nezbude vůbec nic!

Krvavá kreatura (Demonata #5)
Darren Shan

8.8.2012
CooBoo

Grubbs Grady zatím uniká rodovému prokletí, ale když na sobě při úplňku pozoruje alarmující symptomy, je si jist, že ho jeho osud dostihl.

Již se dokázal vypořádat se smrtí, porazit démony i změnit svůj život. Ale Grubbs je rozpolcený mezi světem magie a svými vlčími geny. Dokáže porazit bestii v sobě nebo se stane další obětí staleté kletby?

Znovuzrozený milenec (Bratrstvo černé dýky #10)
J.R.Ward

15.8.2012
Baronet

Od smrti jeho shellan už by v Tohrmentovi nikdo nepoznal toho upířího vůdce, jímž kdysi býval. Fyzicky sešlého a beznadějně zoufalého, se zlomeným srdcem ho přivádí zpět k Bratrstvu padlý anděl, který chce prospět především sám sobě. Teď znovu bojuje, nelítostný a pomstychtivý, nepřipravený čelit nové, jiné tragédii.

Když Tohr začne ve snu vídat svou milovanou – uvězněnou ve studené, izolované zemi-nezemi daleko od klidu a míru Stínu – obrací se k andělovi s nadějí na záchranu té, kterou ztratil. Protože mu ale Lassiter říká, že se musí naučit milovat jinou, chce-li osvobodit svou dřívější družku, Tohr ví, že už jsou všichni předem odsouzeni…

Jenomže pak se mu začne dostávat pod kůži žena s temnou minulostí. Na pozadí běsnící války s bezduchými a s novým klanem upírů, který usiluje o trůn Slepého krále, potýká se Tohr se svou pohřbenou minulostí a velmi žhavou budoucností plnou vášně… ale dokáže popustit uzdu svému srdci a všechny osvobodit?

Loď mezi hvězdami (Vesmír #1)
Beth Revis

15.8.2012
CooBoo

Sedmnáctiletá Amy se přidala ke svým rodičům coby „zmrazený pasažér“ na vesmírné lodi Universum a čekala, že se probere na nové planetě o tři sta let později. Nemohla tušit, že její spánek skončí o padesát let dříve a ona se octne ve zcela novém světě mezi hvězdami, ve světě, který si žije podle vlastních pravidel.

Amy si brzy uvědomí, že její probuzení nezpůsobilo jen selhání počítače. Někdo z pár tisíců obyvatel vesmírné lodi se ji pokusil zabít. A pokud rychle něco nepodnikne, její rodiče budou další na řadě. Proto teď musí co nejrychleji rozluštit skrytá tajemství Universa. Ale na jejím seznamu podezřelých figuruje i jediný člověk, na kterém jí záleží: Syn, budoucí vůdce lodi a láska, která přišla znenadání.

Moje recenze

Vidím to, co vrah (Děsivé splynutí #1)
Jill Hathaway

20.8.2012
FRAGMENT

Středoškolačka Vee je normální dívka, která řeší problémy jako každý teenager. Kromě toho však trpí poruchou spánku, která způsobuje dočasné bezvědomí. Během tohoto stavu se Vee ocitá v těle jiných lidí a vidí jejich očima. Jednoho dne se ocitne v těle vraha, který má na svědomí smrt její nejlepší kamarádky. Tento čin zamaskoval jako sebevraždu. Brzy poté zemře další dívka a Vee se začne strachovat o svou mladší sestru. Stojí před rozhodnutím, zda pátrání ponechat na policii, nebo se do něj pustit na vlastní pěst. Dokáže vrahovi jeho vinu?

Moje recenze

Procitnutí (Hororland #2)
Petr Kopl

20.8.2012
FRAGMENT

Martin Lafetka donedávna patřil k těm nebohým náctiletým, kteří se chtějí za každou cenu odlišovat od okolí. Snad by raději zemřel, jen aby byl zajímavý. Ale pozor na přání…! Když se probudíte v márnici se znamením věčnosti na hrudi a duchové začnou vstávat z hrobů, tajemné síly světa živých i mrtvých se budou přetahovat o vaši duši, dali byste cokoli za to, abyste aspoň chvíli byli zase normální. To je však jen začátek… Martinovy pravé schopnosti se brzy projeví.

Zápas o osud lidstva (Mayské proroctví #1)
Christy Raedeke

21.8.2012
FRAGMENT

Šestnáctiletá Caity odhalí význam podivných znaků vyřezaných v obložení svého pokoje. Jde o dávné mayské proroctví, které jí přisuzuje důležitou roli v osudu lidstva. Bude mít dostatek sil a především odvahy vzít na sebe nelehký a nebezpečný úkol?

 

Boj na život a na smrt (Naruto #8)
Masaši Kišimoto

21.8.2012
Crew

Sedm týmů se dokázalo probojovat lesem smrti do třetího kola zkoušky – ale ještě nemají vyhráno. Účastníků je stále mnoho, takže před posledním kolem nastupují vyřazovací souboje. Od této chvíle bojuje každý sám za sebe. Vše je povoleno, za zabití protivníka žádný postih nehrozí. Na scéně se objevují techniky, s jakými se naši hrdinové dosud nesetkali. Probojují se i tímto kolem úspěšně?

Čarodějka a čaroděj (Witch and Wizard #1)
James Patterson & Gabrielle Charbonnet

22.8.2012
ALBATROS

Wisty je patnáct a bratrovi sedmnáct. Uprostřed noci jsou z domova odvlečeni tajnou policií “Nového pořádku”, zločinného režimu, který se ujal moci. Stejně tak se ocitly ve vězení i tisíce patnáctiletých dětí, mnoho jich je nezvěstných. Nový režim zakazuje hudbu, knihy, umění – a také kouzla. V hierarchii mocných je nejvyšší “Jediný, který je Jediný”. Oba sourozenci jsou obviněni z čarodějnictví a obvinění nerozumí. Nikdy na sobě nepozorovali něco zvláštního a neobyčejného. V nejvyšším rozčilení nočního přepadení se Wisty najednou rozzáří zeleným světlem a z prstů jí šlehají blesky. Aby rychle smazal úkaz, který svědčí proti ní, Whit způsobí silný vítr, který plameny uhasí. Do té doby o svých schopnostech netušili. Stanou se vůdci hnutí odporu, s kouzly však nemají zkušenosti a teprve se je učí zvládat…

Na útěku (V kůži supermodelky #3)
Meg Cabot

28.8.2012
Knižní klub

Třetí, závěrečný svazek série o Em Wattsové, která zažila nedobrovolnou proměnu v americkou topmodelku Nikki Howardovou, zastihuje hrdinku na útěku ze školy, z práce i od svých milovaných. Když totiž Em vypátrá, proč ze světa zmizela její předchůdkyně, jejíž slavné tělo teď nosí, pochopí, že jí může pomoct jediná osoba. Její láska Christopher bude muset riskovat úplně všechno, poněvadž dívku je třeba vyrvat ze spárů nevyzpytatelného Brandona Starka a nabourat se do centrálního serveru firmy jeho pohádkově bohatého otce…

Hurá na scénu (Holčičí pravidla #4)
Meg Cabot

28.8.2012
Knižní klub

Třída, do které Allie chodí, se chystá nastudovat pro školní den otevřených dveří představení hry, kterou napsala vlastnoručně paní učitelka. Všechny holky samozřejmě touží po jediné roli… včetně Allie. Allie má naštěstí připravenou nejednu fintičku, aby hlavní úlohu získala – například to, že její maminka právě začala posuzovat nové filmy v místním televizním pořadu Dobrá zpráva! nebo že strýček Jay tají minulost hvězdy prken, jež znamenají svět. Už díky tomu je docela jasné, že hvězdou představení se stane právě Allie. Co se však stane, když Allie přijde na to, že jedna z jejích nejlepších kamarádek touží po roli princezny Penelópy ještě víc než ona sama? Dokáže zachovat pravidla skutečného přátelství a zároveň napomoci tomu, aby se splnil i její vlastní sen?

Předurčená (Škola noci #9)
P.C.Cast & Kristin Cast

28.8.2012
Knižní klub

Zoey s kamarády už zase chodí na tulskou Školu noci, ale nic není jako dřív, na všechno vrhají stín nedávné tragédie. Neferetiny intriky navíc dál rozsévají neklid mezi studenty i profesory, a zdá se, že dokonce ani ta nejpevnější přátelství před nimi neobstojí. Naštěstí se objevují také nečekaní noví spojenci. Zoey si uvědomuje, že jestli má konečně odhalit světu Neferetinu prohnilost a narýsovat jasnou čáru mezi Světlem a Temnotou, bude k tomu potřebovat i nepřátele svých nepřátel.

Rebelky Deset věcí, co jsme provedly (a asi neměly)
Sarah Mlynowski

29.8.2012
JOTA

2 holky + 3 kluci + 1 dům – rodiče = 10 věcí, které April a její kamarádka Vi provedly a (rozhodně, možná, nejspíš) neměly.

Kdo by se v šestnácti nadšeně nenastěhoval ke kamarádce a nebydlel si pěkně bez rodičů, když se k tomu naskytne příležitost? I když slovo „příležitost“ možná není docela přesné. April totiž musela svému otci malinko zalhat, aby to vyšlo (č. 1: „Lhaly jsme rodičům“). Jinak jsou ovšem ona i její spolubydlící Vi naprosto zodpovědné a schopné postarat se o sebe! Jak se jim vlastně povedlo „Vykašlat se na školu“ (č. 3), „Uspořádat šílenou pařbu“ (č. 8), „Koupit vířivku“ (č. 4) nebo „Ubytovat uprchlíka“ (č. 7), to pro ně zůstává jednou velikou záhadou.

Sarah Mlynowska v tomto bujarém a hořkosladkém příběhu propátrává srdce i mysl dívky, která si poprvé zkouší samostatný život. April se musí během několika měsíců vypořádat s milostným trojúhelníkem, naučit se vyprat prádlo a smířit se s tím, že její pečlivě poskládaný svět se možná právě rozpadá… kousek po kousku.

Moje recenze

Soužení
Maggie Stiefvater

29.8.2012
Motto

Na elitní hudební konzervatoři Thornking-Ash se učí všechno možné, ale hra na dudy rozhodně ne. Přesto sem přichází James Morgan, nejtalentovanější dudák široko daleko, aniž sám ví, co tu pohledává. Jeho nejlepší kamarádka a tajná láska Deirdre, s níž se sem přihlásil, se přes léto zamilovala do jiného a oba je vtáhla do světa temných pohádek, kde málem přišli o život. Jamesovi zůstala jizva na hlavě, zlomené srdce a nevymáchaná pusa, jež přivádí učitele k šílenství.

Jenže ani tady na Thornking-Ash se před krutými kouzly neschovají, a tentokrát je to James, komu jednou zčistajasna nastoupí do auta víla a změní jeho život k nepoznání. Přinese mu Nuala jen další bolest, nebo mu splní nejtajnější přání?

Jednou nohou v hrobě (Noční lovci #2)
Jeaniene Frost

srpen 2012
FANTOM Print

Poloviční upírka Cat Crawfieldová je nyní zvláštní agentkou pracující pro vládu s cílem zbavit svět nebezpečných nemrtvých. Stále využívá vše, co ji Bones, její přitažlivý a nebezpečný bývalý přítel, naučil. Když se ale Cat stane cílem nájemného vraha, jediný, kdo jí dokáže pomoci, je upír, jehož opustila.

Jeho blízkost v ní probouzí všechny dřívější pocity, od adrenalinu z boje bok po boku proti upírům, až po spalující vášeň. Avšak odměna vypsaná na její hlavu – hledaná: mrtvá či nemrtvá – znamená jediné. Její přežití závisí na spolupráci s Bonesem. A jakkoli se Cat snaží udržet jejich vztah na profesionální úrovni, pomalu jí dochází, že touha přetrvává. A že ji Bones tentokrát už odejít nenechá.

Moje recenze

Iluze (Křídla #3)
Aprilynne Pike

srpen 2012
Fortuna Libri

Po avalonských novoročních oslavách požádá naštvaná Laurel Tamaniho, aby zmizel z jejího života.

Tajuplná lovkyně trollů Klea sice zbavila Laurel zákeřného Barnese, ale nebezpečí stále není zažehnáno. A ještě ke všemu nikdo neví, kdo Klea ve skutečnosti vlastně je a zda je jí možné věřit.

Na začátku nového školního roku Klea poprosí Laurel, aby dohlédla na Yuki, kterou údajně zachránila z rukou trollů v Japonsku. Jakou roli vlastně Yuki hraje? Laurel je nedůvěřivá. Zdá se, že se bez Tamaniho pomoci neobejde.

Před Laurel, kterou čtenáři znají z knih Křídla a Kouzlení, stojí nelehké úkoly: musí obstát v tajuplném světě víl a přitom pokračovat ve studiu na střední škole jako každý jiný student.

Limes inferior
A. Zajdel Janusz

srpen 2012
Triton

Totalitní společnost, v níž jsou lidé rozděleni do tříd a odměňováni podle své inteligence, funguje zdánlivě bez problémů. Všichni jsou si rovni, i když někteří jsou si rovnější. Každý má nárok na základní potřeby – potraviny, bydlení, zdravotní péči. Lahůdky a luxusní zboží jsou ale jen pro ty s vyšší třídou, kteří mají přístup k „tvrdší měně“. Ta se dá ale naštěstí směnit a veksláci jsou všudypřítomní.

A pak jsou tu lifteři. Máte-li dost peněz, dokážou nejrůznějšími nelegálními způsoby „vyliftovat“ vaši třídu, a tak vám zvýšit úroveň a příjmy.

Sneer je jedním z těchto „veksláků“, který se na režim adaptoval. Přesto se začne zajímat, jak systém může fungovat, když se zdá, že společnost řídí pouze vyliftovaní hlupáci. Proniká do stále hlubších tajemství, včetně toho nejutajenějšího – kdo to vše řídí.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..