Waiting on Wednesday (75)

Level 2
Lenore Appelhans

Od své předčasné smrti den před jejími osmnáctými narozeninami, je Felicia Ward uvězněná v Levelu 2, ostře bílém místě po životě, který se nachází mezi naším světem a tím, co je dál. Spolu se svými spoluvězni tráví Felicia dlouhé hodiny přehráváním svých vzpomínek a smutkem nad tím, co ztratila – rodinu, přátele a kluka, kterého milovala, Neila.

Pak dívka ze sousední cely zmizí a nikdo, kromě Felicii, si na ni nepamatuje. Něco je evidentně hodně špatně. Když se však objeví Julian – nebezpečně okouzlující kluk, které Felicia zná ze svého života – a nabídne jí způsob, jak se dostat ven, dozví se pravdu: rebelovéc se chystají svrhnout Morati, strážce Levelu 2.

Felicia se zdráhá Julianovi uvěřit, ale nedokáže odolat jeho slibu, že se znovu setká s Neilem – pokud se ale přidá k rebelům. Uvězněná mezi Nebem a Zemí se najednou Felicia ocitne také uprostřed dlouhotrvající války mezi dobrem a zlem. Když se ji začnou vracet vzpomínky, aby ji trápily, zatímco se ji Morati snaží dostat zpět, zjistí, že v sázce není jen její vlastní vykoupení… ale osud celého lidstva.

První, co mě na téhle knize zaujalo, byla samozřejmě obálka. Co si budeme povídat, obálka je to první, co člověk vidí, aniž by věděl, o čem kniha je, anebo jaké má recenze. Tahle obálka mě prostě dostala. Dost mi připomíná jeden hudební videoklip, na jehož jméno si teď nevzpomenu. Ale nevadí, posuneme se dál… Obsah knihy zní dosti dobře a já se tak rozhodla, že si tu knihu musím přečíst – i když ta anotace zní dosti pompézně a kdo ví, co za šaškárnu se z toho nakonec vyklube.

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..