V dubnu 2012 vychází – 1. část

Později, než jsem měla v úmyslu, ale přece! Už se z toho pomalu začíná stávat zvyk, co. Ale znáte to, času a energie zase tolik nezbývá… Ale nevadí, jdeme na to!

~ Česko ~

Sny (Sukuba #3)
Richelle Mead

2.4.2012
Domino

Jsou dny, kdy holka neví, který problém řešit dřív. Obzvlášť to platí v případě sukuby Georginy Kincaidové, která získává energii ze svádění mužů. Na první pohled záviděníhodná schopnost ovšem značně komplikuje její vztah se slavným spisovatelem Sethem – nemůžou spolu mít sex, protože tím by ho Georgina bezděčně zabila (a to, přiznejme si, by odradilo každého muže, i zamilovaného). Navíc je Seth pohlcen prací na svém nejnovějším románu a Georgina musí zasvěcovat novou, poměrně neschopnou sukubu.

A jako by toho ještě nebylo dost, Georginu trápí děsivé sny. Někdo nebo něco ji za nocí pronásleduje, vysává jí energii a předestírá nepěkné vize její budoucnosti. Georgina hledá odpovědi u Danta, vykladače snů, který má spojení s podsvětím. Jenže jeho flirtování a šarm ji matou čím dál víc, mimo jiné i proto, že její vztah se Sethem prochází krizí.

Georgina musí zkrátka řešit hned dva problémy najednou: znovu se ujmout vlády nad svým milostným životem a vypořádat se s nepřítelem, který jí vstupuje do snů. Je totiž docela možné, že pokud Georgina neuspěje, nebude už nikdy moci klidně spát…

Summer (Krásní mrtví #3)
Eden Magurie

4.4.2012
FRAGMENT

Nejsou živí. Nejsou mrtví. Něco mezi tím.

Odhalí Darina včas temná tajemství, aby tak vykoupila duše Krásných mrtvých?

Po Krásných mrtvých není několik týdnů ani stopy. Darině se po Phoenixovi strašně stýská. Snad se vrátí a pomůže jí vyřešit tajemství další záhadné smrti.

Je to už skoro rok, co byla Summer zastřelena v nákupním středisku. Podle všeho (a všech) se stala náhodnou obětí šíleného střelce… Něžná zlatovlasá hudebnice s andělským hlasem měla tisíce fanoušků, její píseň Neviditelný o neopětované lásce milovali všichni, nejen studenti ellertonské střední školy. Summer měli všichni rádi, všichni ji obdivovali… Darina musí Summer pomoci stejně, jako pomohla Jonasovi a Arizoně. Jinak její duše nikdy nedojde pokoje. Neviditelná křídla tlučou, Krásným mrtvým hrozí nebezpečí a čas běží…

Georgina musí zkrátka řešit hned dva problémy najednou: znovu se ujmout vlády nad svým milostným životem a vypořádat se s nepřítelem, který jí vstupuje do snů. Je totiž docela možné, že pokud Georgina neuspěje, nebude už nikdy moci klidně spát…

Polibek nesmrtelnosti (Krvavá romance #1)
Alice Moon

4.4.2012
FRAGMENT

Jako by nestačilo, že je Sára osamělá a nemá mnoho přátel, neustále ji navíc pronásledují hororové sny. Když na začátku školního roku nastoupí do Sářiny třídy nový kluk Dustin, její život se převrátí naruby. K tajemnému spolužákovi ji něco nevysvětlitelně přitahuje. Zdá se jí, že je spojuje jakési neznámé, velmi silné pouto. Sářina jediná kamarádka May se jí však snaží Dustina rozmluvit. Co před Sárou skrývá? Kdo je záhadný Dustin a jaké je jeho tajemství?

Bec (Demonata #4)
Darren Shan

4.4.2012
CooBoo

Jako malá bojovala Bec o život. Coby učednice kněžky se touží stát součástí kmenu, který sice potřebuje její schopnosti, ale zároveň se děsí její síly. A když se zjeví démoni, z boje je najednou válka. Dokud Bec nepotká druida Drusta, je její magie slabá a netrénovaná. Pod jeho vedením a s malou skupinkou válečníků se vydají na dlouhou cestu nepřátelskou zemí, aby konfrontovali Demonata přímo u pramene. Ale závěrečná bitva si vyžádá příliš hroznou oběť…

Krevní msta (Kronika Drakeových #2)
Alyxandra Harvey

11.4.2012
JOTA

Logan Drake má plné ruce práce s tím, že si hraje na roztomilého prince u upírského královského dvora své matky Heleny a chrání sestru Solange před nebezpečným a mocichtivým Montmartrem. Už mu proto nezbývá příliš mnoho času ani energie na to, aby čelil komplikacím, které mu způsobí Isabeau St. Croix, dívka z tajuplného kmene Houndů, se zjizvenýma rukama a znepokojujícím pohledem. Bojovnice Isabeau ví, co chce: zabít muže, který ji proměnil v upírku a pak ji na dvě stě let pohřbil. Logan ji od jejího záměru rozptyluje – kouzelně, něžně, nádherně… Existují ovšem pouta tak pevná, že se nedají rozetnout, a existují vazby tak důležité, že se nedají ignorovat.

Na cestě ze sídla Drakeových do jeskyní Isabeauina kmene a do chřtánu nepřítele musí Logan a Isabeau volit mezi láskou a prastarou krevní mstou.

Posedlost (Temné vize #2)
L.J.Smith

11.4.2012
FRAGMENT

Skupina středoškoláků s paranormálními schopnostmi, kteří se sešli v Zetesově institutu, aby své nadání rozvíjeli, odhalí skutečné záměry výzkumného týmu a musí utéct. Mají jedinou naději, a tou je záhadný bílý dům, který všichni viděli ve společném snu. Kromě obtížné cesty je však čeká i řešení dalších problémů a vztahů. Od osudné noci, kdy všichni utekli ze Zetesova institutu, se Gabriel změnil. Přestože Kaitlyn jeho podivínské chování děsí, zároveň ji to k němu přitahuje a chce zjistit, co za tím vězí. Současně se začínají dít zvláštní věci, které naznačují, že je jim v patách někdo, kdo má stejné schopnosti jako oni sami… Podaří se jim najít bílý dům? Nebo už je pro ně příliš pozdě?

Rose a ztracená princezna (Rose #2)
Holly Webb

11.4.2012
CooBoo

Malá Rose otáčí listy starodávné knihy kouzel a zaříkadel a sotva dokáže uvěřit, jak moc se její život změnil. Ještě nedávno byla jen jednou z mnoha dívek v chudém sirotčinci svaté Brigity a teď je žačkou slavného mága, králova nejvyššího kouzelníka. Pak ale náhle zmizí milovaná princezna a celá země je v ohrožení. Síly temné magie nabývají na moci a jen Rose může pomoci. Podaří se jí najít princeznu, dřív než bude pro všechny příliš pozdě?

Goliáš (Leviatan #3)
Scott Westerfeld

12.4.2012
Knižní klub

Třetí, závěrečný díl trilogie o dobrodružstvích statečné skotské dívky Deryn Sharpové, které v převlečení za chlapce čelí na palubě vzducholodi Leviatan nejen úkladům nepřátel, ale i úkladům tajné lásky k Alekovi, mladičkému dědici habsburského trůnu.

Alek a Deryn se znovu ocitli na palubě Leviatanu. Vzducholoď dostala rozkaz vzít na palubu pozoruhodného cestujícího. Geniální, ale zároveň napůl šílený vynálezce tvrdí, že sestrojil mocnou zbraň jménem Goliáš, která dokáže v jediném okamžiku ukončit válku. Na čí straně však objevitel ve skutečnosti stojí? Během této přísně tajné mise Alek konečně odhalí skutečnou totožnost Deryn. Není to však její jediné tajemství. Deryn totiž chová k dědici habsburského trůnu něžné city.

Alek se musí odhodlat k dalšímu kroku, na němž závisí všechno – jeho trůn, naplněná láska k prosté, ale statečné dívce i zničení velkého evropského města.

Upíří deníky 5.–8. díl
L.J.Smith

16.4.2012
FRAGMENT

Souborné vydání páté až osmé knihy série Upíří deníky v dárkovém balení.

Milostný trojúhelník plný očekávání, touhy, nečekaných zvratů a krve! Co vše může člověk obětovat pro lásku? Je žízeň po krvi silnější než láska? Láska bolí a historie se opakuje…

Cinder (Měsíční kroniky #1)
Marissa Meyer

17.4.2012
Egmont

Šestnáctiletou Cinder považuje většina lidské společnosti za nepovedenou hříčku techniky a její macecha za neúnosné břemeno. Být kyborg ale má i své výhody – mozkové rozhraní poskytuje Cinder nevšední schopnost opravovat věci, díky čemuž se stane nejvyhlášenější mechaničkou ve městě. Právě tato pověst přivede k jejímu stánku prince Kaie, který potřebuje před výročním bálem opravit porouchaného androida. Princ opravu v legraci nazve otázkou národní bezpečnosti, ale Cinder má podezření, že věc je mnohem vážnější, než jí je princ ochoten prozradit.

Cinder touží udělat na prince co nejlepší dojem, ale se všemi plány je konec, když se její mladší nevlastní sestra a jediná lidská přítelkyně nakazí smrtelným morem, který sužuje Zemi už celé desetiletí. Macecha obviní z dceřiny nemoci Cinder a nabídne její tělo pro výzkum moru, což je „pocta“, kterou dosud nikdo nepřežil.Ale netrvá dlouho a lékaři zjistí, že jejich nové pokusné morče je zvláštní. Chirurgové, kteří proměnili Cinder v kyborga, něco skrývali. Něco cenného.Něco, kvůli čemu jsou někteří lidé ochotní zabíjet…

Moje recenze

Útok z podzemí (Svět v podzemí #5)
Roderick Gordon, Brian Williams

18.4.2012
FRAGMENT

Dobrodružství Willa Burrowse pokračuje! Styxové se znovu vynořili z Podzemí na Povrch. Pokud jste si mysleli, že Likvidátoři byli odporní, zapomeňte na to. Tentokrát s sebou totiž vzali i své ženy. Jediné, co jim stojí v cestě, je Will Burrows a jeho přátelé. Doutnající spirála chaosu se roztáčí a ne všichni přežijí. Jestli se domníváte, že jste na Povrchu v bezpečí, raději se znovu zamyslete!

Na půl cesty do hrobu (Night Huntress #1)
Jeaniene Frost

19.4.2012
FANTOM Print

Poloviční upírka Catherine Crawfieldová loví upíry s jediným cílem – pomstou. A přitom doufá, že jednou ze stvůr bez tlukoucího srdce bude její otec. Muž, který zničil život její matce. Dříve, než se jí to podaří, je ale zajata Bonesem, upířím lovcem odměn, a přinucena vstoupit do nerovného partnerství. Bones je ochoten Cat pomoci hledat otce, ale pouze pod podmínkou, že s ním začne trénovat. Cat tedy souhlasí, aby ji přitažlivý noční stopař trénoval, dokud se jí bojové reflexy nezostří jako tesáky jejího trenéra. Ale dřív, než si Cat dokáže plně užít svých nově nabytých schopností drsné lovkyně démonů, jí i Bonesovi se vydá ve stopách skupina zabijáků. Nyní si Cat musí zvolit, na jakou stranu se přidá. A Bones ji přitahuje více než jakýkoli jiný muž s bijícím srdcem…

Moje recenze

Marcelo ve skutečném světě
Francisco X. Stork

23.4.2012
CooBoo

Marcelo Sandoval slyší hudbu, kterou nikdo jiný neslyší. Je to jeden z projevů psychické poruchy podobné autismu, kterou trpí. Celý dosavadní život chodil na školu pro žáky se speciálními potřebami, ale toto léto se jeho otec rozhodl, že musí poznat skutečný svět a zaměstná ho ve své právnické firmě. Marcelo poznává, co je to zrada, zklamání, žárlivost, hněv i touha a láska, a učí se s tím vším vyrovnávat.

Železný král (Féria #1)
Julie Kagawa

27.4.2012
Knižní klub

Život šestnáctileté Meghan Chaseové se převrátí naruby, když se dozví, že jejího malého bratra unesly podivné bytosti do kouzelné země Férie. Během záchranné mise se ukáže, že Meghan je dcerou mocného Letního krále a ona samotná je pro mnoho obyvatel říše cennou trofejí. Ve snaze najít bratra se spojí s Ashem, zimním princem a svým nepřítelem, jehož chladná krása, statečnost a skrývaná zranitelnost jsou Meghan čím dál méně lhostejné…

Moje recenze

Tygrovo prokletí (Tygří sága #1)
Colleen Houck

30.4.2012
CooBoo

Vášeň. Sudba. Čest. Byli byste ochotni to dát na misky vah, abyste mohli změnit svůj osud? Sedmnáctiletou Kelsey Hayesovou by nejspíš ani ve snu nenapadlo, co jí čeká tohle léto; že se bude pokoušet zlomit tři sta let starou indickou kletbu. A to se záhadným bílým tygrem Renem. Na druhé straně zeměkoule. Ale přesně to se stane. Kelsey je vtažena do dobrodružství, kde na ni číhají temné síly, prastará magie a mystikou zahalené světy, v nichž není nic takové, jaké se na první pohled zdá. Nakonec musí riskovat vše, aby pochopila dávné proroctví a mohla tak kletbu zrušit navždy.

Kouzlení (Křídla #2)
Aprilynne Pike

4/2012
Fortuna Libri

Být florelou v lidském světě není úplně jednoduché. Kromě toho, že vám jednou do roka na zádech rozkvétá květ, musíte tajit záležitosti florel a florelů před lidmi. Laurel má naštěstí poměrně tolerantní rodiče a přítele Davida. Jak se jim ale bude líbit, že Laurel musí strávit dva měsíce ve florelí Akademii a začne tajemnou říši navštěvovat daleko častěji? Ani potíže z loňského roku hlavní hrdinku neopustí a znovu bude čelit nebezpečím nadpřirozeného světa. Podaří se jí se ochránit svou rodinu a přátele?

Hostina pro vrány (Píseň ledu a ohně #4)
George R. R. Martin

4/2012
Talpress

Po staletích krutých zápasů a osudových zrad se sedm mocností vládnoucích jedné říši navzájem zdecimovalo natolik, že jim nezbývá než nyní žít v tísnivém příměří. Nebo to tak alespoň vypadá… Pár jedinců si stále ještě dělá nárok na kdysi zoufale žádaný „Železný trůn“, ale jsou příliš slabí nebo vzdálení, než aby se jim to mohlo podařit. Válka, která zuřila tak dlouho, strávila sama sebe… Avšak jako v dohře jakéhokoli vrcholného zápasu netrvá dlouho, a začnou shromažďovat zrádci, psanci, odpadlíci a mrchožrouti, hašteřící se nad kostmi mrtvých a nad kořistí přeživších. S tím, jak se lidské vrány slétají ke své hostině z popele, se v Sedmi královstvích rodí nové intriky a vznikají nebezpečné aliance, zatímco ze zlověstného soumraku minulých zápasů a chaosu se vynořují překvapivé postavy. Je to čas, kdy se moudří a ctižádostiví, ale i zrádní a silní snaží pomocí svých schopností, moci a magie přežít kruté a strašlivé časy, jež nastaly. Je to čas, kdy se lidé prostí i urození, bojovníci i čarodějové, úkladní vrazi i mudrcové dávají dohromady a snaží se bojovat o své místo na zemi a své životy. Protože na hostině pro vrány je mnoho hostí – ale jen pár jich nakonec přežije.

Anebo také ve dvou vydáních:

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

4 Responses

  1. Nikki Finn napsal:

    Moc velké kvantum dobrých knížek… nestíhám číst a taky se to v nejbližší době asi nezlepší 😀
    Nikki Finn recently posted..Jarní dumání: Dystopický rozmachMy Profile

  2. laurdes napsal:

    Už se moc těším na Hostinu pro vrány! Bohužel vychází až 30. Ale Nikki Finn má pravdu, jako by se nám roztrhl pytel s velkým množstvím zajímavých knih 🙂

  3. luckily napsal:

    Teda ta obálka na pevné vazbě Hostiny pro vrány je vážně ošklivá..:D Měli tam dát taky tu vránu a lebku a udělali by teda mnohem líp…:D

  4. VeEee napsal:

    Hmmm ten duben vypadá velmi plodně, no asi se nejvíc těším-chystám na na na Kouzlení, Tygrovo prokletí, Železnýho krále, Na půl cesty do hrobu, Cinder, a pak tam ty novinky z Fragmentu, no, je toho dosti čéče 😀
    VeEee recently posted..Elizabeth Rudnick – Tweety s cityMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..