Top Ten Tuesday (16)

Další příspěvek do úterní knižní topky. Meme má na svědomí The Broke and the Bookish. Úkolem je každé úterý sestavit top deset věcí souvisejících s knižním světem.

~ Top 10 knih s oblíbenými drsňačkami ~

Aneb snad každá ženská by někdy chtěla být stejně drsná, jako šmirgl papír. Alespoň že si to ty knižní hrdinky můžou splnit.

1. Gin Blanco (Elemental Assassin – Jennifer Estep)

Doslova vražedná drsňačka, která nemá problém rozpáravt vám hrdlo během pár minut, pokud se jí znelíbíte, nebo budete na té špatné straně. Tedy spíš na opačné straně barikády, než je ona. Gin jsem si velice oblíbila a je mi úplně jedno, že jde o chladnokrevnou nájemnou vražedkyni. Je drsnější než ten šmirgl papír.

2. Yelena Zaltana (Poison Study – Maria V. Snyder)

Není skvělejšího příkladu silné hrdinky než je právě Yelena. Neměla vůbec šťastné dospívání a divím se, že se nezbláznila. I když to s ní vypadalo hodně bledě, dokázala se ze všeho toho bordelu dostat ven a ještě se pomstít. Po svém.

3. Tris Prior (Divergent – Veronica Roth)

Moje oblíbená zcela nedokonalá hrdinka. Po většinu času na ni jen nadáváte, protože se dobrovolně vrhá do jedné šílenosti za druhou a vůbec při tom neuvažuje. Alespoň není stereotypní a dokáže se obětovat pro druhé. A po tom všem snad nikdo nemůže říct, že není nebezpečná.

4. Hermiona Granger (Harry Potter – J.K.Rowling)-

Prosím vás, jestli někdo z vás nepovažuje Hermionu po tom všem za drsňačku, tak asi četl jiné knihy než já. Hermiona u mě už snad navždy bude mezi hrdinkami hrát prim. Nejen, že jsem s ní vyrostla, ale ukázala mi, že být šprtkou neznamená, že s člověkem nemůže být pořádná sranda a že si neužije žádné dobrodružství.

5. Rose Hathaway (Vampýrská akademie – Richelle)

Vážně si myslíte, že bych ji vynechala? Mou knižní podobu Buffy? Ani náhodou. Rose je zbrklá, silná, obětavá ale zároveň i sobecká hrdinka, s níž bych do křížku rozhodně nechtěla přijít. Sexualita s nebezpečností z ní přímo sálá, ale ona má i přesto jasný cíl.

6. Annabeth Chase (Percy Jackson – Rick Riordan)

Být potomkem mocné Athény má své výhody. Annabeth není jen chytrá, ale také pěkně benezpečná. V životě to taky neměla lehké, ale naučil ji se o sebe postarat. Častokrát si ví rady i ve chvílích, kdy Percy spíše panikaří. Výborná postava.

7. Kate Daniels (Kate Daniels – Ilona Andrews)

Ach, drsňačka až do morku kostí. Nejspíš jedna z nejvražednějších osob vůbec. Nejen že se umí pořádně ohánět tou svou šavlí, zvládá i boj z blízka, ale také vládné pořádnou dávkou magie. Líbí se mi na ní ovšem také její postoj k životu a hlavně dosti břitký humor.

8. Dru Anderson (Andělé noci – Lili St. Crow)

Sprostá, paličatá a neurvalá Dru. Drsňačka každým coulem. Sice je ze svého postavení ještě pořád omráčená a zmatená, ale dokáže se vzchopit a dokonce lidi okolo sebe vést.

9. Riley Blackthorne (The Demon Trappers – Jana Oliver)

Být Lovkyní démonů není žádná legrace. Hlavně když po vás jde Peklo v čele se samotným Luciferem. Bez rodičů, jen s tím, co ji otec naučil, plná mladické nerozvážností a prvních šlápnutí vedle, je stále Riley pořádná hrdinka se vším všudy.

10. Suze Simon (Mediátor – Meg Cabot)

První drsňačka YA žánru, se kterou jsem se setkala. Během dospívání jsem se v ní hodně viděla. Navždycky zůstane v mém srdci a vždycky jí budu fandit. Jsem zvědavá, jestli se dočkám toho pokračování.

Nejspíš se ptáte, proč jsem do seznamu neřadila takovou Katniss, Callu, Cat a spoustu dalších. Inu, možná jsou to silné hrdinky, ale nejsou to mé nej hrdinky a ne všechny za hrdinky považuju.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. kika napsal:

    Suze a Gin su pre mna jednicka!!! aj ostatne su poriadne drsnacky, hrdinky, aj ked obcas ich mas chut prefackat. Predsa su ine, nie su stereotypne, klisoidne atd…..ale tieto dve damy, su prim!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..