V červenci 2012 vyšlo – 1. část

Ano, nešálí vás zrak. Je tam napsáno červenec. Ano, jdu už s křížkem po funuse, ale když vy jste si o to psali… přece vás nenechám bez (ne)pravidelného přehledu. A dřív, než publikuju říjen, mi chybí tři předchozí měsíce. Takže i když vás nejspíš následujícími přehledy nejspíš už nijak neomráčím, máte je mít…

~ Česko ~

Temná horečka (Horečka #1)
Karen Marie Moning

4.7.2012
JOTA

Otevírá se svět plný tajemství a záhad, napětí a vášně, těžko definovatelný prostor mezi realitou a snem, současností a dávnými legendami.

Mac je obyčejná holka z malého jižanského města, která se stará především o nehty a dokonalé opálení. Její bezstarostný život ale trvá jen do chvíle, kdy najdou tělo její mrtvé sestry, která jí stačila v hlasové schránce zanechat podivný vzkaz… Ve snaze přijít tajemství na kloub vyráží do Dublinu, kde nachází sestřin rozházený byt a množství stop. Postupně se zaplétá do přediva klamu a lží a zjišťuje, že je stejně jako její mrtvá sestra obdařena zrakem, jímž dokáže nahlédnout do světa, který zůstává ostatním lidem utajen. Zajímá ji jediné: najít knihu, která možná stála její sestru život a může přivodit zkázu celému lidstvu.

Téměř bez šance
J.D. Robb

5.7.2012
ALPRESS

Eva Dallasová vyšetřuje zdánlivě nesmyslnou brutální vraždu starého muže. Případ vede její kolegyně Peabodyová, která náhodně vyslechne rozhovor dvou policistů z jiného oddělení. Svěří se Evě – a obě pochopí, že zkorumpovaní muži zákona mají na rukou krev a jsou schopní všeho, aby tajemství i své postavení uchránili…

 

Kouř a stíny (Kouř #1)
Tanya Huff

8.7.2012
Brokilon

Až na neopětovanou lásku k fešáckému herci Lee Nicholasovi byl Tony víceméně spokojený… přinejmenším do chvíle, kdy to ve filmovém studiu začalo jít od desíti k pěti. Začalo to stíny – stíny, které se nacházely na místech, kam nepatřily, stíny, které jako by si žily vlastním životem. Tony se je snažil ignorovat, říkal si, že jsou jen výplodem jeho fantazie – dokud jednoho dne nenašel tělo Nikki Waughové. a nepocítil dotek stínu. Ale když se stín rozhodl ovládnout Leeho a když se z nepochopitelných důvodů při natáčení automobilové nehody málem zabil jejich kaskadér, Tony už to déle přehlížet nemohl. Musel zjistit, co ohrožuje lidi, kteří se na natáčení „Nejtemnější noci“ podílejí. A k tomu samozřejmě potřeboval Henryho pomoc. Netrvalo dlouho a stopa ho zavedla k čarodějce mající u CB Productions na starosti speciální efekty, Aře Pelindrakové, která mu poskytla děsivé vysvětlení, jež mohl přijmout pouze mladík s tak neobvyklými zkušenostmi, jakým byl Tony. Ale vědomí toho, čemu čelil, tvořilo jen polovinu bitvy – skutečná výzva spočívala v tom, jak přežít něco, co přežít nelze, a jak porazit neporazitelné!

Smrtící vzpomínky
J.D. Robb

9.7.2012
Metafora

Eva Dallasová je výborná policistka, která se nelekne ani nejhorších zločinců a nejnebezpečnějších situací a dokáže čelit všemu, před co ji nelehký život vyšetřovatelky vražd postaví. Jen jedna věc ji děsí: vzpomínky na příšerné dětství, jaké by žádné dítě nemělo zažít. Snaží se s nimi sice bojovat, ale když se na policejní stanici, kde pracuje, náhle objeví Trudy Lombardová, jedna z jejích bývalých pěstounek, zasáhnou ji přímo s drtivou silou. Citové jizvy způsobené ledovými koupelemi, zamykáním ve tmě a drhnutím podlah kartáčkem na zuby se bolestivě otevřou. Evin manžel, sympatický a lehce výstřední miliardář Roarke, najde svou ženu zhroucenou, a to je něco, nač se rozhodně nemíní nečinně dívat. Brzy se také vyplní podezření, že lidská zrůda Trudy se neobjevila jenom tak. Roarke se nezná zuřivostí, když se vynoří u něj v kanceláři s vyděračským požadavkem dvou milionů dolarů.

Místo peněz se však dočká něčeho úplně jiného: násilné smrti. Za stávajících okolností je ale zřejmé, na koho padne podezření Eva se pokouší vraždu vyřešit, ale kromě obvyklých problémů, a ještě nějakých navíc, se musí potýkat i s vlastním pocitem, který do té doby nezažila. Trudy je jedinou obětí, s níž nedokáže mít soucit

0.4 Soumrak civilizace
Mike Lancaster

10.7.2012
Egmont

„Jmenuju se Kyle Straker a už neexistuju.“ Tak začíná příběh Kylea Strakera nahraný na starých magnetofonových páskách. Můžete si myslet, že ty pásky jsou nějaký nepovedený vtip. Ale možná jsou dokladem historie minulého světa. Ale pokud ty pásky mluví pravdu, pak to znamená, že všechno, co si myslíme, že víme, je lež. A když je všechno lež, míníme tím také sebe? Nahrajte se zpět do světa nové generace

Hra o trůny – grafický román
George R. R. Martin

10.7.2012
Egmont

Zima se blíží. Takové je strohé motto rodu Starků, který spravuje jménem krále Roberta Baratheona, vládce Sedmi království, Severní léno. Jejich sídlem je Zimohrad, kde v míru a pohodlí žije strážce severu Eddard Stark se svou hrdou ženou Catelyn, syny Robbem, Brandonem a Rickonem, dcerami Sansou a Aryou a svým levobočkem Jonem Sněhem. Nad Sedmi královstvími se však stahují mračna. Z východu ohrožují krále Roberta princezna Daenerys a její bratr Viserys ze starobylého královského rodu Targaryenů. Na severní hranici, za starobylou Zdí, se zase probouzejí strašlivé nadpřirozené bytosti, které lidé během staletí dlouhého léta odkázali do říše mýtů.

Volání netvora
Patrick Ness

11.7.2012
JOTA

Příběh o velké odvaze malého kluka, který se postavil svému největšímu strachu.

Třináctiletému Conorovi se do snů vkrádají noční můry. A jakpak by taky ne – jeho maminka je vážně nemocná, táta žije kdesi za mořem v Americe, babička ho pořád jen peskuje a spolužáci jsou tak trochu tyrani. Pak se rozhádá se svou nejlepší kamarádkou a zůstane na všechno sám. Tedy, skoro sám.

V noci, vždycky chvíli po půlnoci, ho totiž navštěvuje netvor – obrovitánský chodící a mluvící starý strom, který roste na kopci za domem. Postupně Conorovi vypráví tři starobylé příběhy a učí jej, že věci často nejsou takové, jakými se na první pohled zdají. A že naším největším nepřítelem je náš vlastní strach. Netvor chlapce ponouká, aby povyprávěl čtvrtý, poslední, příběh sám. Vlastně po něm chce tu vůbec nejtěžší věc – podívat se děsivé pravdě do očí. Dokáže to Conor?

Chutná těla
Isaac Marion

11.7.2012
Argo

Nechutně vtipný a zároveň dojemný horor nám nabízí netradiční pohled na těžký (ne)život jednoho existenciální krizí sužovaného zombíka. Touží po prožitcích a vzpomínkách, ale paměť mu po nesmrti příliš neslouží. Aby se vůbec dostal k nějaké duševní potravě, sežere mozek zamilovaného mladíka. Následkem tohoto činu se zamiluje do stejné holky jako jeho oběť. Příběh Romea a Julie po konci světa může začít. V únoru 2013 má premiéru americký film, natočený na motivy románu Chutná těla, s Nicholasem Houltem v hlavní roli.

Válka hluku (Chaos #3)
Patrick Ness

18.7.2012
JOTA

Ve strhujícím závěru Nessovy napínavé trilogie se do Nového Prentisstownu stahují rovnou tři armády a schyluje se k ničivé válce. Domorodí Sádráci zmobilizují všechny síly, aby pomstili vyvražděné soukmenovce. Starosta Prentiss a paní Coylová, bezohlední vůdci dvou znepřátelených lidských frakcí, se chystají za každou cenu bránit své zájmy a představy o pořádku, který chtějí v Novém světě nastolit. A do toho se na planetu Nový svět blíží kosmické lodě nových osadníků. V prostředí Hluku, jenž obnažuje všechny myšlenky, jsou následky každého činu a každého slova obrovské. Todd s Violou dospívají uprostřed válečných krutostí a hrůz. Život je nutí zpochybňovat vše, čemu dosud věřili, a v překotném tempu před ně klade přetěžká rozhodnutí a závažné etické otázky. Je možno kvůli jedné milované bytosti obětovat tisíce jiných? A je vůbec naděje, že z takového chaosu může vzejít lepší svět? Lze ještě věřit ve vykoupení, nebo je vše předem ztraceno? O tom se čtenář přesvědčí v šokujícím finále.

Pro hrst amuletů (Rachel Morgan #4)
Kim Harrison

20.7.2012
FANTOM Print

Krutá noční stvoření, plížící se Cincinnati, čarodějku a lovkyni hlav Rachel Morganovou nenávidí. Zvěsti o její nové zálibě v temném umění poutají pozornost jak nemrtvých, tak i lidí. Všichni touží po jediném – Rachel ovládnout, dostat ji do postele a zabít. Nicméně ne nutně v tomto pořadí… Nečekaně se vrací i Rachelin lidský milenec, který ji opustil a jehož teď dostihly hříchy minulosti. A pronásledují ho kruté bestie, připravené zničit Díru i všechny v ní, když to bude nutné, které touží po tom, co má Nick ve svém vlastnictví. Rachel ví, že se nesmí příliš vzpouzet, jinak jí hrozí věčné utrpení v rukou pomstychtivého démona. Přesto je nucena jednat. Poprvé za tisíciletí se totiž sbírá smečka odhodlaná pustošit a vládnout. A najednou je v ohrožení víc než jen Rachelina duše.

Noční cirkus
Erin Morgenstern

23.7.2012
Ikar

Do města přijíždí bez ohlášení tajemný cirkus. Jeho šapitó je černobílé a představení se konají pouze v noci. Triky, které provádějí zdejších iluzionisté, však vypadají spíše jako mocná kouzla… Románový debut Erin Morgenstern s podmanivou magickou atmosférou sleduje v několika dějových liniích i časových rovinách hru dvou kouzelníků, jejímž vítězem se má stát ten, jehož učedník zůstane na konci hry živý. Celie a Marco jsou však k sobě i k cirkusu, který má být jevištěm jejich hry, připoutání mnohem více, než si jejich mistři dovedli představit.

Balthazar (Akademie Evernight #5)
Claudia Gray

24.7.2012
Egmont

Balthazar je zpět Sága Evernight pokračuje vzrušující novou kapitolou! Když se Balthazar rozhodne pomáhat Skye Tierneyové, lidské dívce, která kdysi navštěvovala akademii Evernight, nemá tušení, jak moc to bude nebezpečné. Psychické schopnosti, jež v sobě Skye objevila teprve nedávno, přilákají pozornost Redgravea, upíra, který před čtyřmi stoletími připravil o život Balthazara a jeho rodinu. Balthazar je odhodlán udělat všechno pro to, aby Redgravea zastavil a zároveň se mohl konečně pomstít svému vrahovi.

Démon z Hex Hall (Čarodějnice z Hex Hall #2)
Rachel Hawkins

24.7.2012
Knižní klub

Sophie Mercerová si myslela, že je čarodějka. Proto byla ostatně poslána do Hex Hall, nápravného zařízení pro delikventy Prodigia, tedy čarodějky, kouzelníky, víly a podobné bytosti. To si ale myslela ale ještě předtím, než zjistila, kdože je vlastně její otec, a že Archer Cross patří k L´Occhio di Dio, které se snaží Prodigia vyhladit z povrchu zemského – a namísto dalšího polibku mu tak musela vrazit jednu pěstí. Že je čarodějnice si myslela do chvíle, než se ukázalo, že je démon. Velká moc však sebou přináší i velká riziko, a než vystavovat nebezpečí své blízké, bude možná lepší se jí zbavit… Co ale dělat, když se ukáže, že i její nové kamarádky jsou démoni a svou sílu rozhodně neplánují použít k žádným bohulibým účelům? Do toho se o Sophii začne zajímat L´Occhio di Dio, a koho jiného za Sophií poslat než Archera. Ještě štěstí, že k němu Sophie už nic necítí. Nebo ano?

Moje recenze

Rebelky
Sarah Mlynowska

25.7.2012
JOTA

2 holky + 3 kluci + 1 dům – rodiče = 10 věcí, které April a její kamarádka Vi provedly a (rozhodně, možná, nejspíš) neměly.

Kdo by se v šestnácti nadšeně nenastěhoval ke kamarádce a nebydlel si pěkně bez rodičů, když se k tomu naskytne příležitost? I když slovo „příležitost“ možná není docela přesné. April totiž musela svému otci malinko zalhat, aby to vyšlo (č. 1: „Lhaly jsme rodičům“). Jinak jsou ovšem ona i její spolubydlící Vi naprosto zodpovědné a schopné postarat se o sebe! Jak se jim vlastně povedlo „Vykašlat se na školu“ (č. 3), „Uspořádat šílenou pařbu“ (č. 8), „Koupit vířivku“ (č. 4) nebo „Ubytovat uprchlíka“ (č. 7), to pro ně zůstává jednou velikou záhadou.

Moje recenze

Poslouchej!
Sarah Dessen

25.7.2012
CooBoo

Ještě vloni byla Annabel holka, co má úplně všechno – nebo aspoň tuhle roli hrála v televizní reklamě na Obchodní dům Kopf. Letos nemá nic. Nejlepší kamarádka Sophie ji opustila, rodinné štěstí ničí anorexie starší sestry a ve školní jídelně si není ke komu přisednout. Dokud nepotká Owena Armstronga. Vysoký, výrazný a hudbou posedlý Owen je polepšený mizera odhodlaný říkat lidem pravdu. Možná by Owen mohl Annabel pomoct vyrovnat se s tím, co se jí přihodilo tu noc, kdy se Sophií přestaly být kamarádky.

Spoutáni temnotou (Strážci temnoty #8)
Alexandra Ivy

červenec 2012
Levné knihy

Jaelyn byla mezi upíry výjimečná. Ostražitá, jako břitva nabroušená válečnice s dokonalými schopnostmi, které ještě umocnil výcvik agentky pro zvláštní úkoly. Nyní dostala zdánlivě jednoduchý úkol – předvést před Komisi Ariyala, prince Sylvermystů temných skřítků. Vědělo se o nich, že jedna jejich skupina je nápomocna Temnému pánovi při návratu k moci, znamenajícímu zkázu světa démonů i lidí… Ariyal se snažil této pohromě zabránit a moc dobře věděl, že není času nazbyt, proto ho rozhodně nehodlal ztrácet před tribunálem. Nesmělo ho nic zdržovat, ani krásná upíří Lovkyně…

Mladší (Banka těl #1)
Lissa Price

červenec 2012
Fortuna Libri

Dívka stojí před strašlivou volbou. Rodiče jsou mrtví, bratr nemocný, za peníze se stane někým jiným. Komu může věřit? Nikomu…

Během smrtelné nákazy zahyne většina lidstva. Díky zázračnému léku, podávanému zpočátku jen velmi starým a velmi mladým lidem, zůstanou na živu jen starci a děti – a ti najednou stojí proti sobě. Mladým se chce žít a starým se nechce zemřít.

Aby se děti uživily, pronajímají prostřednictvím tajné organizace svá těla bohatým starým lidem, kteří chtějí znovu okusit mladost – a prodloužit si život. Hlavní hrdinka tohoto napínavého románu, Callie, se nechtěně připlete do cesty intrikářskému senátorovi, který chce vydělat jmění na tom, že těla dětem jednoduše ukradne a pronajme je navěky… Callie najednou neví, komu může důvěřovat – a do toho ji zasáhne láska…

Bleach 2
Tite Kubo

červenec 2012
Crew

Vznětlivý teenager Ičigo Kurosaki má kromě popudlivé povahy ještě jednu zvláštní vlastnost – vidí duchy. Což mu nijak zvlášť nevadí… aspoň dokud nepotká Rukii, která ho přesvědčí, aby se stal Sběračem duší. I když si Ičigo není jistý, jestli o tuhle práci vůbec stojí (obnáší až příliš mnoho rizik a morálních dilemat), nakonec kývne. A bude toho litovat. V druhém díle legendární série se představí další hrdinové, Ičigo spolkne špatnou pilulku, potká muže, který mlátí monstra telegrafními sloupy, ochraňuje papouška, získá až příliš dokonalý záskok a samozřejmě – bude bojovat na život na smrt, aby ochránil duši mrtvého chlapce.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. chleba napsal:

    Ahoj stranky máš skvělé jenom menší chybka u Tanya Huff – Kouř máš špatnou anotaci

  2. Leňulka napsal:

    Ahoj, moc děkuji za tento článek.. i když jsi 3 měsíce pozadu, tak já třeba doteď vůbec nevěděla, že už vyšel druhý díl čarodějek z Hex Hall 😀 takže ještě jednou děkuji a těším se na další články do této rubriky 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..