Filmová podoba týdne (27)

Toto meme má na svědomí Niklaus. Naše češtinářka na střední říkávala: „Pokud existuje kvalitní filmové zpracování nějaké knihy, podívejte se na to. Film je vždycky stravitelnější a více vám utkví v paměti.“

Název filmu: Deník princezny (The Princess Diaries)

Režisér filmu: Garry Marshall

Hrají: Julie Andrews, Anne Hathaway, Hector Elizondo, Heather Matarazzo, Mandy Moore, Caroline Goodall, Erik von Detten, Sandra Oh…

Podle knihy: Princezniny deníky ~ Meg Cabot

O čem film je (CSFD.cz): Mia je nenápadná, inteligentní a mile ztřeštěná studentka střední školy. Žije v San Francisku se svou matkou, svobodomyslnou umělkyní (Caroline Goodall). V neslušivých brýlích, s nemoderním účesem i oblečením jako z bazaru je tak trochu outsiderem mezi spolužačkami, které myslí jen na zábavu, parádu a na to, jak Miu zesměšnit. Ta marně vrhá zamilované pohledy na fešáckého třídního playboye Joshe (Erik von Detten). Josh si ale ošklivého kačátka Mii ani nevšimne. Pak se najednou objeví na scéně babička odkudsi z Evropy (Julie Andrews), kterou nikdy neviděla, a sdělí dívce šokující novinu. Její otec, kterého vůbec nepoznala, byl panovníkem malé evropské země, a protože nedávno zemřel, stává se Mia dědičkou trůnu. Babička královna slibuje, že z ní udělá princeznu jak má být. Patnáctiletá Mia musí řešit životní dilema zůstat obyčejnou studentkou nebo naplnit přání babičky a otce a převzít odpovědnost za vládu malé vzdálené země.

Můj názor: Deník princezny je moje filmová srdcovka. Nejen, že jde o klasický příběh nevýrazné krásky, z níž se stane princezna – a to doslova, ale také je to vlastně první kniha, co jsem kdy od Meg Cabot četla. Samozřejmě se filmové zpracování stoprocentně knihy nedrží, ale to vůbec nevadí.. Pořád je to hezká moderní pohádka. Dočkala se i svého pokračování. To se knih už nedrží ani v nejmenším. Byl to právě Deník princezny, který rozběhl hereckou kariéru Anne Hathaway.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. Yumeno Katrin napsal:

    Nedávno jsem Princezniny deníky začala žít. Musím uznat, že to byl šok, když jsem viděla tolik rozdílů mezi filmem a knihami. I nadále je však film příjemná podívaná.
    Yumeno Katrin recently posted..I zvířátka rády čtou (1.)My Profile

  2. E_V_E napsal:

    zbožňujem tieto filmy 8) a nedávno som si čítala 1. diel z knižnej série a bol veľmi dobrý 8)
    E_V_E recently posted..Charlieho malé tajomstváMy Profile

  3. Rodaw napsal:

    Deník princezny forever! Tenhle film prostě nikdy neomrzí, je úžasný 🙂
    Rodaw recently posted..Horečka – recenzeMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..