Zajímavosti z blogosvěta (9)

Další menší přehled toho, co se v naší blogosféře událo nového… a co by vám nemělo uniknout.

Bez soutěží a zkouškového to prostě nejde

I když nám nedávno skončil Májový knižní hop a jak jsem se dneska dozvěděla, výhra, kterou jsem včera poslala, dneska už taky někomu dorazila, připravila jsem pro vás ještě svou poslední soutěž před odjezdem. A tou je soutěžení s Baronetem. A soutěžím ještě není konec! Dále se také soutěží u Niky v Knižní zašívárně. Držím pěstičky s tou závěrečnou prací, protože moc dobře vím, jaké je to předělávat nějakou kapitolu týden před odevzdáním a třást se před posudky, či celkově být naprosto ve stresu, kdy ještě dva týdny před státnicemi nevíte, jestli k nim vůbec půjdete. Mish@ si pro vás přichystala soutěž k příležitosti přijetí na Masarykovu univerzitu na právo. Takže gratuluji k takovému úspěchu a doufám, že ti studium půjde, úspěšně dostuduješ a za těch pár let z tebe pak bude správné právnické eso, které bude stát na té správné straně a začiní se o vykopnutí všech úplatkářských prasat u nás nahoře. Dneska také úspěšně novou podobu zkoušky z dospělosti zvládla alipeli, k čemuž ji ještě jednou gratuluji a nebýt GR, nejspíš bych o tom ani nevěděla. Tímto bych také chtěla srdečně pogratulovat všem, kteří mají maturitu také úspěšně za sebou a popřád hodně štěstí a málo stresu těm, které ještě maturita čeká. Zároveň přeju hodně štěstí všem na základkách i středních školách se závěrečnými testy a pěkným vysvědčením – protože na to nejspíš ke konci června zapomenu, jelikož budu mít jiné starosti – a také přeju hodně štěstí a pevných nervů všem vysokoškolákům při zkouškovém. Mě čeká ještě 30. poslední zkouška, jeden předmět si bohužel příští rok zopakuju, protože opravný termín už nestihnu. Ale i tak mám skvělé skóré, 7 z 9 hotových během týdne a půl 😀 Snad se mi podaří i ta poslední. Držte pěsti.

Projekt Poznej blogera na scéně

Konečně jsem udělala to, co jsem vám už dříve slibovala. Vytvořila jsem formulář pro přihlášení do projektu s vizitky blogerů, jejichž zálibou je četba knih. Prozatím mi formulář vyplnilo 18 lidí a také všichni poctivě zaslali svůj obrázek k článku. Vidím to tedy tak, že se vizitek dočkáte počátkem června, dva příspěvky týdně. Zatím to tedy podle propočtů vypadá na 9 týdnů. Přihlásit se do projektu můžete vždycky a kdokoliv z vás, kdo na svém blogu píše něco o knihách, i když nemáte vyloženě knižní blog. Jen menší upozornění: Při vyplňování si pro jistotu své odpovědi kopírujte i někam bokem do Wordu pro případ, že bych vám napsala, že se mi vaše odpovědi neuložili (ve chvíli, kdy od vás obdržím email s obrázkem, ale nenajdu v tabulce vaše odpovědi). Už se to stalo ve 3 případech a netuším, kde je problém. Jestli se odpovědi neodešlou, nebo neuloží nebo tam sedí nějaký šotek. Nechtěla bych nikoho vynechat a nepublikovat jeho vizitku. Pokud jste formulář ještě nevyplnili, jen do toho! Je to skvělá příležitost, jak se představit těm, kteří o vás ještě neslyšeli a získat tak nové čtenáře.

Prázdninový stav Knižního doupěte

Těžko říct, jak to bude vypadat s aktualizací webu během prázdnin. Přístup k internetu bych měla mít, ale nevím, jak moc bude omezený a jak často se mi podaří ukořistit počítač na tak dlouho, abych sepsala recenzi či jiný tématický článek. Během prázdnin se na webu určitě budou ukazovat předpřipravené články z Poznej blogera a možná i jiné, pokud je stihnu sepsat. Nejspíš většinou stihnu udělat spíš nějaké to meme, takže se bohužel budete muset smířit pouze s letním memováním 😀 Ale věřím, že si z nabídky ostatních blogerů určitě vyberete a pak se v září přijdete podívat, jestli ještě žiju. Každopádně včera z hlavy naší Lusy vznikla čistě spontánní akce. 3.6. přiletí z Anglie na týden domů a rozhodla se mě tentýž den navštívit u mě v Karviné. Je to den před mým odletem, takže osobně už nikam moc cestovat jinam ani nebudu, protože mě  budou zaměstnávat úplně jiné věci. Každopádně velice rády uvítáme kohokoliv z okolí, kdo by nás rád viděl a kdo by si na nás odpoledne udělal chvíli čas. Chápeme, že je to dost na rychlo a že je Karviná vážně daleko od jiných míst v republice, ale rychlá akce je rychlá akce. Kdo se bude chtít připojit, vytvořila jsem ke slezině přímo událost. Zatím to tedy vypadá na velice komorní sešlost, ale to nevadí, víc se podrbe. Kdo nemůže přijet a mrzí ho to, nevadí, až se vrátím, mám v plánu udělat další „krajskou“ slezinu a nejspíš na podzim také nějakou slezinu v Praze.

Recenze, které mě zaujaly…

No a jak už bývá zvykem, mám tady pro vás přehled zajímavých recenzí: Inheritance, Príšerne nahlas a neuveriteľne blízko, Tygrovo prokletí, Posedlost, EON, Procitnutí a The Selection.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. VeEee napsal:

    Zkouškové je teror 😀 nesnáším ho, ale co se dá dělat :D. Ježiš, ještě jsem se nepřihlásila do poznej blogera, ostuda, fakt. Udělám to dneska odpoledne :)).
    VeEee recently posted..Waiting on Wednesday (#47)My Profile

  2. Haiska napsal:

    Kdyby se konal nějaký sraz v Praze na podzim, tak to by bylo moc fajn 😉 Protože ten bych si jisto jistě nenechala ujít 😉
    Haiska recently posted..Review – SplynutíMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..