Filmová podoba týdne (29)

Toto meme má na svědomí Niklaus. Naše češtinářka na střední říkávala: „Pokud existuje kvalitní filmové zpracování nějaké knihy, podívejte se na to. Film je vždycky stravitelnější a více vám utkví v paměti.“

Název filmu: Billy Elliot

Režisér filmu: Stephen Daldry

Hrají: Jamie Bell, Jamie Draven, Gary Lewis, Julie Walters, Charlie Hardwick, Stephen Mangan, Patrick Malahide, Diana Kent, Lee Williams

Podle knihy: Billy Elliot. I Will Dance ~ Melvin Burgess

O čem film je (CSFD.cz): Drsný „macho“ otec (Gary Lewis) jedenáctiletého Billyho (Jamie Bell) se rozhodne, aby se synek pochlapil, že ho pošle do kurzů boxu v místním sportovním středisku. Billy se snaží proniknout do tajů tohoto drsného sportu, když se ale vedle v sále roztočí sukénky malých budoucích primabalerin, učarován ladností jejich pohybů, zůstává jako přilepený na místě a hlavou mu víří myšlenky typu „co by tomu řekl jeho otec, co by tomu řekl jeho militantní bratr“. Touha je ale silnější než on a tak se domluví s paní Wilkinsonovou (Julie Walters), která má na starosti baletní potěr, aby ho zařadila mezi dívky. Po krátké době Billy objevil nový svět a bylo jasné, že jeho talent je obrovský a tak na nátlak paní Wilkinsonové zaplatí otec Billymu hodiny na prestižní baletní škole. Neprohloupí..

Můj názor: Ještě teď si vzpomenu na chvíli, kdy jsem se poprvé dívala na film. Několikrát jsem si v průběhu pobrečela. Je to nádherný film, který byste určitě měli vidět. Jen si nejsem jistá, ale myslím, že knihu vydali až rok po filmu. Ale stoprocentní to nebude.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Emily napsal:

    Jeden z nejlepších filmů vůbec, Jamie je totálně skvělý.

  2. Aki napsal:

    Páni… na tomhle jsem byla v kině před hodně hodně dlouhou dobou 😀 a byla z toho naprosto unešená 🙂 Vůbec jsem nevěděla, že je i kniha.
    Děkuji za připomínku 🙂 musím si to jít stáhnout 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..