Knihy měsíce – duben 2012

Opět s měsíčním zpožděním, ale přece jenom, vám přináším měsíční hitparádu.

Polibek nesmrtelnostiZrozena o půlnociPadlí andělé 1: Padlí andělé a LeviatanNebezpečná láskaMalá ručkaInfinityRudá pyramidaTweety s cityHeat WaveAndělé nociProroctvíThe CravingVyvolení

Hitparáda

Nejlepší kniha
Infinity (Sherrilyn Kenyon)

Proč: Protože m její četba naprosto uchvátila a je to už hodně dlouho, kdy jsem se tak skvěle bavila. Je to sice pocit jako na horské dráze, kdy v některých chvílích nevíte, jestli se vám to líbí, nebo ne, ale to vůbec nevadí. Po dočtení chcete hned další díl a pak to začne nanovo.

Nejhorší kniha
Heatová a vlna žáru (Richard Castle)

Proč: Nejspíš jsem očekávala až příliš. Seriál je úžasný a tak nějak jsem doufala, že na stránkách knihy objevím stejně skvělého Castlea – samozřejmě v jiném provedení – jakým je v seriálu. Celkově mě tak ani samotný příběh nebavil. Druhý díl je o poznání lepší.

Největší překvapení
Tweety s city (Elizabeth Rudnick)

Proč: Už v recenzi jsem psala, že tohle je kniha, kterou bych si sama od sebe nejspíš nikdy nekoupila. A to by byla velká škoda. Četbu jsem si vážně užila a i když byl příběh postavený na celkem jednoduché zápletce, byla originálně provedená a vážně mě bavila.

Největší zklamání
Heatová a vlna žáru (Richard Castle)

Proč: Seriálová Castle má prostě víc šťávy. A Heatová je nudná jak stará rašple. Její pohled na život mě vůbec nebavilo sledovat, spíš jsem otáčela stránku za stránkou a říkala jsem si, kdy už bude konec.

Nejnapínavější kniha
Proroctví (Rick Riordan)

Proč: Nemohla jsem se pokračování dočkat a rozhodně jsem nebyla zklamaná. Tentokrát to Rick pojal trochu jinak a já jsem za to moc ráda, nevím tak totiž, co čekat. A na druhý díl se neskutečně třepu. Protože se konečně dočkáme Percyho.

Nejvtipnější kniha
Infinity (Sherrilyn Kenyon)

Proč: Už dlouho jsem se takhle nezasmála. V knize nenajdete hluché místo. Dokonce i když jde hrdinům o život, což je tak 80% knihy, hážou ze sebe takové hlody, až žasnete. Já mít takovou vyřídilku jako Sherrilyn, dám se na dráhu komika. Nevím, kde na to chodí, ale šlape jí to skvěle.

Nejnudnější kniha
Prokletí (L.J.Smith & spol)

Proč: I když jde zatím snad o nejlepší knihu série o životě-neživotě chudáka Stefana, stále je to to nejnudnější, co jsem za duben četla. Respektive jsem zvědavá, co se sakra děje v těch dalších dílech a co ten Stefan bude vyvádět.

Nejromantičtější kniha
Nebezpečná láska (Kateřina Petrusová)

Proč: Přestože mě kniha neuchvátila tolik jako jiné, líbila se mi a rozhodně jí patří titul nejromantičtější knihy měsíce duben. Myslím, že jsem to psala i ve své recenzi, že si všichni romantikové přijdou na své a věřte mi, že některé momenty jsou vážně hezké a povedené. Těším se víc na druhý díl, kterého se brzo dočkáme.

Nejočekávanější kniha
Andělé noci (Lili St. Crow)

Proč: I když jsem knihu četla už v originále, šlo o nejočekávanější knihu měsíce. Byla jsem zvědavá, jak si s originálem poradil český překlad a jestli je kniha stále tak rázná. A ona je. Takže překlad na jedničku. I když chápu, že ne všichni byli s víceméně slangovým výrazivem knihy spokojení. Ale ne všechno může být spisovné a když vám za prdelí běží ďábelský pes, určitě to nebude chvíle, kdy začnete recitovat Máj.

Knižní série objevená v tomto měsíci
Chronicles of Nick (Sherrilyn Kenyon)

Proč: Jsem ráda, že jsem tuhle sérii zkusila, protože je vážně výborná. Bavíte se od začátku do konce, a to i přesto, že jste po většinu času naprosto zmatení a nevíte, jak to vůbec celé skončí a co od koho čekat.

Nejlepší cover knihy
Padlí andělé a Leviatan (Thomas E. Sniegoski)

Proč: Možná překvapivé, ale ten model na obálce je zatraceně hot. Musela jsem se na něj neustále koukat a samozřejmě, že jsem si takhle Aarona začala představovat. No co po mně chcete, jsem jenom ženská 😀

Nejhorší cover knihy
Malá ručka (Susan Hill)

Proč: Je to hororová knížka… a i její obálka mě do jisté míry děsí. Ten chlapeček na ní je prostě… hrůzostrašný. I ty barvy celkově. Brrr.

Největší crush
Infinity (Chronicles of Nick – Sherrilyn Keynon)

Proč: Ach, kdo by ho po tom všem nemiloval? Nicku, máš mé srdce a vsadím se, že až vyrosteš, budeš ještě větší majster než jsi teď. Teď to ze mě dělá tak trochu knižního pedo*ila, když uvážím, že ti je v prvním díle 14. LOL Teď jsem si vzpomněla na jeden díl z druhé řady (?) Glee, kde jedna postava říká, že je zabouchnutá do Justina Biebera a to ji štve, protože to z ní dělá pedo*ila, jelikož je tak mladý 😀

Hrdina měsíce
Aaron Corbet (Padlí andělé – Thomas E. Sniegoski)

Proč: Na to, čím vším si musel chudák projít, je to vážně parádní kluk a rozhodně jasný hrdina měsíce.

Hrdinka měsíce
Piper (Bohové Olympu – Rick Riordan)

Proč: Musím říct, že tahle nová postava se mi hodně líbila. Hlavně její žárlivé myšlenky. Na to člověk z předchozích knih Ricka není zase tak zvyklý, je vidět, že tahle série v podstatě roste se svými čtenáři. Stejně jako tomu bylo u Harryho Pottera.

Pár měsíce
Dru a Christophe

Proč: I když jsem celkově sérii ještě nedočetla, pořád fandím těm dvěma. I když mi něco říká, že to nakonec skončí jinak, než bychom si představovali. Tak jako tak je Dru a Christophe perfektní a nebezpečná kombinace.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

4 Responses

  1. Rodaw napsal:

    Super :))
    Rodaw recently posted..On My Wishlist 2My Profile

  2. Nikki Finn napsal:

    Skvělé 🙂 Prima žebříček 🙂 Ráda tohle sleduju 🙂
    Nikki Finn recently posted..Lovkyně informacíMy Profile

  3. Monika napsal:

    Mne sa preklad Anjelov noci páčil, mám rada, keď sa vyjadrujú slangovo, neviem, prosto sa mi to páči 😀 a teším sa na ďalší diel 😉

  4. Teresinha napsal:

    Jeee, Tweety s city, to jsem ráda, že se ti to líbilo 🙂
    Teresinha recently posted..Still alive…My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..