Běžte na fialovo!

Většinou jsem vám o takovýchto věcech sem na svůj knižní blog nepsala, ale říkám si, že přece jenom mi v tom možná budete rozumět a třeba se i přidáte. Spolu s dalšími tisíci lidí jsem se rozhodla 19.října 2012 vyjádřit svou podporu všem šikanovaným, všem lesbičkám, gayům, bisexuálům a transexuálům mezi námi. Hlavně tedy těm v řadách dospívajících. V pátek se obleču do fialové barvy, vyfotím se s papírem se slovem #spiritday a svou fotku umístím na Facebook.

Proč?

Protože sama vím, jaké to je být šikanovaná. Prošla jsem si šikanou na základní i střední škole a dokážu se vcítit do všech šikanovaných po celém světě. Vím, jaké to je vstávat každé ráno se sevřeným žaludkem a bát se jít do školy, bát se spolužáků, bát se šikanujících učitelů, bát se, co ošklivého si pro mě dneska den přichystal. Lidé dokážou být neskutečně zlí. Je jim jedno, jak ostatním okolo sebe ublíží a jak moc můžou ovlivnit myšlení obětí. Někteří jsou na tom tak špatně, že si sáhnou na život. A kvůli čemu? Častokrát kvůli naprostým hloupostem. Kvůli lžím, pomluvám a útokům. Nemyslím si, že svou podporou něco ze dne na den změním, ale chci tak všem ukázat, že i já jsem si šikanou prošla a ustála jsem ji. Svým způsobem ze mě udělala tu, jakou jsem teď. Silnější, schopnější, cílevědomou, bez problémů najít si přátele či se věnovat tomu, co mám ráda.

Pokud si chcete o tomto dni podpory přečíst více, podívejte se sem. Můžete svou podporu vyjádřit také tak, že si profilový obrázek na FB či Twitteru přeměníte do fialova, do úvodního obrázku na FB si dáte podporující obrázek a i pozadí Twitteru si změníte. GLAAD

Je naivní, myslet si, že se společnost ze dne na den změní, ale všem šikanovaným kvůli své odlišnosti chci vzkázat: Nejste v tom sami!

Nejsem si jistá, jestli se ke mně někdo připojí. Ale chtěla bych na Knižním doupěti vytvořit album, kam nahraju svůj podporující obrázek. Pokud se ke mně chcete připojit a veřejně vyjádřit svou podporu, budu vám za vaše fotky vděčná.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. E_V_E napsal:

    Je to skvelý spôsob, ako vyjadriť podporu 8)
    Určite sa zapojím 8)
    A piatok na toho každého, koho uvidím upozorním 8)
    Viem, aké to je.

    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.539845222698705.136573.100000196973470&type=3
    https://twitter.com/EvelinKiss2
    E_V_E recently posted..V zajatí snov #3: Osudové rozhodnutieMy Profile

  2. moira napsal:

    no, já jsem šikanovaná nikdy nebyla, možná trošku, ale o neustálé šikaně ze všech stran… Já nevím. Nejspíše jsem se časem obrnila a je mi to vcelku jedno. x)) Celkově je to ale hnus. :((
    Gaye mám strašně ráda, strýček mého kamaráda je homosexuálem a je to jeden z nejlepších chlapů, jaké znám. x)) A jeho přátelé… :DD
    A u transvestitů… přiznám se, obvykle ani já nedokážu odolat nutkání si dotyčného prohlédnout, ale… prostě jsou to oni. Neměli bychom je za to odsuzovat. x))
    V pátek půjdu fialová od hlavy až k patě! :DD
    moira recently posted..Horečka – Lauren DeStefanoMy Profile

  3. Táňa napsal:

    Ráda se také zapojím. Nikdy jsem o tom neslyšela, ale vím jaké je to být šikanována. Nemyslím tím, že mě někdo zmlátil, ale půl roku se se mnou nikdo nebavil. Roznášeli se po škole drby atd… Myslím si, že se nikdo nemá za svojí orientaci stydět…..
    Táňa recently posted..Slečna božská ( 7 )My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..