Trailer Thursday (14)

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

(Slečna Peregrinová #1)

Ransom Riggs

Tajemný ostrov. Opuštěný sirotčinec. Zvláštní sbírka velice podivných fotografií.

To vše čeká na odhalení v knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, nezapomenutelném románu, kde děj a děsivé fotografie přináší jedinečný čtenářský zážitek. Náš příběh začíná strašnou rodinnou tragédií, která přivede šestnáctiletého Jacoba k cestě na vzdálený ostrov u břehů Walesu, kde objevuje rozpadající se trosky sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti. Když Jacob bloumá jeho opuštěnými ložnicemi a chodbami, ukazuje se postupně, že děti slečny Peregrinové byly víc než podivné. Byly možná nebezpečné. Možná byly na opuštěném ostrově drženy v jakési karanténě z velmi dobrých důvodů. A nějak – i když to zní jako něco nemožného – jsou možná stále naživu.

Když jsem v neděli dělala příspěvek do svého meme Posuď knihu podle obalu, narazila jsem mimo jiné také na trailer k této knize. Původně jsem jej chtěla přidat přímo k onomu příspěvku, ale pak jsem hloubala dál a řekla jsem si, že se bude více hodit až sem. Musím říct, že trailer je pěkně děsivý a na knihu mě nalákal mnohem víc, než samotná anotace či obálka. Zvláštností je, že trailer na knihu si natáčel samotný autor, který – jak se zdá – natočil pár trailerů na jiné knihy (například trailer ke knize Pýcha a předsudek… a zombie, která vyšla i u nás). A aby získal pro trailer na knihu ty správně děsivé záběry, zajel si až do Belgie, aby tam za pomoci člověka, který v podobných věcech prostě umí chodit, našel ty správné opuštěné zámky, hrady a jiné stavby a z nich pak mohl natočit své záběry. Sám autor o své cestě za záběry vytvořil video, kde popisuje, co vlastně dělal a co kde našel. Řeknu vám, že je dost smutné vidět záběry z takhle opuštěných a zdevastovaných míst, které přitom působí tak nějak magicky přitažlivě.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Myanmar napsal:

    Tak ten trailer je přímo famózní!!! Už se nemůžu dočkat, až kniha vyjde 🙂 Teda né že by vznášející se dívka nebyla dostatečným vábidlem, ale tohle…:)
    Myanmar recently posted..Jarní dumání (1) – Fan překladyMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..