Shooting Stars

Autor: Allison Rushby
Originální název: Shooting Stars
Žánr: dívčí román

Anotace na Goodreads: Seznamte se s Josephine Foster, nebo také Jo Zo, jak jí v byznyse přezdívají. Jako nejlepší fotograf ze všech Jo nevadí udělat cokoliv, aby získala perfektní snímek. Až do chvíle, kdy je poslána v utajení vyfotit Neda Hartnetta, teenagerovskou superstar a jedinou celebritu, která k ní kdy byla přátelská, a to v exkluzivním rehabilitačním komplexu v Bostonu.

Peníze za práci dokážou Jo splnit sen – skutečné hodiny fotografování a nejspíš ji i zajistí budoucnost a Jo tak bude moci pověsit svou práci na hřebík. Každý touží vědět, co se Nedovi stalo. Ale Jo najednou neví, na čí straně stojí, protože zamilování se do Neda nebylo nikdy součástí jejího úkolu.

Nakladatel: Walker Childrens (EN)
Počet stran: 272 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 28.2.2012
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 2 dny, červenec 2012, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tohle byla docela ztráta času.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Ani pořádně nevím, co jsem vlastně od této knihy čekala. Nejspíš krátké, milé, pohodové, dívčí čtení, u kterého se budu bavit a které mi zpříjemní den. Nejsem si jistá, jestli jsem na knihu četla nějaká hodnocení anebo ne, každopádně jsem byla dost zvědavá. Bohužel jsem se při čtení moc nebavila, což je vážně škoda.

Jo si už pár let přivydělává na svá vysněná vysokoškolská studia jako paparazzi. Přece jenom se nachází v městě plném hvězd, Los Angeles. A v tomhle městě je vysoká pravděpodobnost, že ulovíte řadu pikantních snímků, za které nějaký bulvární plátek velice rád zaplatí.

Tentokrát má před sebou Jo úkol, který výrazně brnká na její morální kodex, ale vidina převysokého výdělku nakonec udělá své. Dostane se do léčebny, kde má zachytit popovou hvězdu Neda Hartnetta během ozdravného pobytu. Vykládá se o něm totiž, že se zapletl s drogami. Jo ovšem v průběhu své práce zjistí, že ne všechno je takové, jak se na první pohled zdá.

První problém se objevil hned na samotném počátku. Nemohla jsem se nějak srovnat s představou šestnáctileté dívky s japonskými rysy, která se živí jako profesionální paparazzi… a která dokáže vypadat na jedenáct. Od té chvíle jsem si nemohla pomoct a začala jsem si ji představovat jako malou nedospělou holku a tahle představa mi nějak blokovala celkový požitek z knihy. Ten by ovšem i bez této představy nejspíš stál za velké houby.

Beru, že může dospívající holka v LA pracovat na částečný úvazek jako bulvární fotograf. Co mi ale vadilo, byl naprosto laxní přístup jejího otce, který svou dceru s klidným srdcem opustí na kdovíjak dlouho a odletí do Japonska, aby si vydělal pořádné peníze, protože je jeden z nejlepších a nejslavnějších paparazziů poslední doby.

Nehledě na to, že hrdinka dostane džob za všechny prachy, kdy se má dostat do jakési léčebny a ukořisti nejlepší fotky… a v procesu odhalí, že ne všechno je tak, jak má být. Plus svému objektu kdoví proč padne do oka. A i po jistých ošemetnostech to samozřejmě dopadne tak, jak by nejspíš mělo, a všichni budeme spokojení.

Během procesu se samozřejmě hrdinka sama o sobě něco dozví, něčím sic projde a něco se naučí. Ono to celkově nezní tak divně, ale některé věci mi v příběhu prostě vadily. Nedokázala jsem se do příběhu vžít, hlavní hrdinka mi vůbec nebyla sympatická, ani mě pořádně nezajímalo, co se bude dít dál.

Nějak mi připadalo, že to jde vlastně úplně mimo mě. Je mi jasné, co se některými věcmi snažila autorka dokázat, ale v mém případě se to naprosto minulo účinkem. Shooting Stars je kniha, která toho v anotaci mnoho slibuje, ale nakonec ve vás nezanechá větší stopu a po čase si ani pořádně nevzpomenete, o čem vůbec byla.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. E_V_E napsal:

    Pripomína mi to film Heriet the spy…také lahké Disney…mňa úprimne velmi ani anotácia neoslovila 8D
    E_V_E recently posted..Hex Hall: Čarodejnice z Hex Hall (#1)My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..