Letem knižním světem (17. – 23.9.2012)

Po dlouhatánské době se opět vracím ke své informační rubrice. Proč? Protože jste si o ni kupodivu dost psali. A co bych pro vás neudělala, že… Tentokrát se na to ovšem podíváme trochu netradičně, jelikož se zaměříme na filmová zpracování.

Filmové šílenství

Pokud k vám nedoputovala jakákoliv informace o filmových zpracováních oblíbených knih, gratuluji! Alespoň pro vás budou následující informace nové a neokoukané. Už nějaký ten pátek se mluví o filmové verzi City of Bones. Pokud se chcete podívat na všechny možné i nemožné fotky z průběhu natáčení, zamiřte sem. Sama nevím, jestli se na film vůbec těším. Obsazení hlavního představitele je mi trnem v patě a nejspíš se s tím jen tak nesrovnám. Už tak mi stačilo, když jsem se dozvěděla, že Lily a Jamie spolu dokonce i chodí. Navíc bych nikdy netušila, že mě bude více přitahovat filmový Simon než samotný Jace. Fan stránky zabývající se filmem a vším okolo natáčení jsou například zde.

Další horkou filmovou novinkou jsou Beautiful Creatures. Tvůrci nám naservírovali jak filmový poster, tak samotný trailer. A musím říct, že ten toho slibuje hodně. Alespoň pro mě. Líbí se mi, že hlavní hrdinové nejsou příliš okoukané tváře (i když ten filmový Ethan se mnou teda nic moc nedělá) a že se ve filmu dočkám Emmy Thompson a Jeremy Ironse. Na první oficiální fotky z filmu se můžete podívat tady. Na filmový plac se dostala také jedna z autorek, Kami Garcia. Na její fotky i postřehy se můžete podívat zde. Pokud vás zajímají další novinky, zajímavosti a fotky, podívejte se na tuto fan stránku.

Ani fanoušci knihy Rubinrot nepřijdou zkrátka. Jak se ukázalo, naši němečtí sousedé pilně pracují na filmovém zpracování. Dokonce do světa vypustili také první trailer (či spíše teaser trailer). Pokud vámoriginální název nic neříká, jde o knihu Rudá jako rubín. Tu jsem ještě nečetla, takže neposoudím, nakolik kvalitní materiál to bude. Každopádně samotný trailer vypadá více než dobře. Řekla bych, že dokonce líp než jiné americké trailery. Třeba se Němci překonali a uvidíme konečně něco kvalitnějšího. I když se jedná o knihu pro dospívající. Pokud jste z traileru nestihli postřehnout, co tam vůbec je, podívejte se na tento sestřih. Pokud vás zajímají informace ohledně seriálu, sledujte dříve zmíněnou stránku.

Abych vás neochudila o další informace z filmového světa, tak tedy ve zkratce: práva na zfilmování Divergentu byla prodána, scénář napíše Evan Daugherty, který má na svědomí například scénář k Sněhurce a lovci a momentálně se jedná o režisérovi; vypadá to, že se ledy hnuly také ve filmovém zpracování Matched, u něhož Disney odkoupilo práva už před dvěma roky, režie se nejspíš ujme David Slade, ten má na kontě třetí díl Stmívání či 30 dní dlouhá noc; byla odkoupena práva na knihu Shadow and Bone, práva zakoupilo studio DreamWorks a producentem bude David Heyman, který stojí například za filmem Já, legenda či Harry Potterem; televizní stanice The CW se zaměřila na sepsání scénáře k možnému seriálu na motivy knihy Embrace, možná se konečně dosčkáme nějakých těch seriálových padlých andělů v hlavní roli; a ještě třešnička na konec – začalo natáčení Catching Fire. Samozřejmě nesmíme zapomínat na blížící se premiéry Hobita, Anny Kareniny či Bídníků.

Otázkou zůstává, který z filmů nebude jen hloupou popkornovou zábavou a výrazněji se zapíše do srdcí diváků.

Já, knihy a blogování

Od středy jsem zpátky v ČR, doma mám hromadu knih na recenzi, pořád se nějak nemůžu aklimatizovat a zítra mi začíná škola. No já vám nevím, ale jsem celkově nějaká pomatená 😀 Ne, že bych jindy nebyla, že. Doufejme, že se to brzy srovná a já se do všeho zase dostanu.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. Rodaw napsal:

    Super! Na všechny filmy jsem zvědavá 🙂
    Rodaw recently posted..Vidím to, co vrah – recenzeMy Profile

  2. Haiska napsal:

    Páni, slyším poprvé, že i Dokonalý pár by měl být film 😀 Rudou jako rubín jsem ještě nečetla a jsem na to hrozně moc zvědavá, protože na to slyším samé kladné ohlasy 😉 Co se týče filmového Jace… radši nemluvit!!! :O
    Haiska recently posted..Co se děje/nedějeMy Profile

  3. Tery napsal:

    S tím Jacem se jim to podle mého opravdu nepovedlo – horší to snad být nemohlo. To už by byl lepší ten Pettyfer (takhle jsem si Jace i nějak představovala… trošičku)… no asi škoda se rozčilovat 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..