Posuď knihu podle obalu (75)

Název knihy: Stormdancer

Autor: Jay Kristoff

Datum vydání: 18.9.2012

Anotace na Goodreads:
UMÍRAJÍCÍ ZEMĚ
Impérium Shima je na pokraji kolapsu životního prostředí, zdecimované industriální mechanizací a stroji cechu Lotus. Obloha je rudá jako krev, země se dusí toxickým znečištěním a divočina je zpustošena díky masovému vymírání živočišných druhů.

NEMOŽNÁ CESTA
Císařským lovcům Shōgun slíbí vysokou odměnu za to, že polapí hromového tygra – legendární zvíře, napůl orel, napůl tygr. Ale i ten blázen ví, že hromového draka nikdo neviděl už celá staletí. Ovšem pokud zklamete Shōguna, bude vás to stát život.

ŠESTNÁCTILETÁ DÍVKA
Yukiko je dítě klanu Lišky, má moc, kterou musí skrývat, jinak by ji to mohlo stát život – ceh Lotus by se o to už postaral. V doprovodu otce na lovu se najednou ztratí a narazí na někoho, koho by určitě neočekávala. Mladá žena, sama v posledním kousku divočiny, se zmrzačeným hromovým tygrem po boku. A i když slyší jeho myšlenky, i když mu zachránila život, všechno, co ví jistě, je to, že by ji raději viděl mrtvou, než aby jí pomohl.

Ale společně tato dvojice dojde k nezlomnému přátelství, které může znamenat i pád císařství.

Můj názor: Tahle obálka se minulý týden objevovala všude možně a všichni áchali a óchali. Proč taky ne, že. Obálka je totiž nádherná. Líbí se mi barevné ladění – červená a černá vypadá hodně dobře. Líbí se mi samotná kresba hrdinky i hypogrifa na obloze. A pak jsem si přečetla samotnou anotaci a řekla jsem si, že to je kniha, kterou si prostě musím přečíst.

 
 



 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Dani napsal:

    Tahle obálka je opravdu povedená a k anotaci se skvěle hodí, čekala jsem přesně něco takového, ještě než jsem si ji přečetla, což se o spoustě jiných obalů nedá říct.
    Dani recently posted..Já, Claudius – Remember MeMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..