Waiting on Wednesday (74)

Dualed
Elsie Chapman

Dokázali byste projít konečnou zkouškou přežití?

Město Kersh je bezpečné útočiště, ale cena za bezpečnost je vysoká. Každý má svou genetickou Kopii – identické dvojče vychovávané jinými rodiči – a občané musí dokázat, že jsou to právě oni, kteří si zaslouží žít. Musí tudíž zabít svou Kopii před svými dvacátými narozeninami. Přežití znamená moderní vzdělání, dobrou práci, manželství – život.

Patnáctiletá West Grayer je trénovaná jako bojovník, připravována na den, kdy bude muset zabít svou Kopii. Ale pak ji jedna tragická chyba donutí pochybovat nad tím, jestli je právě ona tou pravou, která si onen život zaslouží. Pokud má mít nějakou šanci na přežití, musí přestat utíkat nejen před svou Kopií, ale také před láskou… i když obojí má moc ji zničit.

Na tuhle knihu jsem narazila čistě náhodou, když jsem nedávno brouzdala vlnami GoodReads a samozřejmě mi ihned padla do oka, hlavně díky své velice zajímavé obálce. Pak jsem si přečetla obsah a věděla jsem, že si tuhle knihu prostě musím přečíst. V poslední době mě hodně berou scifárny, navíc mi tenhle příběh připomíná film Ostrov.

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..