Invincible

Invincible_bookAutor: Sherrilyn Kenyon
Originální název: Invincible
Knižní série: Chronicles of Nick
Díl: druhý
Žánr: young adult, mágové, démoni, upíři, měňavci, vlkodlaci, bohové
Věková hranice: 15+
Hodnocení: 5 hvězdiček

V předešlém díle se Nick přichomýtl k jedné loupeži, skončil díky změně názoru postřelený a změnil si tím tak celý život. Tedy alespoň ten, který doteď znal. Zjistili, že svět není tak obyčejný, jak se zdá a že mezi námi pobývá hodně nadpřirozených bytostí jako jsou bohové, upíři, měňavci, a hromada démonů.

Z toho důvodu také existují nesmrtelní Temní-Lovci, kteří před těmito bytostmi lidstvo chrání už celá staletí. A Nick zrovna pro jednoho z nich začal pracovat.

Ovšem neví, co zač je vlastně on. Nick. Jak to tak vypadá, je jednou z nejmocnějších bytostí vůbec a jednou může v budoucnu zcela zničit svět. Záleží na tom, jaké vlastně bude jeho dospívání. A to zatím vypadá hodně akčně a nebezpečně. Zatímco v prvním díle se postavil tváří v tvář krvelačným zombíkům, teď ho čeká něco úplně jiného…

Nakladatel: St. Martin’s Griffin(EN)
Počet stran: 420 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 22.3.2011
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 5 dnů, duben – květen 2012, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Nick je správný parťák do nepohody 😀

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: První díl téhle série jsem zkusila jen tak, protože mě už dlouho lákal. A to i přesto, že jsem měla jisté obavy z toho, jestli mi nebude chybět nějaký ten znalostní základ z původní 20-ti dílné (nebo kolik už to těch dílů vlastně má) série Dark-Hunter. Pokud pravidelně čítáváte mé recenze, určitě vám neuniklo, jak unešená jsem z této knihy byla. Druhý díl jsem si samozřejmě nemohla nechat ujít.

V předešlém díle se Nick přichomýtl k jedné loupeži, skončil díky změně názoru postřelený a změnil si tím tak celý život. Tedy alespoň ten, který doteď znal. Zjistili, že svět není tak obyčejný, jak se zdá a že mezi námi pobývá hodně nadpřirozených bytostí jako jsou bohové, upíři, měňavci, a hromada démonů. Z toho důvodu také existují nesmrtelní Temní-Lovci, kteří před těmito bytostmi lidstvo chrání už celá staletí. A Nick zrovna pro jednoho z nich začal pracovat.

Je to jedna šílená jízda. Chytne vás hned od prvních stránek a pustí až na konci, přitom budete toužit po dalším a dalším pokračování. Zvláštností této série je také její propracovanost, která má základ v původní oblíbené sérii Dark-Hunters. Sem tam možná budete tápat a nebudete vědět, kdo je kdo a co je vlastně co, ale za pár stránek na to zapomenete a necháte se strhnout příběhem.

Líbí se mi, že i přes všechnu tu akci a neustálý ruch, bez výraznějších hluhých míst, je kniha krásně vtipná a obsahuje také několik hodně zajímavých myšlenek, nad kterými se člověk pozastaví.

Někdy možná mírně chaotická, postavami i dějem přecpaná kniha, přitom skvělý kousek, co by si rozhodně zasloužil český překlad. Myslím, že by ke čtení přivedl hlavně hodně kluků, kteří by konečně našli toho správného parťáka do života – tedy vedle Harryho Pottera či Percyho Jacksona.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..