RC review: Polibek nesmrtelnosti

Autor: Alice Moon
České datum vydání: 2012
Knižní série: Krvavá romance
Díl: první
Žánr: upíři
Nakladatel: FRAGMENT

Česká anotace: Jako by nestačilo, že je Sára osamělá a nemá mnoho přátel, neustále ji navíc pronásledují hororové sny. Když na začátku školního roku nastoupí do Sářiny třídy nový kluk Dustin, její život se převrátí naruby. K tajemnému spolužákovi ji něco nevysvětlitelně přitahuje. Zdá se jí, že je spojuje jakési neznámé, velmi silné pouto. Sářina jediná kamarádka May se jí však snaží Dustina rozmluvit. Co před Sárou skrývá? Kdo je záhadný Dustin a jaké je jeho tajemství?

Alice Moon na scénu

Alice Moon se narodila v městě Madison, státu Wisconsin. Několik let se živila tlumočnictvím a také pracovala pro různá nakladatelství a noviny. Nápad na Krvavou romanci ji vnuknula až procházka oblíbeným wisconsinským lesem. Dnes ovšem Alice žije v Norimberku, kam se před dvěma lety přestěhovala za přítelem.

Vydání téhle série mě upřímně překvapilo, protože jsem o ní ještě do oznámení nevěděla. Pravda, na německém trhu se moc neorientuju, proto je jenom dobře, že se k nám dostávají knihy také z Evropy a ne jen ze zámoří. Přece jenom takový Erebos se ukázal jako výborná kniha.

Fakta a fikce

Sára Eastwoodová se ještě stále nemůže vzpamatovat z toho, že jí před časem zemřel otec. Mezi spolužáky sice už je druhým rokem, ale nijak výrazně se do společenských akcí nezapojuje. Všichni ji proto mají za milou, tichou a nevýraznou holku. Jenže v Sáře se něco probudí ve chvíli, kdy spatří Dustina, nového studenta.

Dustin si s sebou nese ošklivé tajemství, které mu nedá spát. Trápí ho výčitky a vzpomínky na nedávné událostí a už nevěří, že by někdy mohl najít někoho, do koho by se zamiloval. Nejradši by zůstával v pozadí a příliš se neprojevoval. Jenže s příchodem na novou školu padne do oka jedné z nejoblíbenějších dívek na škole. Problém ovšem je, že jemu se líbí někdo úplně jiný – Sára. A od té se musí držet co možná nejdál, jinak to nedopadne dobře.

Překlad

Předpokládám, že je kniha napsaná v němčině, tudíž bych se k ní tím tuplem nedostala. Já a němčina totiž nejsme kamarádi. I proto jsem za překlad knihy ráda. A musím říct, že jde o dobrý překlad. Slova příběhu mi utíkala rychle a snad nad ničím jsem se výrazně nepozastavovala.

Postřehy a pocity

Hned po několika kapitolách je vám jasné, co je Dustin asi tak zač. Jen vám během čtení připadá, jako by autorka jeden důležitý kus příběhu okatě zatajovala. Vy tak pak dostáváte mírně naštvaný dojem, jelikož byste rádi věděli, proč jedna určitá postava dělá to, co dělá a proč se kolikrát chová jako psychopat. Já být Sárou, mám větší strach z někoho jiného, než z Dustina.

Sára mi byla sympatická, o Dustinovi jsem pořádně nevěděla, co si myslet. Celkově je příběh docela netradičně napsán. Tedy, uvážím-li knihy stejného žánru. Bylo to prostě jiné.

Hodnocení

První díl končil tak zvláštně, že jsem na pokračování hodně zvědavá. Netuším totiž, co bych mohla tak čekat. Knize dávám 3 hvězdičky, protože jsem byla většinu času zmatená a jedna postava mi tam vyloženě pila krev. A Dustin to nebyl.

Polibek nesmrtelnosti si můžete objednat na stránkách nakladatelství FRAGMENT.

Chtěla bych touto cestou poděkovat nakladatelství FRAGMENT za poskytnutý recenzní výtisk této knihy.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..