V květnu 2012 vychází – 1. část

Jelikož už jsme zase tak trochu v polovině měsíce, takže vám přináším přehled knih, které tento měsíc vychází u nás i v zahraničí. Opět bude přehled rozdělen na dva články. Data vydání se můžou ještě změnit.

~ Česko ~

Tajná křížová výprava (Assassin’s Creed #3)
Oliver Bowden

2.5.2012
FANTOM Print

Niccolò Polo, otec Marka, konečně odhalí příběh, který uchovával v tajnosti celý život – příběh Altaira, jednoho z nejlepších asasínů bratrstva. Altair se vydává splnit těžký úkol – úkol, který ho zavede do Svaté země a ukáže mu skutečný význam Zákona asasínů. Aby dokázal svoji oddanost, musí Altair porazit devět smrtelně nebezpečných nepřátel, a to včetně velmistra templářů, Roberta ze Sablé. Poprvé je zde vyprávěn příběh Altairova života: cesta, která změní chod dějin; jeho nekonečná bitva s templářským spiknutím; rodinný život, který je stejně tragický jako šokující; a konečná zrada starého přítele.

Šepoty ze záhrobí (Harper Connelly Mysteries #1)
Charlaine Harris

3.5.2012
Baronet

Harper Connelyová bývala docela obyčejná dívka. V patnácti letech však po náhlém zásahu bleskem během bouřky získala nevšední schopnost – dokáže objevovat mrtvé a určovat, jak vypadaly poslední chvíle jejich života. Její nečekaně nabytý „dar“ ji zavede do malého městečka v Arkansasu, kde se v doprovodu nevlastního bratra Tollivera snaží odhalit okolnosti úmrtí jednoho místního děvčete. Přímo na místě Harper dochází k poznání, že dívčinu smrt obestírá tajemství, které se kdosi snaží uchránit za každou cenu – třeba i za cenu vraždy. Harper se ale nevzdává a je odhodlaná odpor a strach místních lidí zlomit.

Hunger Games – box
Suzanne Collins

7.5.2012
FRAGMENT

Dárkové vydání světového bestselleru v luxusním boxu s holografickou folií. Vítězství znamená slávu a bohatství. Prohra znamená jistou smrt. Hunger games začínají… V troskách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou. Poslušnost si udržuje kláním Hunger games – zvrácenou televizní reality show, ve které každoročně jedna dívka a jeden chlapec z každého kraje nedobrovolně bojují o život. Do hry však vstupuje šestnáctiletá Katniss, která se nehodlá podřídit… Překvapivé výsledky zápasu povzbudí obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí, jehož důsledky by byly víc než hrozivé?

Moje recenze: 1. díl, 2. díl, 3. díl

Dcera kostí a dýmu (Dcera kostí a dýmu #1)
Laini Taylor

7.5.2012
Knižní klub

Karou je nadaná, krásná a tak trochu záhadná sedmnáctiletá studentka na pražské umělecké škole. Její tajemství nezná ani její nejlepší přítelkyně Zuzana. Ráda kreslí chiméry, fantastické bytosti, a nikdo netuší, že tato mytická stvoření jsou její rodinou. Přichází a odchází skrze portál za svým zvláštním posláním, kterým ji její pověřil čaroděj, který ji vychoval. Neví, že ji sleduje smrtelně nebezpečný a mrazivě krásný anděl, a válka mezi světy dobra a zla brzy vypukne…

Moje recenze

Nádherný zmatek (Kronika prokletých zaklínačů #3)
Kami Garcia & Margareth Stohl

7.5.2012
Knižní klub

Ethan Wate si myslel, že si už zvykl na podivné, nemožné události, které se poslední dobou dějí v jeho rodném Gatlinu, jižanském zapadákově. Jenže teď, když se Ethan a Lena vrátili domů, slova podivné a nemožné získala úplně nový význam. Gatlin sužují záplavy kobylek, rekordní horka a pustošivé bouře, zatímco se Ethan s Lenou snaží pochopit důsledky Lenina zásadního rozhodnutí. A s ubíhajícím časem začíná být jasná jediná otázka: Co – nebo koho – je třeba obětovat pro záchranu Gatlinu?

Prvák (Upírská střední #1)
Douglas Reese

10.5.2012
Baronet

Po prvním dni na nové střední škole Vlad Drakul Cody Elliot zjišťuje, že není vše, jak by mělo být. Ostatní spolužáci jsou nadpřirozeně silní, vyhýbají se slunečnímu světlu a neustále si objednávají krev z místní krevní banky. A když mu nový kamarád ukáže své tesáky, Cody nepotřebuje vědět víc – tyhle děti jsou upíři! Zatímco se Cody snaží zapadnout do této tajuplné komunity a s některými spolužáky se spřátelit, naruší odvěkou izolaci panující mezi lidmi a upíry. Následky – některé vážné, jiné vážně vtipné – na sebe nenechají dlouho čekat.

Procitnutí půlnoci (Půlnoční rasa #3)
Lara Adrian

15.5.2012
Brána

S dýkou v ruce a nenávistí v srdci se krásná vdova Elise plíží po nočních ulicích Bostonu, aby pomstila smrt svého jediného syna. Využívá přitom své neobvyklé schopnosti, která jí byla dána do vínku, zároveň ji však ničí… Samotářský Tegan, chladnokrevný upír z Rodu, má podobné poslání – zabít co nejvíce nepřátelských Škůdců. Cesty obou hrdinů se zkříží a vzniká mezi nimi zvláštní svazek, který je nakonec schopen přerůst v něco hlubšího. Půlnoční procitnutí je třetím pokračováním velice úspěšné upírské milostné ságy Půlnoční rasa od americké spisovatelky Lary Adrian. Opět se ocitáme v temném a nebezpečném světě upírů, jehož existence zůstává běžnému smrtelníkovi utajena. Odvíjejí se před námi osudy již známých hrdinů a netrpělivě očekáváme, kam nás tentokrát zavede autorčina imaginace. Kniha, jejíž napínavý děj je okořeněn scénami plnými vášně, byla přeložena do řady jazyků a získala si nadšené příznivce tohoto žánru po celém světě.

Statistická pravděpodobnost lásky na první pohled
Jennifer E. Smith

16.5.2012
Argo

Kdo by si byl pomyslel, že pouhé čtyři minuty dokážou všechno změnit? Sedmnáctiletá Hadley zažívá snad nejhorší den svého života. Letí do Londýna na svatbu svého otce a ženy, kterou v životě neviděla. Navíc o pouhé čtyři minuty zmešká svůj let a uvízne na newyorském letišti. Čekání jí zpříjemní přitažlivý mladík, s nímž se seznámí v odbavovacím prostoru. Jmenuje se Oliver, je to Brit a má sedadlo 18C. Hadley 18A! Román o rodinných vztazích, druhých šancích i prvních láskách se odehrává během 24 hodin a roli v něm hrají osudné náhody i rozmary času, které zamotají život dvěma mladým lidem.

Závist (Závist #1)
Gregg Olsen

20.5.2012
Fortuna Libri

Noc, kdy Katelyn zemřela, se stalo cosi, co všechno změnilo. Zlo má nejrůznější příchutě. Někdy je hořké, jindy ošidně sladké. Katelyn zjistila den své smrti. V jeden okamžik byla deprimovaným teenagerem a zároveň ztratila život. A pak… ležela na stole z nerezové oceli, oči skleněné, tělo studené, a byla opravdu, ale opravdu mrtvá. Jak se to stalo? Byla to sebevražda, nebo vražda? A kdo za to nese vinu? Dvojčata Hayley a Taylor Ryanovi zakopnou o důkaz, který je mnohem více znepokojující než si vůbec dokázali představit… a prolitá krev je přivede na stopu tajemství z dávné minulosti, o níž by raději ani nic nevěděli. Autor se nechal inspirovat pravdivým příběhem internetové šikany a Závist je prvním dílem odvážné, otevřené a hrůzostrašné série, která vás přivede až na hranu mezi životem a smrtí.

Divergence (Divergence #1)
Veronica Roth

21.5.2012
CooBoo

Chicago, budoucnost. Obyvatelé města, které obklopuje jen močál a obepíná ostnatý drát, jsou rozděleni do pěti frakcí. Beatrice je čerstvých šestnáct a přišel čas vybrat, do které frakce chce patřit, které ctnosti se chce na celý život odevzdat. Překvapivé rozhodnutí jí do cesty přivede osudového kluka – úchvatného, ale taky trochu nesnesitelného. Beatrice zjišťuje, že ve společnosti, která se jeví tak dokonalá, vzrůstá napětí a hrozící nebezpečí lze zažehnat jen jedním způsobem, který ji ale možná zničí.

Moje recenze

Death Note 5
Cugumi Óba, Takeši Obata

21.5.2012
Crew

Druhý smrtonoš? Zjevení druhého Kiry zkomplikovalo už tak nelehkou situaci vyšetřovacího týmu. Na pozvání L vstupuje do týmu i Light. Rychle se mu podaří dešifrovat skutečný význam zprávy svého následovníka. Co přinese střetnutí dvou vlastníků Zápisníků smrti?

Odhalení (Modrá krev #3)
Melissa de la Cruz

23.5.2012
BB/art

Nic není tak, jak se to zdálo být. Schuyler Van Alenová je modrokrevná, patří mezi upíry, krásnou a bohatou elitu. Nebo si to aspoň myslí. Její jistoty se otřásají v základech: je skutečně modrokrevná, nebo v jejích žilách koluje nebezpečná stříbrná krev? Schuyler se ocitá v rodině Forceových, pod stejnou střechou se svou tajnou láskou Jackem, nepřátelskou Mimi a podezřívavým Charlesem Forcem. A stříbrokrevní nezáhalejí – válce už není možné předejít. Na čí stranu se Schuyler postaví?

Polibek pro Annu
Stephanie Perkins

28.5.2012
CooBoo

Sedmnáctiletá Anna se cítí podvedená. Její rodiče ji totiž posílají na roční studium do Francie – přes půlku planety, do neznámého prostředí, aniž by navíc uměla slůvko francouzsky. Musí tak opustit své přátele, potenciální lásku i veškerá pohodlí amerického života a začít úplně nanovo. V romantické Paříži, ve městě, které nikdy nespí, se vrhá do nových vztahů i zkušeností a odhaluje v sobě skryté vlastnosti. A také je tu jeden spolužák, Étienne St. Clair, který se liší od všech chlapců, které kdy Anna potkala…

Moje recenze

Nářek
Maggie Stiefvater

28.5.2012
Motto

O šestnáctiletou Deirdre Monaghanovou jsou v životě důležité jen dvě věci: její harfa a nejlepší kamarád James. Pak se ale zúčastní zcela obyčejné hudební soutěže, jakých absolvovala už desítky, a náhle se kolem ní začnou dít zvláštní věci. V trávě roste příliš čtyřlístků a všude se objevují záhadní krásní cizinci, které často nikdo kromě ní ani nevidí. Zdá se, že bytosti, které dosud znala jen z pohádek, jsou skutečné a ona má s nimi něco společného… Jenže ne všechny pohádky mají šťastný konec.

Vyděděnci (Bratrstvo #1)
John Flanagan

29.5.2012
Egmont

Ve Skandii existuje pouze jediná cesta, jak se stát bojovníkem. Chlapci jsou vybíráni do skupin zvaných bratrstva a musejí podstoupit tříměsíční výcvik v námořnických dovednostech, ovládání zbraní a bojové taktice. Bratrstvo stojí proti bratrstvu a soutěží spolu v řadě úkolů. Vítěz může být jen jeden.
Když se Hal Mikkelson, syn skandijského otce a araluenské matky, stane nedobrovolným vůdcem bratrstva vyděděnců, musí se tohoto úkolu zhostit, jak nejlépe umí. Bratrstvo Volavek se silou ani počtem sice nevyrovná dalším dvěma skupinám, ale jeho členové mohou svou vynalézavostí, důvtipem a odvahou všechny jen překvapit.

Chtíč (Padlí andělé #2)
J.R.Ward

30.5.2012
Baronet

Odvěký souboj mezi dobrem a zlem – se stále stejnými hráči a stále stejnými zavrženíhodnými dušemi. Sedm hlavních hříchů, které si nezaslouží nic než věčné zatracení. Další nelítostný souboj mezi padlým andělem se zatvrzelým srdcem a démonem, který je už mnohem opatrnější a zákeřnější. Isaac Roth, člen takzvaných černých vojenských operací, jehož jediným posláním je plnit rozkaz svých nadřízených a bezhlavě zabíjet, má za sebou temnou minulost a ještě neutěšenější budoucnost. Za nelegální činnost se ocitne za mřížemi, aniž tuší, že má v patách mocného nepřítele, co mu usiluje o život. Jeho osud se ocitne v rukou veřejné obhájkyně Grier Childeové, která v něm probudí dosud neprožitou vášeň. Isaakův někdejší kamarád Jim Heron, teď už padlý anděl, ho však před zatracením jeho duše varuje a nutí ho k zásadnímu rozhodnutí: buď kapituluje, anebo uvěří tomu, že nejmocnější zbraní proti zlu je upřímná láska.

Mezi zloději (Příběh Bratrstva #1)
Douglas Hulick

30.5.2012
Baronet

Ildrecca je nebezpečné město, pokud si nedáte pozor na to, co děláte. Abyste dokázali vládnout ulicím a přežít, chce to šikovnou ruku a bystré oko. Rothe naštěstí oplývá obojím. Je již léta členem Bratrstva. Zadává si se zloději a vrahy z nejšpinavějších uliček i z těch nejnoblesnějších čtvrtí. Při práci pro vládce podsvětí vyhledává a likviduje potíže uvnitř organizace – a k tomu si bokem vydělává pašováním vzácných předmětů. Když mu však šéf nařídí, aby vypátral, kdo dotírá na členy jeho klanu, objeví daleko větší záhadu – knihu, po níž, jak se zdá, pátrá spousta dalších smrtelně nebezpečných lidí. Knihu, která je možná schopna svrhnout vládce a zničit zločinecké podsvětí. Knihu, která nyní pálí Drothea do rukou…

Nikdo není bez viny (Paranormálové #2)
Kiersten White

květen 2012
Fortuna Libri

V dalším dílu Paranormálů se opět setkáváme s Evií, která bude tentokrát kromě svých obvyklých problémů s vílami, upíry a Mezinárodní agenturou pro zadržování paranormálů řešit i problémy, které trápí spoustu dívek jejího věku. Podaří se jí se svými problémy poprat? A jak skloubí lásku k vodouchovi, školu a práci s paranormály? Stojí za útoky na Evii víly? A proč se ve městě objevují stále noví paranormálové a pozorují ji? I když jsou její rodinou přátelé a MAZP, zjistí Evie něco o svých rodičích? To vše se dozvíte ve druhém dílu s podtitulem Nikdo není bez viny. Paranormálové nabízí svět plný nebezpečí, ale i pevných přátelství. Prolínání nadpřirozeného a lidského světa rozhodně autorka neochudila o napětí a humor. Kniha je určena čtenářům od 13 let.

Past (Zahrada nesmrtelnosti #1)
Lauren DeStefano

květen 2012
Fortuna Libri

Co kdybyste se dozvěděli, kdy – na den přesně – zemřete? Díky moderní vědě se každá lidská bytost stává tikající časovanou genetickou bombou. Bezohledné manipulace s genetickými informacemi způsobí, že muži se dožívají pouze dvaceti pěti let a ženy dokonce jen dvaceti. V této bezútěšné době jsou mladé dívky unášeny a nuceny žít v polygamním manželství, aby odvrátily hrozbu, že lidstvo vymře. Tento osud čeká i šestnáctiletou Rhine Elleryovou. Je unesena, aby se stala jednou z vyvolených nevěst a vstupuje do světa bohatství a privilegií. Přestože její manžel Linden k ní chová opravdové city, jediným cílem Rhine je útěk – chce najít svého bratra-dvojče a vrátit se domů. Ale Rhine se musí vypořádat s více problémy, než jak znovu získat svobodu. Lindenův excentrický otec je odhodlán najít protilátku na genetický virus, díky kterému mu hrozí ztráta syna, i když to znamená jít přes mrtvoly, aby prověřil své experimenty…

Proměna (Vlčí pramen #1)
Nancy Holder & Debbie Viguié

květen 2012
ALPRESS

Po smrti rodičů se Kat přestěhuje k dědovi do městečka skrytého hluboko v lesích, ale tam se jí vůbec nelíbí. Ve škole se velmi brzy skamarádí s Trickem a Cordelií, do Justina se dokonce zamiluje. Jenže když ji jednou napadne vlk, začnou se všichni tři kamarádi chovat divně. Neskrývají nějaké tajemství? Kat se bojí, že uvízla ve světě přízraků, a neví, komu má uvěřit.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. R-e-n napsal:

    Assassin’s Creed jako kniha? Po ní se tedy musím rozhodně podívat 🙂
    R-e-n recently posted..Otvíráme kočíčka -_oMy Profile

  2. annejude napsal:

    Samé zajímavé kousky a adepti na potýrání zmožené peněženky:D
    Jinak šálí mě zrak, nebo opravdu vidím Bena Barnese na obálce knihy „Prvák“?!
    annejude recently posted..The Host Movie: Nasbírané střípkyMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..