Waiting on Wednesday (71)

Ty proti mně
Jenny Downham

Milostný příběh Mikeyho a Ellie, odehrávající se v současném anglickém maloměstě, v mnohém připomíná protivenství, jimž byli vystaveni Romeo a Julie. Jejich rodiny se nalézají na protikladných pólech sociálního žebříčku. Zatímco osmnáctiletý Mikey se musí starat o své dvě mladší sestry i zoufalou, osa mělou matku a vydělávat na jejich holé živobytí, sedmnáctiletá Ellie žádné takové starosti nezná, neboť je dívkou z lepší a dobře situované rodiny. Za normálních okolností by se ti dva nikdy ani nepotkali. Když se ovšem Elliin bratr dopustí na Mikeyho sestře násilného trestného činu, vydá se Mikey svou potupenou sestru pomstít – a nečekaně potká právě Ellie.

Je zajímavé, že kniha od Jenny, Ještě než umřu, byla jedna z prvních, na kterou jsem kdy narazila. Pak jsem si přečetla, o čem kniha je a řekla si, že si ji přečtu, až budu mít tu správnou plačtivou náladu. Nejsem člověk, co by si vybíral takové emočně vypjaté knihy, protože mi z nich je pak smutno. Proto si i vybírám spíše knihy akčnější, vtipnější – i sama jsem spíš taková živelnější. Ale stejně jsem si tu knihu v češtině koupila. Jednu dobu byla právě kniha You Against Me protěžovaná v zahraničí – i u nás – ve velkém. Já jsem si přečetla anotaci a řekla jsem si, že jde zase o dosti citlivé téma, které mě určitě bude nervovat. Řekla jsem si, že do knihy nepůjdu. No, ale stejně mi to nedá a nejspíš si knihu pořídím, protože jsem prostě cvok. Ale musím říct, že se česká obálka opravdu povedla. Líbí se mi mnohem víc než ta slovenská. A navíc je tam fialová… a vy už víte, jakou slabost pro fialovou mám.

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Nikki Finn napsal:

    Určitě si to přečti, je to skvělá knížka. Já četla v angličtině, tak nevím, co s tím udělá překlad, ale budu si kupovat i českou verzi, abych mohla zhodnotit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..