Posuď knihu podle obalu (79)

Název knihy: Strach moudrého muže

Autor: Patrick Rothfuss

Datum vydání: 2.9.2012

Česká anotace: Pokračování úspěšného románu Jméno větru je v rámci žánru fantasy jednou z nejočekávanějších událostí nadcházejícího roku. Ve druhém svazku série stupňující soupeření s vlivným členem šlechty donutí Kvotha opustit Univerzitu a hledat štěstí jinde. Osamocen a bez prostředků cestuje do Vintu, kde se velmi rychle zaplétá do složitých sítí místní dvorské politiky. Ve snaze zavděčit se mocnému šlechtici odkrývá pokus o vraždu, dostává se do sporu s nebezpečným arkanikem a vede skupinu žoldnéřů do divočiny, aby zjistil, kdo přepadává cestující na Králově cestě.

Kvothe pátrá po odpovědích, pokouší se odhalit pravdu o tajemných Amyrech, Čandrínech a smrti svých rodičů. Mezitím je zkoušen legendárními Ademskými žoldnéři, nucen obhajovat čest své rodiny a setkává se i s mytickou Felurian, okouzlující ženou, které žádný muž neodolá a žádný z nich setkání s ní dosud nepřežil… Pod jejím vedením se dozvídá mnohem víc nejen o ženách, ale také o pravé povaze magie.

Ve Strachu moudrého muže dělá Kvothe první kroky na hrdinské cestě a poznává, jak složitý může být život, když se člověk stane legendou za svého života.

Můj názor: O vydání této knihy jsem se dozvěděla vlastně jen náhodou. Dostala jsem informaci o tom, že se chystá znovuvydání prvního dílu v jednom svazku, který bude následovat díl druhý. Triton ve spolupráci s Argem ovšem už začátkem září vydal druhý díl s obálkou, která by měla navázat na původní první díl. A mě tato obálka velice zaujala. Tvůrce je Donato Giancola. Nezaujala jen mě, objevila se dokonce na obálce říjnové Pevnosti. Něco na ní je. Mimo to, že jde o krásnou malbu. Mezi ostatními knihami dozajista vynikne, není tak úplně typická. A přesto magická. Vlastně ani pořádně nevím, jak bych obálku zhodnotila, protože nenacházím ta správná slova.

 
 


Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Martin napsal:

    Jméno větru jsem nečetl, ale rád bych to brzo napravil – a to vydání v jedné knize zní dost dobře. As bych si případně koupil právě to. Obálka se mi vážně líbí.

  2. E_V_E napsal:

    Obálka vyzerá naozaj skvele, v slovenskom vydaní máme inú obálku, tá sa mi tiež lúbi, ale táto má naozaj niečo nepopísateľné v sebe 8)
    E_V_E recently posted..On my wishlist #15My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..