Trailer Thursday (13)

The Immortal Rules

(Blood of Eden #1)

Julie Kagawa

Budoucnosti vládnou upíři. Lidé jsou jen nádobami plné krve. A jedna dívka hledá klíč, který zachrání lidstvo.

Allison Sekemoto přežije ve Fringe, nejvzdálenějším okruhu upířího města. Ve dne spolu se svou skupinou hledá jídlo. V noci se potravou může stát kdokoliv z nich.

Později Allie pohání jen její nenávist. Nenávidí upíry a jejich „chování lidí jako dobytka na porážku“. Až do noci, kdy je sama napadena a dostane tak volbu. Zemřít anebo se stát jednou z nich, jednou z těch monster.

Tváří v tvář své nesmrtelnosti se Allie stane tím, čím nejvíc pohrdá. Aby přežila, musí se naučit pravidla nesmrtelných, včetně toho nejdůležitějšího: vydržet co nejdéle bez lidské krve a nezbláznit se.

Allie je nucena vstoupit do neznáma, mimo bezpečí hradeb města. Připojí se ke skupině lidských odpadlíků. Ta je na stopě legendy o léku proti nemoci, která zabila většinu lidstva a stvořila stvůry, co ohrožují lidi i upíry.

Není ale snadné vydávat se za člověka. Hlavně ne okolo Zekea, který v ní může vidět i něco jiného než jenom monstrum. Allie se bude muset brzo rozhodnout, co a kdo stojí za to, aby pro něj zemřela.

Myslím, že jsem vám o knize už před nedávnem říkala a to v souvislosti s tím, že velice oblíbená autorka Julie Kagawa, jejíž první díl vílí série tento měsíc vyjde také u nás, se rozhodla přesedlat na trochu jiný formát. Člověk si říká, že by těch upírů už mohlo být dost. Tatáž myšlenka mě napadá v souvislosti s vlkodlaky, andělskými bytostmi a nově také dystopiemi. Přece jenom… existuje ještě něco, co by bylo nové a originální? Pokud jste četli mé recenze na vílí sérii, určitě víte, že nejsem zrovna fanouškem víláků, série mi prostě nesedla. I z toho důvodu jsem zvědavá, jestli bude tahle zvláštní upířina lepší, anebo mě taky nebude bavit,

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

5 Responses

  1. Simone Sipriano napsal:

    Vília séria? Neviem prečo, ale víly sa mi spájajú s malými deťmi. Určite to tak nemusí byť, ale predsa. O autorke som už počula, nie v súvislosti s touto sériou. Vyzerá to dobre. U nás vychádza Železný kráľ a toho si plánujem prečítať.

  2. Suzanne napsal:

    Každopádně to vypadá zajímavě i obálka vypadá dobře, nevíš jestli se to bude překládat i do češtiny? 🙂 a 1. knížku vílí série mám v plánu si koupit, hodně se mi líbí obálka knížky (já jsem schopná si knížku koupit i jenom kvůli krásné obálce :D) a moc vílích knížek neznám, takže se na to docela těším 🙂

    • Syki napsal:

      O českém překladu zatím nic nevím. Ale pokud se její vílí série u nás v češtině uchytí, je tu možnost, že sáhnou také po této.

  3. Aki napsal:

    Obálka je krásná a příběh vypadá hodně zajmavě. Takový příběh s upírama tu myslím ještě nebyl a navíc hlavní postava je upírka to se moc často nestává. Jsem zvědavá jaké to nakonec bude… asi bych měla do té doby kouknout na tu Vílí serii 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..